Türkiye'nin ilk Oyun Forumlarından olan Oyunsiteniz 17 Yasinda
SPOR HABERLERİ => ANADOLU TAKIMLARI => TRABZONSPOR => Konuyu başlatan: m3t3d1nh0 - 16 Ekim 2006, 12:53:28
-
“Gökdeniz'le Mustafa Çok İyi''
Takımda iyi bir arkadaşlık ortamı bulunduğunu, tüm futbolcuların da yetenekli olduğunu belirten Marcelinho, daha sonra şöyle konuştu: “Ancak Gökdeniz ve Mustafa Keçeli ile oynamaktan büyük zevk alıyorum. İkisi de çok akıllı ve zeki futbolcular. Teknik direktörümüz değişti ve ligdeki mücadelemizi sürdürüyoruz. Amacımız sezon sonuna kadar şampiyonlukta iddialı bir konumda olmak ve hem kendimizin hem de taraftarımızın heyecanını, böylece diri tutabilmek.“
“Yerim İleri İkilinin Arkası''
Trabzonspor'da gerçek yerinde oynamadığını, teknik direktör Ziya Doğan'ın kendisine sol kanatta görev verdiğini hatırlatan Marcelinho, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sol kanatta da mutluyum ama 10 numara pozisyonunda oynasam daha etkili olacağıma inanıyorum. Benim asıl görev yerim ileri ikilinin arkasında serbest adamlık. Rakip savunmayaşaşırtıcı görev yapmak. Almanya'da böyle oynadım ve çok gol attım. Hedefim de her zaman gol atmak. Bu pozisyonda oynarsam 15 gole ulaşabilirim.“
Sayitoğlu:“Geldiğimizde Dengeler Bozuktu“
Göreve geldikleri zaman kulübün gelir ve gider dengesinin bozuk olduğunu, bu sorunları kısa sürede düzeltmelerinin mümkün olmadığını belirten Asbaşkan Haşim Sayitoğlu, şunları söyledi: “Herkes, Fatih Tekke'den aldığımız 7.5 milyon euronun nereye gittiğini merak ediyor. Bu paranın 5 milyon eurosunu Tomas Jun'a ve eski yöneticilerin alacaklarına ödedik. Ayrıca bankalardan da 4.7 milyon YTL kredi kullandık. Yapılan her şey resmi. Kulübü batırdılar, söylemleri de yersiz. Evrakları isteyen herkes görebilir. Biz gittikten sonra gelecek olanlar da bunları kamuoyuna açıklayabilir.“
“Tazminat Doğruydu“
Brezilyalı eski teknik direktörleri Sebastiao Lazaroni'ye ödenen tazminatın da eleştiri konusu yapılmasını anlamadığını vurgulayan Sayitoğlu, şöyle devam etti: “Lazaroni'nin getirilmesi hatamızdı ama erken davranıp göndermemiz de çok doğru bir karardı. Tazminatı için bizi eleştiriyorlar. Ama eğer tazminat koymasaydık, 3 yıl için 5 milyon dolar ödeyecektik. Biz yardımcılarıyla birlikte 680 bin dolar ödeyerek sorunu hallettik. Brezilya'da oturup bizden para almasından daha iyidir. Lazaroni'yi gönderince önümüzde 3 seçeneğimiz vardı. Ziya Doğan, Samet Aybaba ve Giray Bulak. İlk olarak Ziya Doğan'la görüştük ve anlaştık. Trabzonspor'u çok iyi tanıyordu ve taraftarlar tarafından da benimsenmiş bir teknik adamdı.“
“Her Futbolcu Alınıp Satılabilir“
Trabzonspor'un bir futbol kulübü olarak her futbolcuyu alıp satabileceğini de sözlerine ekleyen Sayitoğlu, profesyonelliğin gereğinin de bu uygulama olduğunu kaydetti. Şartlar oluştuğu takdirde her futbolcunun satılabileceğini belirten Sayitoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Fatih Tekke'yi de şartlar oluştuğu için sattık. Hüseyin'le ilgili bize gelen bir teklif yok. Eğer teklif gelirse ve kendisi de gitmeyi isterse satabiliriz. Musampa'yı akşam yatıp sabah kalkınca transfer etmedik. Önceden beri takip ediyorduk. İngiltere Ligi'nde 26 maç oynamış bir oyuncu. Bonservis sorunu nedeniyle transferi daha önce gerçekleşmemişti. Bonservis sorununu çözdüğü anda da kadromuza kattık. Bonservis bedeli ödenmedi. Oynaması halinde de yılda 900 bin euro alacak. Marcelinho'yu pahalı almadık. 2 milyon 380 bin euroluk bonservis bedelini de Başkanımız Nuri Albayrak, kendisi ödedi. Yani Marcelinho'nun bonservis gideri kulüp giderlerinde görünmüyor. Bütün maçlarda oynarsa, yılda toplam 1.3 milyon euro alacak. Bu paranın sadece 500 bin eurosu peşin ödendi. Almanya'da yılın futbolcusu seçilmiş bir oyuncuya, bu kadar para, fazla değil. Bana göre de çok faydalı olacak.“ En fazla bonservis ücretini Umut Bulut için ödediklerini, ancak bunun da yadırganmaması gerektiğini vurgulayan Sayitoğlu, bu konuda şöyle dedi: “En fazla bonservis bedelini 3.2 trilyon lirayla Umut'a ödedik. Fazla ödendi, diyorlar ama transferin yapıldığı günün şartlarına göre bu rakam normaldi. Gökhan Ünal ve Fatih Tekke'yle birlikte ligin en iyi 3 golcüsü arasında gösteriliyordu. Kendisine de 1.1 trilyon lira ödeyeceğiz. Onun da bir bölümü maç başına. Oynarsa, bu kadar para geçecek eline.“
“Seçimli Kongre Olmayacak''
Aralık ayında yapılacak mali kongrenin seçimli genel kurul olarak toplanmasını beklemediğini de belirten Sayidoğlu, sözlerini, “O kongre mali kongredir. Hesaplar açıklanır ve delege onaylar, ya da onaylamaz. Saha sonuçlarının yönetimleri götürmesine karşıyım. Bu geleneğe son verilmeli. Yöneticinin yanı sıra futbolcular ve teknik kadro da mümkün olduğunca uzun süre görev yapabilmeli. Yönetime seçilmeden önce de böyle düşünüyordum“ diye bitirdi.
Milliyet
-
HABER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞ