Gönderen Konu: Liverpool ve Fulham'da neler oldu?  (Okunma sayısı 642 defa)

Çevrimdışı XeLL

  • Osc Yönetici
  • 1. SINIF ÜYE
  • ******
  • İleti: 10.445
  • Puan 351
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Liverpool ve Fulham'da neler oldu?
« : 08 Ağustos 2007, 11:15:52 »
Dünyanın en prestijli ligi olan Premier League'de yeni sezon 11 Ağustos Cumartesi günü start alacak. Tüm dünyanın gözü yine Ada'da olacak. Bu sezon İngiltere'de gerçekleşen transferler ve takımların kadrolarına güç üstüne güç katması ise ligin seyir zevkini daha da arttıracak.

Sporx ziyaretçilerine, Premier League'de sezon öncesi büyük bir bölümü şekillenen transferleri ile takımların kadrolarına hangi isimleri kattığını ve isimlerden notlar içeren yazı dizisini sunuyor. Editörümüz Esat Dergi Premier League'de sezon öncesi gelen ve gidenleri yorumluyor, özetliyor. Sırada Fulham ve Liverpool var.

DİĞER TAKIMLAR İÇİN TIKLAYIN

FULHAM

Yaz döneminde transfer sezonudna aşırı hız yapan ekiplerinden biri Londra ekibi Fulham'dı. Ada ekibi kadrosuna 7 futbolcu kattı, 5 futbol ile yollarını ayırdı. Premier League'de zenginliğine rağmen bir türlü ekol takımı olmayı başaramamış İngiliz ekibi en azından gelecek sezon ligde taraftarına biraz da olsun heyecan aşılamak istiyor.

Defansa takviyeler...

Fulham dört yeni defans oyuncusuyla kadrosunu güçlendirdi. Southampton'dan Chris Baird, West Ham United'dan Paul Konchesky, Aston Villa'dan Aaron Hughes, West Bromwich'den Diomansy Kamara takımın yeni transferleri. Southampton'dan transfer edilen 25 yaşındaki Kuzey İrlandalı defans oyuncusu Christopher Patrick "Chris" Baird'in Fulham ekibine maliyeti 3 milyon pound olarak açıklandı. Championship mücadelesi veren Chris, Saint'in orta kaliteli bir defans oyuncusu ve 3 milyon pound bonservisinin karşılığını verip, veremeyeceği merak konusu.

Takıma bir başka katılan defans oyuncusu Paul Konchesky ise geri dörtlünün solunda iki sezondur West Ham United formasıyla istikrar içinde mücade ediyordu. 16 yaşındayken Charlton forması giyerek İngiliz ekibinin tarihinde en genç futbolcu olan Paul Martyn Konchesky Charlton'da 2003 yılından sonra düzenli olarak ilk 11'de yer alan isim olmuştu.

Charlton'dan West Ham United'a transferinin ardından ise o gün Konchesky'nin yaptığı açıklama halen daha akıllarımızda. Konchesky çocukken tuttuğu ve hayranı olduğu bir takıma geldiğini ifade etmişi. West Ham United 1.5 milyon pound bedelle Konchesky'i kadrosuna katmıştı. West Ham United'daki ilk sezonunda kadroda formayı bırakmayan İngiliz futbolcu ikinci sezonunda ise 25 kez forma şansı bulabilmişti.

Tecrübe kokuyor...

Defansa Aston Villa'dan transfer edilen Aaron Hughes ise Premier League tecrübesi oldukça fazla olan bir isim. İrlandalı futbolcu Fulham teknik direktörü Sanchez'den biraz torpilli durumda. Aston Villa ile son iki sezon içinde 50'nin üstünde maçta forma giyen geri dörtlünün ortasında sert futboluyla dikkat çeken Hughes İngiliz ekibinin transfer dönemindeki ilk transferiydi. Aslında Hughes'ı Fulham biraz da orta saha olarak kullanabilir. Futbolcu mevki ayırt etmiyor.

Neydi, ne oldu...

Championship ekiplerinden OPR'nin başarılı orta saha oyuncusu Lee Cook'ta transfer döneminde Fulham'a katılan isimler arasındaydı. OPR başkanı Gianni Paladni 24 yaşındaki genç futbolcu için en az 10 milyon poundluk bir bonservis biçerken, Fulham'ın Cook için 2.5 milyon pound bonservis bedeli ödemesi ilginçti. Sol kanatta yaptıkları ile OPR'da parlayan, son 3 sezondur sürekli yükseliş halinde olan Lee Cook Premier League'e ne kadar uyum sağlayabilecek, göreceğiz. Bu transfer ile birlikte Fulham cephesinde ise orta alanda görev yapabilecen futbolcu sayısı 12'ye çıktı. Bu 12 isimden bir dörtlünün oynayacağını düşünürsek, sezon sonu yine bir çok ismi çöp kutusunda göreceğimiz kesin.

Senegal Kaplanı...

Fulham taraftarlarını en çok heyecanlandıran transfer ise West Bromwich Albion'dan takıma 6 milyon poundluk bir bonservis bedeli ile katılan Senagalli golcü Diomansy Kamara'ydı. 2005 yılında WBA'ya geldiğinde sadece sezonu iki gol ile kapatan ve takımın küme düşmesini engellemeyen Kamara ardından Championship'te çoşmuş sezonu 22 gol ile tamamlamıştı. Bir anlamda futbola ve kariyerine tekrar dönmüştü. Bu dönüşten sonra Premier League ekipleri Kamara için bir çok kez WBA kapısını çaldı fakat İngiliz ekibi satışa yanaşmadı. Sonunda Fulham Kamara transferinde dirençli davrandı ve 26 yaşındaki etkili golcüyü kadrosuna kattı ve 5 yıllık sözleşme imzaladı. 2004 yılında aslında Pompey ile beklenenen patlamayı yapacağı düşünülen ve sezona iyi başlayan Kamara'nın o yıl en büyük engeli yaşadığı sakatlıklarıydı. Kamara tipik, Premier League'de orta sıra takımı olmak isteyen ekiplerin standart futbolcusu. Atılan 5 yıllık imzanın hangi mantığa dayandığını anlamak ise zor. 6 milyon poundluk rakam Fulham'ı Kamara'yı elden çıkarırken önümüzdeki sezonlarda zarara sokabilir.

Fulham'ın transfer döneminde bıraktığı isimler ise takımın bir yenilenme çalışmasına girdiğinin belgesi gibi. Claus Jensen, Tomasz Radzinski, kiralandıktan sonra bonservisi için uğraşılmayan Vincenzo Montella, İzlandalı forvet Heidar Helguson İngiliz ekibinden kopan isimler. Üç isim de Fulham çehresinde ilk 11'de önemli işler yapan futbolculardı.

TRANSFER NOTU:  5/10

GELENLER: Lee Cook (QPR, £2.5milyon), David Healy (Leeds, £1.5milyon), Paul Konchesky (West Ham, £2milyon), Chris Baird (Southampton, £3milyon), Diomansy Kamara (West Brom, £6m), Steven Davis (Aston Villa, £4milyon), Aaron Hughes (Aston Villa, £1milyon)

GİDENLER: Michael Brown (Wigan, belirtilmedi), Heidar Helguson (Bolton, £1milyon), Claus Jensen (serbest bırakıldı), Tomasz Radzinski (serbest bırakıldı), Mark Crossley (Oldham, bedelsiz), Mark Pembridge (serbest bırakıldı), Matty Collins (Swansea, bedelsiz)

BUNA DİKKAT: Yok

LIVERPOOL

İspanyol çalıştırı Rafael Benitez'in Liverpool senaryosu galiba gerçekleşiyor. Takıma transfer döneminde 16 yeni isim katıldı. 16 futbolunun transfer olduğu ekipte çorba kıvamında bir kadro yapısı ortaya çıkacağı kesin. Benitez Arsene Wenger'in Arsenal'e uyguladığı piston ve gençleştirici operasyonu bir bakıma kendi diliyle anlatan ve son iki sezondur bunu yansıtan bir hoca. Özellikle kadro konusunda çok çeşitli davranma takıntısı olan Benitez bu yüzden geçen sezon çok eleştirilmişti. Premier League'de oynanan maçların yarısından çoğunda Liverpool sistem farklı olmasa da farklı kadrolar ile sahadaydı.

300 milyon poundluk bir maliyetle yeni stadyumunu yapmayı planlayan, Amerikan egemenliğine geçtikten sonra daha da zenginleşen ve işi daha fazla ticarete döken o futbolseverlerin duygusal takımı Liverpool son yılların en geniş kadrosuna ulaşmış durumda.



El Nino! 'A working class hero is all that i want to be'

Fanatik Liverpool tribününü KOP'un beklentileri Kırmızılarda Atletico Madrid'den transfer edilen genç yıldız Fernando José Torres Sanz ile karşılanmaya çalışıldı. 27 milyon avro bonservis bedeliyle İngiltere'ye gelen Torres, Liverpool tarihinin en pahalı futbolcusu ünvanını da ele geçirdi. Çocuksu suratı, El Nino lakabı ile Torres 6 yıllık sözleşmeye imza attı. Haftalık 90 bin pound alacak genç futbolcunun İspanya'daki günleri, çocukluk takımı ve genç yaşına rağmen özdeşleşdiği Atletico Madrid onu unutamayacak.

Torres'i İspanya'da vedasını izlerken, Henry'nin Ada'yı bırakışını izliyor gibi hissetmiştik. İki futbolcunun da duyguları aynıydı. Torres Liverpool taraftarlarının aşkını kazanan Robbie Fowler ve Ian Rush gibi isimlerin bıraktığı 9 numaralı forma ile Anfield'da mücadele edecek. Liverpool'un Torres transferindeki politikası ise bir başarı olarak ele alınabilir. M.United'ın Torres için daha önce ortaya attığı 50 milyon poundluk rakamı da unutmuyoruz.

Bebek yüzlü golcü: Torres (İnceme için tıklayın)

Torres Liverpool'a geldikten sonra ise 'A working class hero is all that i want to be' diyerek bir kahraman olduğunu belirtmişti. Aklımıza John Lennon'un Working Class Hero şarkısı ve 'A working class hero is something to be' sözleri de gelmiyor değil. Torres Lennon'un etkisinde büyümüş galiba diyoruz. İşin şaka tarafı bir yana Torres'i bazen İspanya'da Raul yapmıştı futbolseverler. Yeni Raul Gonzales ve en önemlisi de buna 25-26 yaşında değil daha 21 yaşında layık görülmesi. İtalyan futbolseverler ise Totti'yle benzerlik kurmuşlardı. Her futbolseverin kafasında Torres'i koyduğu bir yer var. Genç futbolcu kariyerinin bu yükseliş döneminde merdivenleri sağlam çıkarken sallanmaz ise 5-6 yıl sonra herkesin çok sayacağı bir dünya yıldızı olacağı kesin. Öte yandan Peter Crouch'u Liverpool'da görünce üzülen futbolseverlere de bu transfer fazlasıyla güzel geldi.

Torres transferinin gölgesinde kalmaya mahkum edilen isim ise Ukraynalı golcü Andriy Viktorovych Voronin oldu. Bayer Leverkusen'den bedelsiz olarak kadroya katılan ve Liverpool'un 5 atlısı Ryan Babel, Kuyt, Torres, Crouch biri olan Voronin Liverpool'da 10 numaralı formayı giyecek. Orta sahada kanatlarda da görev yapabilen zaman zaman oyun kurucu olarak bile gördüğümüz 28 yaşındaki tecrübeli isim Almanya Bundesliga II'de 2002 yılında Mainz ile yaptığı çıkışın ardından Köln ve daha sonra kendisini 3 yıl sürecek bir Bayer Leverkusen macerasının içine atmıştı. Hatta Köln'de oynarken Bild gazetesinin manşetinde şöyle bir ifade yer alıyordu, "Voronin B.Münih'in Schneider, Ponte, Neuville ve Berbatov'undan çok daha tehlikeli". Torres'in biraz gerisinde Voronin'in olacağını, Kuyt ve Babel gibi bir yedeklerin olacağı Liverpool önümüzdeki sezon çok daha fazla gol atacak, çok daha fazla ofansif olacak.

Liverpool'un transfer döneminde Torres ve Voronin'in yanında kimsenin beklemediği şekilde patlattığı diğer bomba ise Ajax'ın genç golcüsü Ryan Guno Babel oldu. Babel sol kanatta da görev yapabiliyor. 20 yaşındaki yetenekli futbolcu Hollandalı 10 yıldız adayından 8'inde olduğu gibi yine Ajax altyapısında kendini buldu. 17 yaşındayken Ajax'da oynamaya başlayan Babel, 2007 UEFA Avrupa U-21 şampiyonasında Hollanda Milli takımı ile bu sezon şampiyonluk yaşadı. Marco van Basten'in 2006 Dünya Kupası kafilesine genç ismi katması kuşkusuz gelecek vaadeden futbolcunun önünü biraz daha açtı. van Basten o dönem Babel için, "Yeni jenarasyonun Thierry Henry formatlı golcüsü" ifadesini kullanmıştı. Anfield Road'a 19 numaralı forma ile çıkacak Babel'in transferi için Liverpool futbolcu bankası Ajax'a 11.5 milyon poundluk bir bonservis bedeli ödedi ve futbolcuyla 5 yıllık sözleşme imzalattı. Torres 6, Babel 5 yıllık sözleşmeye imza atarken takıma bu sezon katılan diğer isimlerle de uzun süreli anlaşmalar yapılması gelecek yılların çekirdek kadrosunu şimdiden ortaya çıkarıyor gibi. Liverpool Benitez sayesinde artık uzun düşünüyor.

Gençlik hobisi...

Öte yandan transfer döneminde LFC'de genç düşünce Macaristan'ın MTK takımından alınan iki taze isim Krisztian Nemeth ve Andras Simon ie biraz daha pekişti. Liverpool Teknik Direktör Rafael Benitez'in geçtiğimiz yılki 17 Yaş Altı Şampiyonası'nda izlediği 18 yaşındaki Nemeth ve 17 yaşındaki Simon, Anfield Road'a transfer oldu. 2 futbolcunun da belirli bir süre rezerv takımda forma giymeleri bekleniyor.

Lucas çok şey anlatacak

Liverpol sayesinde Ada'ya altın değerinde bir Brezilyalı geliyor. Ona Brezilyalı Gerrard da diyorlar. Amerikalı iş adamları George Gillett ve Tom Hicks'in kulübün hisselerini satın almasıyla birlikte gelecek sezon için ilk sürprizini onu transfer ederek gerçekleştirmişti. İngiliz ekibi Brezilya'nın Gremio kulübünün kaptanı Lucas Pezzini Leiva'yı kadrosuna kattı.

Scoutların gözdesi olan genç Brezilyalı için birçok kulüp Gremio'nun kapısını çalmıştı.Brezilya Milli Takımı'nda da forma giyen Lucas için Liverpool'un ödeyeceği rakam ise 8 milyon pound. Lucas geçtiğimiz yıl Brezilya Ligi, Campeonato Brasileiro 2006'da yılın en iyi futbolcusu ödülü almıştı. Futbolseverler içinse Lucas, bir futbol menajerlik oyunu olan Football Manager'den tanıdık geliyor. Lucas oyunda müthiş yetenekleriyle parlayan ve transfer borsasında paylaşılamayan bir isim. Lucas'ın bu sezon kendisine güvenilmesi durumunda Torres kadar ses getireceği kesin.

Sorunlulara veda...

Bu kadar fazla isim kadroya katılınca Benitez üstünü çizdiği futbolcuları da takımdan gönderdi. Futbolu değil kavgaları ve özel hayatıyla gündem yaratan Bellamy West Ham United'a 7.5 milyon pound karşılığında satılırken, L.Garcia'da Atletico Madrid'in Torres için kapıları açması için İspanyol ekibine rüşvet olarak verildi. Tecrübeli isim Fowler ile yollar da ayrıldı.

TRANSFER NOTU: 9/10

GELENLER: Ryan Babel (Ajax, £11.5m), Yossi Benayoun (West Ham, £5m), Fernando Torres (Atletico Madrid, £21.5m), Lucas Leiva (Gremio, £8m), Sebastian Leto (Lanus, £1.8m), Andriy Voronin (Bayer Leverkusen, bedelsiz), Mikel San Jose (Athletic Bilbao, £270,000), Nikolay Mihaylov (Levski Sofia, undisclosed), Krisztian Nemeth (MTK Hungaria, bedelsiz), Andras Simon (MTK Hungaria, bedelsiz), Ryan Crowther (Stockport, belirtilmedi)

GİDENLER: Craig Bellamy (West Ham, £7.5m), Djibril Cisse (Marseille, £6m), Luis Garcia (Atletico Madrid, £3.5m), Florent Sinama-Pongolle (Recreativo Huelva, £2.7m), Jerzy Dudek (Real Madrid, bedelsiz), Bolo Zenden (Marseille, bedelsiz), Robbie Fowler (Cardiff, bedelsiz), Danny Guthrie (Bolton, kiralık), Adam Hammill (Southampton, kiralık)

BUNA DİKKAT: Fernando Torres

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Liverpool ve Fulham'da neler oldu?
« Yanıtla #1 : 09 Ağustos 2007, 10:51:35 »
Paylaşım için teşekkürler.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Liverpool ve Fulham'da neler oldu?
« Yanıtla #2 : 10 Ağustos 2007, 17:58:07 »
eyw kardeşim
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimiçi Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.434
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Liverpool ve Fulham'da neler oldu?
« Yanıtla #3 : 28 Aralık 2007, 23:56:44 »
Haber için saol