Gönderen Konu: Derby County ve Everton'da neler oldu?  (Okunma sayısı 566 defa)

Çevrimdışı XeLL

  • Osc Yönetici
  • 1. SINIF ÜYE
  • ******
  • İleti: 10.445
  • Puan 351
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Derby County ve Everton'da neler oldu?
« : 06 Ağustos 2007, 12:46:52 »
Dünyanın en prestijli ligi olan Premier League'de yeni sezon 11 Ağustos Cumartesi günü start alacak. Tüm dünyanın gözü yine Ada'da olacak. Bu sezon İngiltere'de gerçekleşen transferler ve takımların kadrolarına güç üstüne güç katması ise ligin seyir zevkini daha da arttıracak.

Sporx ziyaretçilerine, Premier League'de sezon öncesi büyük bir bölümü şekillenen transferleri ile takımların kadrolarına hangi isimleri kattığını ve isimlerden notlar içeren yazı dizisini sunuyor. Editörümüz Esat Dergi Premier League'de sezon öncesi gelen ve gidenleri yorumluyor, özetliyor. Sırada ligin yeni ekibi Derby County ve Goodison Park ruhu Everton var.

DİĞER TAKIMLAR İÇİN TIKLAYIN

DERBY COUNTY

Premier League'in yeni takımı Derby County transfer döneminde orta ölçekli çalışmayı tercih etti. Yeni ekiplerin standart izlediği çizgi çoğu zaman böyle oluyor. Premier League'de yıllanmış takımlar yıldız almaya korkmazken, dönüş takımları sürekli takıma makyaj yapmak istiyor. Kalıcılık makyaj ile olmuyor bu da İngiltere'de bir gerçeği. Derby County zoru başarıp düşündüğü kapalı savunma ile ligde kalmaya çalışacak.

County'de önemli iki imza vardı. Blackburn Rovers'ın deneyimli defans oyuncusu Andy Todd ve Norwich'den forvet oyuncusu Robert Earnshaw 3.5 milyon pound gibi yüksek bir bonveris ücretiyle Derby County'e transfer oldu.

Blackburn Rovers ile geçirdiği 5 yılın ardından takımdan ayrılma kararı alan bir dönem Bolton ve Charlton'da da oynayan Andy Todd, West Bromwich Albion ve Sunderland arasında gidip gelirken kendisini Derby County'de buldu. Bu kararda babası Colin Todd'un eski bir Derby County futbolcusu olması etkili olduğu kesin.

Taklalara devam mı?

Robert Earnshaw ise Norwich City forması altında geçtiğimiz sezon 45 maçta 27 gol atmış ve sükse yaratmıştı. Golleri kadar taklalarıyla da ünlü. Derby County'de 10 numaralı formayı kapan Zambiya orijinli  26 yaşındaki golcü futbolcu Norwich City taraftarlarının gönlünde taht kurmuştu. Earnshaw bir alt ligde iyi futbol oynayan fakat Premier League'de bekleneni çok veremeyen futbolcular kervanına katılabilir. Galler'li isim Derby County tarihinin en pahalı futbolcusu olsa da.

Keçi gibi bir defans için...

Ligin yeni ekibinin defansif bölgeye bir başka takviyesi ise Jamaikalı, defansın ortasında görev yapan 28 yaşındaki futbolcu Claude Davis'di. Sheffield United'dan 3 milyon pound bonservis ile transfer edilen 1.90'lık fiziği ile dikkatleri çeken defans oyuncusu geçtiğimiz yıl Sheffield United'a 2.5 milyon poundluk bir rakam ile Preston'dan transfer edilirken, yüksek ücret ile birlikte kulüp tarihine de geçmişti. Davis Preston ile mücadele ederken gerçekten bir takımın defansı nasıl toplanır ders veriyordu, dile kolay 2004 yılında tam 24 maçta Preston United kalesinde gol görmemişti.

Derby County'de defansa ufak çaplı bir takviye daha vardı. Gençlik döneminde Newcastle United forması ile parlayan ve geri dörtlüde güçlü görüntüsüyle akıllarda kalan geçtiğimiz sezon Championship'te Stoke City'de kiralık olarak forma giyen Andrew "Andy" Griffin 500 bin pound karşılığında Pompey'den alındı. Stoke City'nin geçtiğimiz sezon gol konusunda rakiplerine yaşattığı sıkıntıyı biliyoruz. O savunmanın kahramanlarındandı Griffin. 28 yaşına gelmiş, kariyerinin en olgun çağında  aynı stilini Derby County'de yansıtmaya çalışacak.

Mütevazi kadrosuyla Premier League'e yükselmeyi başaran, Derby County yani 'Keçiler' sezon öncesi her ne kadar defansa iki önemli takviye yapsa da takımdaki yıldız eksikliğinden dolayı çok sıkıntı çekecek. Earnshaw bir Premier League golcüsü değil. Ligde kalma mucizesini gerçekleştirebilecekler mi? Genç kadronun ne yapacağı merak ediliyor. Takımın teknik direktörü Billy Davies bir Watford olmayacaklarına inanmış durumda ama...

TRANSFER NOTU: 5/10

GELENLER: Andy Griffin (Portsmouth £500,000), Lewis Price (Ipswich, £200,000), Andy Todd (Blackburn, £750,000), Claude Davis (Sheffield United, £3milyon), Robert Earnshaw (Norwich, £3.5milyon), Tyrone Mears (West Ham, £1milyon)

GİDENLER: Lee Camp (QPR, £300,000), Paul Peschisolido (Luton, bedelsiz), Lee Grant (Sheffield Wednesday, bedelsiz), Seth Johnson (serbest bırakıldı), Morten Bisgaard (serbest bırakıldı), Paul Boertien (serbest bırakıldı)

BUNA DİKKAT: Claude Davis

EVERTON, 'UYUDULAR'

Transfer döneminin sessiz takımlarından biri de David Moyes'un Everton'u oldu. Ligde geçtiğimiz sezonu 6. sırada tamamlayarak Premier League'deki son yıllardaki yükselişini sürdüren İngiliz ekibi sezona ne güç kazanarak ne de güç kaybederek girecek.

Sheffield United'dan 4 milyon pound karşılığında transfer edilen Phil Jagielka takımın bu sessizlik dönemindeki en önemli transferi oldu. 24 yaşındaki genç defansif orta saha oyuncusu 1999 yılından beri Sheffield United forması giyiyordu. Bu dönem içinde Sheffield United ile 254 maça çıkan Phil Jagielka, 18 kez fileleri havalandırmıştı. Aslında Philip Nikodem Jagielka bir anlamda yuvasına dönmüş oldu. Futbola Everton Altyapısı'nda başlayan ve Everton Futbol Akademisi'nde yetişen Jagielka, lakabıyla Jags sağlam yapısıyla ve garanti futboluyla göze çarparken, fair-play ruhunu taşıyışı, saha içinde sakatlanan futbolculara karşı gösterdiği yardım ile futbolseverlerin alkışını almış bir isim. Goodison Park'ta Yobo, Lescott, Hibbert, Nuno Valente, Alan Stubbs, Patrick Boyle ile birlikte Everton defansında yer alacak.

Toffes'in Jagielka'nın yanında transfer döneminde kadrosuna kattığı bir diğer isim ise Almanya'nın B.Dortmund ekibinden kiraladığı Pienaar oldu. Güney Afrikalı orta saha oyuncusu Ajax altyapısından çıkmış bir isim ve gençken ismini çok fazla duyuyorduk. B.Dortmund'da 10 numara Rosicky'nin Arsenal'e transferinden sonra Çek yıldızın yerine Alman ekibi Pienaar'ı yeni başrol oyuncusu olarak Ajax'tan kadrosuna katmıştı. Dortmund'da çok çalışan, çok pozisyona giren ama bir türlü çözüm üretemeyen futbolcu kıvamında olan Pienaar, Everton'da bu görünümünden kurtulmak isteyecek.

Everton'da kaybedilen bir isim ise takımın etkili ve sevilen forveti James Beattie'ydi. Geçirdiği sakatlıklar, zaman zaman formsuz oluşuna rağmen Beattie Goodison Park'ta o mavi forma altında son vuruşlarıyla her zaman beğeni toplamış bir futbolcuydu. James Scott Beattie 2005'de Everton'a 6 milyon pound bedeliyle geldiğinde o dönem kulüp tarihinin en pahalı transferi olmuştu. 29 yaşındaki golcü futbolcu Everton'da Andrew Johnson'un bir anlamda altında kaldı.

TRANSFER NOTU: 3/10

GELENLER: Phil Jagielka (Sheffield United, £4milyon), Steven Pienaar (Borussia Dortmund, kiralık),

GİDENLER: Gary Naysmith (Sheffield United, £1miyon), Richard Wright (West Ham, bedelsiz), Alessandro Pistone (serbest bırakıldı), James Beattie (Sheffield United, £4 milyon)

BUNA DİKKAT: Yok

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Derby County ve Everton'da neler oldu?
« Yanıtla #1 : 06 Ağustos 2007, 21:16:31 »
Paylaşım için teşekkürler kardeş
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Derby County ve Everton'da neler oldu?
« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2007, 23:50:33 »
Haber için saol