Gönderen Konu: Portsmouth ve reading de neler oluyor  (Okunma sayısı 821 defa)

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Portsmouth ve reading de neler oluyor
« : 10 Ağustos 2007, 18:03:32 »
Portsmouth ve
Reading'de neler oldu?
Dünyanın en prestijli ligi olan Premier League'de yeni sezon 11 Ağustos Cumartesi günü start alacak. Tüm dünyanın gözü yine Ada'da olacak. Bu sezon İngiltere'de gerçekleşen transferler ve takımların kadrolarına güç üstüne güç katması ise ligin seyir zevkini daha da arttıracak.

Sporx ziyaretçilerine, Premier League'de sezon öncesi büyük bir bölümü şekillenen transferleri ile takımların kadrolarına hangi isimleri kattığını ve isimlerden notlar içeren yazı dizisini sunuyor. Editörümüz Esat Dergi Premier League'de sezon öncesi gelen ve gidenleri yorumluyor, özetliyor. Sırada Portsmouth ve Reading ekipleri var.

DİĞER TAKIMLAR İÇİN TIKLAYIN

PORTSMOUTH

Premier League'in sıra takımı Portsmouth Harry Redknapp'ın yönetiminde transfer dönemini cılız ataklar ile değerlendiren bir takım görüntüsü içindeydi. Geçtiğimiz sezonu 9. sırada tamamlayan ekipte kulübün sahibi Fransız-Rus işadamı Alexandre Gaydamak biraz da olsa para hortmunu açtı.

Futbolcu çeşitliliği açısından 20'den farklı ülkeden oyuncusu kadrosuna bulunduran Portsmouth taraftarını heyecanlandıracak iki transfer yaptı önemli. Biri Udinese'den 7 milton poundluk bonservis bedeliyle kadroya katılan S.Muntari, diğeri Fransa'nın Rennes ekibinden aynı ücret ile kadroya katılan Utaka.

Gana futbolununun parlayan isimlerinden...

Lua Lua,Kanu ve Andrew Cole'un takımdaki geleceklerinin belli olmaması Harry Redknapp'ı transfer sezonunda bu iki isme daha çok yaklaştırdı. Sulley Muntari, 22 yaşında Gana futbolunda parlayan, son olarak Almanya 2006 Dünya Kupası'nda dikkatleri üzerine çeken orta sahanın ortasında görev yapabilen dinamik bir futbolcu. Pompey ile 5 yıllık sözleşme imzalayan genç futbolcu kulüp tarihinin en pahalı futbolcusu da olmuş durumda. 16 yaşından beri kendini takibe aldıran ve birçok kulübün peşinden koştuğu Muntari 2002 yılında İtalya Serie A ekiplerinden Udinese'ye katılmıştı.

Serie A'ya ısınması yaklaşık 2 yıl sürdü ve Udinese'de düzenli olarak oynamaya başladığında ise onun için Kaka-Davids kombinasyonu ifadeleri kullanılmıştı. İşte o andan itibaren Muntari'nin başlayan yıldız futbolcu olma yürüyüşünde zirve 2006 yılıydı. Herkes Manchester United'ın uzatmalı sevgilisi oluşunu Ferguson'un Muntari'yi kadrosuna katma girişimlerinin olumlu sonuçlanacağını bekliyordu ki Udinese ManU'yu reddeti. Bu sefer AC Milan Udinese'nin kapısını çaldı. 12 milyon avroluk bir rakamı İtalyan ekibinin önüne sundular ama bu da geçerli olmadı.

Sıra bu sefer Inter Milan'daydı. Geçtiğimiz Mart ayında Esteban Cambiasso ve Patrick Vieira'nın sakatlıklarını göz önüne alarak kadrosuna ilerisi için bir futbolcu katmak isteyen Inter Milan'ın teklifi de geri çevrildi. Mayıs 2007'de ise AS Roma'nın kıskaçında yer alan futbolcuyu İngiliz ekibi Portsmouth başarılı bir hamle ile kaptı. Sol ayağını müthiş kullanabilen genç futbolcu Gana Milli Takımı'nda orta sahada  24 milyon avroluk Essien, F.Bahçe'li Appiah ile birlikte en önemli 3 oyuncudan biri olması ve Harry Redknapp'ın transferden sonraki ilk açıklaması onu özetliyor, "Onu ilk izlediğimde aşık olduğumu söyleyebilirim. Müthiş güçlü ve enerji dolu bir futbolcu. Daha 22 yaşında"

Bir Afrikalı daha...

Pompey kadrosuna katılan bir diğer önemli isim ise 25 yaşındaki Nijeryalı forvet oyuncusu John Utaka'ydı. Stade Rennais FC formasıyla Fransa Ligue 1'de son iki sezon içinde 63 maçta forma giyen 22 gol kaydeden Utaka iki sezon önce Lens ve Lyon karşısında hat-trick yapmıştı. Futbolcunun çıkış noktası ise Lens forması giyereken Nijerya Milli Takımı ile 2002 Dünya Kupası'nda gösterdiği çıkıştı. Şöyle bir durum daha var ki ilginç olan Utaka'nın bir dönem Hikmet Karaman'ın başında olduğu Kocaelispor ile idmanlara çıkıp denenmiş olması. Türkiye'de denenen, çok beğenilmeyen ve Lens'e elleriyle deviredilen Utaka'nın şimdi hemen hemen her kesim tarafından orta alandaki hareketli futbolunun beğenilmesi ve yıldız adayı olarak gösterilmesi ilginç bir durum.

Harry Redknapp'in bu iki transferin yanında taraftara gizli sürprizi ise Preston North End'de forma giyen 22 yaşındaki İngiliz forvet oyuncusu David Nugent'du. Liverpool altyapısından sıçrayan David Nugent İngiltere Championship ekiplerinden Preston'da iki sezon içinde 94 maçta forma giyerken 33 gol kaydetti. Genç futbolcunun 6 milyon pound gibi yüksek bir bonservis bedeliyle kadroya katılmış olması ise kendisinde şimdiden bir baskı yaratmış durumda. İlk sezonda Portsmouth formasını çok fazla sırtına alamayacağı kesin ama ilerleyen dönemlerde nasıl bir çıkış yapacak merak konusu...

33'lük delikanlı...

Pompey'de alınan bu genç isimlerin yanında kadroya 33'lük bir delikanlı da dahil oldu. Charlton forması ile dört sezondur top koşturan İzlandalı defans oyuncusu Hermann Hreidarsson. Premier League'de oynadığı dört farklı ekipte de küme düşme sancısını yaşamıştı tecrübeli futbolcu. Harry Redknapp'ın hangi mantık ile kadroya kattığı ise bilinmiyor. Güçlü fizik yapısıyla Hreidarsson Portsmouth'da 7 numaralı formayı giyecek. Pompey defansına İzlandalı futbolcu gibi yeni olarak katılan bir başka isim ise Manchester City'nin başarılı defans oyuncusu Sylvain Distin oldu. 29 yaşındaki Fransız futbolcu 5 sezondur başarı ile Manchester City forması giyiyordu. Transfer döneminde bir ara küçük de olsa adı Liverpool ile geçmişti. Newcastle United'da bir dönem kiralık oynarken sol kanatta görev yaparken M.City'de defansın ortasında görev yapıyordu. Portsmouth'da tekrar sol kanata doğru kayabilir.

Takıma katılan 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Martin Cranie ise Ada'da son yıllarda yetiştirdiği futbol ile gözleri üzerine çeken Southampton altyapısı ürünü. Bir anlamda Pompey'in sayısal lotosu. Tutarsa 150 bin pounda alınan bu isim belki gelecek senelerde 3-4 milyon pound'a başka bir Premier League ekibine gidecek.

Türkiye'deki G.Birliği'ni, G.Antep'i anımsatan, kadrosunda 19 farklı ülkeden futbolcu bulunduran Portsmouth Muntari ve Utaka'dan bu sezon beklediğini alırsa yine bazı zamanlarda ligin kök söktüren ekibi olacak. Todorov gibi tecrübeli bir ismi bırakmış olsalar da...

TRANSFER NOTU: 6/10

GELENLER: David Nugent (Preston, £6m), John Utaka (Rennes, £7m), Sulley Muntari (Udinese, £7m), Sylvain Distin (Manchester City, bedelsiz), Hermann Hreidarsson (Charlton, bedelsiz), Martin Cranie (Southampton, £150,000), Arnold Mvuemba (Rennes, belirtilmedi)

GİDENLER: Collins Mbesuma (Bursaspor, bedelsiz), Andy Griffin (Derby, 500,000), Svetoslav Todorov (Charlton, bedelsiz)

BUNA DİKKAT: Sulley Muntari

READING

Premier League'de geçtiğimiz sezonun en sevilen, sempati takımlarından biri olan Reading transfer döneminde yaşadığı maddi sorunları aşamadı ve kadrosunu güçlendirme adına değişik hareketlerde bulunamadı. Transfer döneminin en sessiz sakin ve kendi çapında çalışan takımı oldu. Premier League'i geçen sezon 8. sırada tamamlayan Reading oynadığı ofansif futbol ile beğeni topluyordu.

Reading'in kadrosuna kattığı ilk Fransız defansif orta saha oyuncusu Kalifa Cisse oldu. Portekiz'in Boavista ekibinde iki sezondur görev yapan 23 yaşındaki oyuncunun maliyetinin yalnızca 1 milyon pound olduğu açıklandı. Cisse de Fransa'da son yıllarda altyapısı ile herkesi şaşırtan bir Toulouse ürünü. Genç futbolcu Reading'de 4 numaralı formayı giyecek. Takımın ikinci transferi ise Nantes'da dört sezondur başarı ile forma giyen 22 yaşındaki Fildişi Sahilli orijinli Fransız orta saha oyuncusu Emerse Fae'ydi. Reading'de 20 numaralı formayı giyecek olan Fae, bitmek bilmeyen bir enerjiye sahip. Fae'yi Almanya 2006 Dünya Kupası'nda da izlemiştik.

Reading'n transfer döneminde taraftarlar takımın güç kazanmasını beklerken, bir vurgun yediği açıktı. Takımın etkili orta saha oyuncusu Steve Sidwell Chelsea'nin müdahalesi ile mavi hayallere dalmış ve Londra yolunu tuttmuştu. Reading forması ile 4 sezondur mücadele eden, 168 maçta forma giyerek 23 kez fileleri havalandıran Sidwell'in Chelsea'nin yeni 9 numarası olacağına Reading taraftarları inanmak istemese de bu bir gerçek.

Orta sahadan Reading'in yediği bu darbenin yanında bir de Greg Halford'unn Sunderland'e 2.5 milyon pound karşılığında satışı vardı. 22 yaşındaki defansın sağında görev yapan aynı zamanda orta saha, hatta forvette de görev yapabilen çok yönlü futbolcu Sunderland ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Geçtiğimiz sezon Reading forması altında sadece 3 maça çıkabilen isim Premier League'in yeni ekibi Roy Keane'nin Sunderland'in transfer dönemindeki ilk imzası olurken, Royals 2.5 milyon poundluk bir kar elde etti.

Transferdeki bu sessizlik Reading severleri de etkilemiş durumda...

TRANSFER NOTU: 3/10

GELENLER: Emerse Fae (Nantes £2.5m), Kalifa Cisse (Boavista, £675,000)
GİDENLER: Steve Sidwell (Chelsea, bedelsiz), Greg Halford (Sunderland, £3m)

BUNA DİKKAT: Yok
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Portsmouth ve reading de neler oluyor
« Yanıtla #1 : 12 Ağustos 2007, 18:37:12 »
Paylaşım için teşekkürler
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Portsmouth ve reading de neler oluyor
« Yanıtla #2 : 15 Ağustos 2007, 17:05:50 »
eyw
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.434
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Portsmouth ve reading de neler oluyor
« Yanıtla #3 : 28 Aralık 2007, 23:58:43 »
Haber için saol