Sarı-lacivertliler'in Brezilyalı yıldızı Alex de Souza , FC Randers karşısında zorlandıkları anlar olmasına rağmen, galip gelmeyi başardıklarını ifade ederek, "Mücadelenin sonunda turu geçmiş bir takım olarak sahadan ayrıldığımız için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.
UEFA Kupası'nda hedefleri ile ilgili sorulan bir soruya ise Alex, "İlk başta grubumuzda hangi takımların olacağına bakmamız gerekiyor. Takımımızın bir üst tura çıkmak için gerekli gücü ve kalitesi mevcut. Tabiki de en üstü hedefliyoruz" cevabını verdi. Fenerbahçe ile şu anda 10 aylık bir kontratının bulunduğunu da kaydeden Alex, "10 ay daha Fenerbahçe'deyim. Eğer başkanımız uygun görür de benimle görüşürse tabiki de önümüzde çok fazla zorluk olacağını düşünmüyorum" diye konuştu. Sarı-lacivertliler'in yeni oyuncuları ile ilgili bir değerlendirmede de bulunan Alex, "Kezman, bugünkü maçta 4. golünü kaydetti. Deivid ise daha önceki maçlarda da iyi oynuyordu fakat golle buluşamıyordu. Bugünkü maçta golünü de attı. Aynı şekilde Edu ve Lugano da daha fazla güven veriyorlar artık. Daha fazla birbirlerine alışmış bir görüntü veriyorlar. Tabiki de maçlar geçtikçe bu oyuncular, birbirlerine daha fazla alışacaklar, daha fazla kaynaşacaklar" ifadelerini kullandı.
"BİZİM İÇİN AVRUPA ÖNEMLİYDİ BUNUN BİLİNCİYLE SAHAYA ÇIKTIK VE KAZANDIK"
Sarı lacivertli takımın maçtaki 2. golüne imza atan Tuncay Şanlı da stresli maç olduğunu ifade ederek, "Ama sahaya çıkıp mücadele ettiğimiz zaman istediğimizi alıyoruz. Bugün de iyi mücadele ettik takım olarak. Girdiğimiz pozisyonları da değerlendirdik ve gruplara kaldık. Bizim için Avrupa önemliydi bunun bilinciyle sahaya çıkmıştık. Kazandığımız için mutluyuz. Bütün takım arkadaşlarımı tebrik ederim" dedi.
Bu maçta kaydettiği golle sarı lacivertli forma ile Avrupa Kupaları'nda 9. golüne imza atan ve Tuncay, "Fenerbahçe'ye gelmemde en büyük emeği olan Cemil Turan'dı. Tarihimizde Avrupa maçlarında en çok gol atan futbolcu da oydu. O da attığım gole mutlu olmuştur, ben de mutlu oldum. Fenerbahçe tarihine geçme bana gurur ve mutluluk veriyor. Belki klasik olacak ama en önemlisi Fenerbahçe'nin başarısı" şeklinde konuştu.
Fenerbahçe formasıyla ilk golüne imza atan Brezilyalı takım arkadaşı Deivid de Souza ile ilgi olarak ise yıldız oyuncu, "Ondan çok biz de rahatladık. Çünkü gol atamadığı için baskı altındaydı. Bugün gol attı, onun adına biz de sevinçliyiz. bundan sonra gollerine devam edecektir" diye konuştu.