Gönderen Konu: Capello: Yenilikler getirmeye çalışıyoruz  (Okunma sayısı 701 defa)

Çevrimdışı sir_safak

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 13.165
  • Puan 2381
  • Cinsiyet: Bay
  • ST golcü :=)
    • MSN Messenger - caring.safak@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Capello: Yenilikler getirmeye çalışıyoruz
« : 27 Ocak 2009, 21:45:55 »
'UEFA 2008 Avrupa Şampiyonası Teknik Analizi' konulu panele katılan İngiltere A Milli Takım Teknik Direktörü Fabio Capello, İngiltere'deki futbol anlayışını teknik ve taktik yönden değiştirmeye çalıştırdıklarını söyledi



21. Uluslararası Çalıştırıcı Gelişim Kongresi'nde, teknik direktörler Fatih Terim, Luis Aragones ve Fabio Capello'nun katıldığı ''UEFA 2008 Avrupa Şampiyonası Teknik Analizi'' konulu panel düzenlendi.

 

Oturum başkanlığını Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Başkanı Dr. Levent Bıçakçı'nın yaptığı panelde teknik direktörler katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

 

İngiltere Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yürüten Fabio Capello, başarı kazanmak için mücadele etmek gerektiğini kaydetti. Fatih Terim'in bir takım yaratarak ona büyük bir enerji verdiğini belirten Capello, Aragones'in de uzun zamandır bu tür turnuvalarda başarısız olan İspanya'da yepyeni bir ruh yarattığını anlattı.

 

EURO 2008'de takımların genellikle toplu savunma ve toplu hücum oynadığını dile getiren Capello, modern futbolda takımların topa sahip olmak istediğini vurguladı. Bu isteği EURO 2008'de sadece İspanya'nın gerçekleştirdiğini ifade eden Capello, başka takımların onu taklit etmeye çalıştıklarını, ancak başarılı olamadıklarını söyledi.

 

Şampiyonadaki en büyük hayal kırıklığının Fransa olduğunu belirten Capello, ''Kağıt üzerinde çok güçlü takımdı ama sahada varlık gösteremediler. Kazanmak için sahip olmaları gereken ruha sahip değillerdi. Portekiz çok iyi oyunculara sahipti ama çabuk elendi. Güçlü ve iyi bir takımdı, ama mücadelede yapması gerekenleri gerçekleştiremedi. EURO 2008'de çok yenilikler, ilginç şeyler görmedik. En ilginç şey Terim'i dinlerken gördüklerimizdi. Bir takımın, takım ruhunu nasıl kazanacağı... Rusya başlangıçta üzerimde olumlu etki bıraktı, ama zaman içinde bu özelliğini yitirdi. Almanya kanımca çok güçlü değildi belki, ama her zaman olduğu gibi ilk 4'e girmeyi başardı. Sonuna kadar mücadele azimleri çok önemli. Türkiye-Hırvatistan maçını izledim. Tarihi bir maçtı bence. Uzun top oynamaktan bahsediliyor ama Türkiye'nin kalecisi çok iyiydi. Ceza sahasından  vuruşunu hemen kullandı, hiç zaman kaybetmedi ve bu vuruşlar çok tehlikeli oldu. Türkler son anda kazanmayı bildiler. Avrupa Şampiyonasını, en iyi takım kazandı. Bundan büyük coşku duydum. Aragones sadece Barcelona'nın futbolunu milli takıma oynatmayı bildi. Güven doldular. Oysa ki bu güven duygusu eskiden eksikti. Artık Aragones yok'' dedi.

 

İNGİLTERE'NİN PSİKOLOJİK SORUNU

İngiliz Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü olduğunu vurgulayan Capello, ''Ulusal bir takımın antrenörü olmanın zorluklarını yeni anlıyorum'' dedi.

 

Capello, milli takım antrenörlerinin kazanma isteklerini farklı kulüplerden gelen oyunculara aktarmak zorunda olduklarını vurgulayarak, bunu en iyi İtalya'nın eski teknik direktörü Lippi'nin yaptığını söyledi.

 

İngiltere'nin deplasmanda rahat maç kazandığını belirten Capello, ''İngiltere Milli Takımı, Wembley'de oynadığında korkuyor. Psikolojik sorun var. Biz insanoğlu olarak kafamıza önem vermeliyiz. Zihin programlanmalı. Bir takım korkarsa başarılı olması zor. Almanya'nın belli nitelikleri var. Çok çok iyi bir takım değil, ama inanıyorlar. Adeta tank gibiler ve sonuna kadar mücadele

ediyorlar. Bu sayede her şeyin üstesinden gelmesini başarıyorlar'' şeklinde konuştu.

 

Capello, teknik adamların oyunun ancak yüzde 20'sine etki sağlayabileceğini ve bunun da önemli bir oran olduğunu sözlerine ekledi.


Capello, İngiliz futbolunda çok büyük değişim olduğunu, kendisi gibi yabancı antrenörlerin İngiltere'ye olumlu değişimler getirdiğini belirterek, ''İngiltere'de artık antrenörler topun yerden oynanmasını istiyorlar. Yenilikler getirmeye çalışıyoruz. Taktik ve teknik yönden İngiltere'deki futbol anlayışını değiştirmeye çalışıyoruz. Daha mücadeleci

bir lig yaşatmak için mücadele veriyoruz'' dedi.

 

Capello, bütün oyuncuları değerlendirmek gerektiğine dikkati çekerek, ''Oyuncunun yapması, bizim yapmamız gereken şeyler. Çok iyi bir futbolcuyla daha tecrübesiz oyuncuyu beraber oynatmak kolay değil. Bunu ekip ile yapabilirsiniz. Ekip olmadan başarı olmaz. Teknik ve taktik açıdan çok büyük gelişim yaşanıyor'' diye konuştu.

 

İki yıldan beri İtalya'nın dışında olduğuna işaret eden Capello, İtalya'da iyi antrenörlerin her zaman iş bulabildiğini, işsiz kalan antrenörlere İtalyan Futbol Federasyonu'nun katkısının bulunmadığını söyledi.

 

FATİH TERİM

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 yazının çok özel geçtiğini belirterek, ''Türk Milli Takımının özellikle geriden gelip öne geçtiği maçların gururunu birlikte yaşadık. O maçlar bize futbolun olağanüstü renklerini gösterdi'' dedi.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Capello: Yenilikler getirmeye çalışıyoruz
« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2009, 21:49:25 »
Haber İçin Tşk