Türkiye'nin ilk Oyun Forumlarından olan Oyunsiteniz 20 Yasinda

SPOR HABERLERİ => FENERBAHCE => Konuyu başlatan: YuRY - 06 Kasım 2006, 12:29:38

Başlık: Zico'nun tek derdi ismi
Gönderen: YuRY - 06 Kasım 2006, 12:29:38
Zico, başarılı futbol geçmişi nedeniyle herkesin kendisinden bir anda parlak sonuçlar beklediğini söyledi, "Sanki 20-25 yıllık antrenörlük kariyerim varmış gibi eleştiriliyorum" dedi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, NTV'nin spor programı % 100 futbol programına katıldı ve çarpıcı açıklamalar yaptı. Brezilyalı teknik adam, Galatasaray ve Beşiktaş'ın puan kayıplarını, "Bizim için güzel bir gündü. Lideriz ama daha hiçbir şey bitmedi" diye yorumladı.
Kendisine fazla zaman tanınmadığından yakınan Zico, "Futbolda eleştirilmek normal. İmza attığınız andan itibaren herkes kısa sürede sizden başarılı sonuçlar bekliyor. Özellikle ben geçmiş futbol kariyerimden çok çekiyorum. Herkesin benden beklentisi çok oluyor. Baktığınız zaman şu an Ancelotti, Scolari ve Maurinho gibi isimler uzun bir antrenörlük geçmişinden sonra bu günlere geldiler. Sanki 20-25 yıllık kariyerim varmış gibi davranıyorlar" dedi. Zaman zaman kendi kendine öz eleştiri yaptığını da söyleyen Brezilyalı hoca, "Mesela ilk geldiğimde Önder'in sağ bekte sadece 10 maç oynadığını gördüm. Ve yeterli verim alınmadığını tespit ettim. Bu yüzden Serkan ile yola çıktım. Ama olmayacağını gördüm, ofansif yönü daha yüksek Kerim'i denedim. Sonunda Önder'e geri döndüm. Aslında futbolda önemli olan istemektir. Futbolcu kafasına koyarsa her şeyi yapar. Önder iyi orta yapan, ayağına hakim, sert şut atan bir oyuncu. Performansının yükselmesi istemesine bağlı" diye konuştu.

'Hızlı oynayamayız'

Takımın ofansif yönü ağır basan oyunculardan kurulu olduğuna dikkat çeken Zico, "Bu bizim önemli sorunumuz. Topu kaybettiğimiz zaman savunma yapmamız da gerekiyor. Bu sıkıntıyı aşmaya çalışıyoruz. Artık rakip ataklarda kontra için adam bulundurmuyoruz. Toplu halde kalemizi savunuyoruz. Yavaş oynadığımız yolundaki eleştirilere de katılmıyorum. Bizim oyuncularımız teknik ağırlığı fazla isimler. Onlar pas yapmayı, kafalarını kaldırıp garanti oynamayı düşünen futbolcular. Hızlı oynamaya çalışırsak çok pas hatası yaparız. Bu da rakiplerin işine gelir. Biz top çevirip uygun anı bulduğumuzda pozisyona girmeyi planlayan bir düşünce içindeyiz" diye konuştu. Aurelio'nun milli takım sonrası bir düşüşe geçtiğini de söyleyen Brezilyalı hoca, "Ona her zaman ihtiyacım olacak" dedi. Zico, devre arasında takviye yapabileceklerini de belirtti.

Fener bayramı

Hatay ve Mersin'de dün Fenerbahçe bayramı yaşandı. Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri önce Hatay Fenerbahçeliler Derneği tarafından yaptırılan İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katıldılar.

Yıldırım törende, "Sportif tesislerin yanı sıra, eğitim ve sağlık gibi sosyal tesislere de önem vereceğiz" dedi. Aziz Yıldırım ve yöneticiler daha sonra Mersin'e geçerek, Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Fenerbahçe Meydanı'nın açılışını yaptı. Büyük coşku ile karşılanan Yıldırım, "100. yılımızda Mersin'de bir meydana kavuşmak mutluluk verici. Önümüzdeki yıldan itibaren Anadolu'nun her tarafına futbolcularımızla birlikte giderek, sevincimizi paylaşmak istiyoruz. Futbol takımımızı gelecek yıl Mersin'e getireceğiz. Fenerbahçeli'nin olduğu her yere, Fenerbahçe'nin gitmesi gerekir" diye konuştu.

FENER GÜNLÜĞÜ

Gol provası

Sivas ile yapacağı Türkiye Kupası maçının hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe dün PAF takımıyla oynadığı hazırlık karşılaşmasını 9-0 kazandı. Dereağzı Tesisleri'ndeki maçta, Serdar, Kerim, Önder, Can, Ümit, Mehmet Yozgatlı, Kemal, Aurelio, Olcan, Semih ve Deivid forma giydi. Golleri Kemal (2), Mehmet Yozgatlı (2), Aurelio, Semih (2) ve Deivid (2) attı. Maçta forma giymeyenler ise Samandıra'da çalıştı.

Şanssız Tuncay

Sarı-lacivertli ekibin milli futbolcusu Tuncay Şanlı, dün talihsiz bir kaza geçirdi. Samandıra Tesisleri kamp merkezinde basına kapalı yapılan çalışma sırasında, Tuncay'ın kafasına alet düştü. Milli futbolcu kuvvet lastiğinde çalışırken, fazla yüklenme sebebi ile alet yerinden çıktı ve Tuncay'ın kafasına çarptı. Acıbadem Hastanesi'ne giden Tuncay'da ciddi bir sorun olmadığı ortaya çıktı.

Rakipler tam yol

Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'ndaki üç rakibi de dün oynadıkları maçlarını kazandılar. İspanya'da Celta Vigo, Real Madrid'i deplasmanda 2-1 yenmeyi başarırken, İtaya'da Palermo, Sampdoria'yı 2-0 geçip, zirve yarışını sürdürdü. Almanya'da E.Frankfurt da B.Mönchengladbach'ı 1-0 mağlup etti.

Başlık: Ynt: Zico'nun tek derdi ismi
Gönderen: alex_20 - 06 Kasım 2006, 12:34:00
Biz seni değil, seni 20-25 yıllık kariyeri varmış gibi
bu takımın başına getirenleri eleştirdik sevgili Zico.

Neticede ne oldu?
Kaybedilen zaman yüzünden
Şampiyonlar Ligi'ne katılamadık.
Lideki güllük gülistanlık fikstür avantajımızı
kullanmadık.
15 puan fark yapabilecektik oysa.

Yine de umduğumdan çabuk toparlandık.
Zico yapıcı eleştirilere kulak verip,
böyle gelişim göstermeye devam ederse;
Fenerbahçe'yi ve Zico'yu iyi günler bekliyor...
Gönderen: m3t3d1nh0 - 06 Kasım 2006, 13:16:54
adam haklı adam ii futbolcuysa ii antrenör olması gerekmezki
Başlık: Zico'nun tek derdi ismi
Gönderen: Abdullah - 25 Haziran 2007, 13:59:50
bilgi için saol  ;)