Türkiye'nin ilk Oyun Forumlarından olan Oyunsiteniz 17 Yasinda

GENEL => GÜNCEL HABERLER => HER TELDEN DUYURULAR => MAGAZİN HABERLERİ => Konuyu başlatan: m3t3d1nh0 - 10 Haziran 2008, 18:17:14

Başlık: O da Kurtlar Vadisi hayranı 09.06
Gönderen: m3t3d1nh0 - 10 Haziran 2008, 18:17:14
O da Kurtlar Vadisi hayranı 09.06
Hidayet Türkoğlu ABD'deyken bile Kurtlar Vadisi'ni kaçırmıyormuş...
Kurtlar Vadisi'ni ABD'de olduğu dönemde bile kaçırmadığını söyleyen Hidayet Türkoğlu, oyunculuğa sıcak bakıyor.

Orlando Magic’te oynayan Hidayet Türkoğlu, İstanbul’da, kendi adını taşıyan basketbol ve spor okulu ile başarılı sporcular yetiştirmeyi hedefliyor. Okulun açılışı için Türkiye’ye gelen Hidayet ve Banu Türkoğlu ile Milliyet Cafe konuştu.

Türkiye’de okul açtınız. Burada neler yapacaksınız?
Genç basketbolcular ve basketbol sporunu sevenler için düzenlediğimiz bu çalışmalarda hedef kitlemiz olan 7-17 yaş arası spor yapan gençlerin daha bilimsel ve programlı çalışmalarını sağlamak, ayrıca da yine bu yaş grubunda spor yapmayan gençlere de basketbolu veya ilgi duyacakları başka bir spor dalını sevdirmek. Çok uzun zamandır böyle bir projeyi başlatmak istiyordum ve bu sene aldığım Most Improved Player (En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu) ödülü bu projeyi başlatmada moral ve güç kaynağı oldu.

Amacımız Avrupa’da başarılı olmuş Türk gençleri yetiştirmek. Gençlerimize yıllardır biriktirdiğim tecrübeleri aktarmak istiyorum. Basketbol sevgisini aktarır ve uzun süre bu sporu yapmalarını sağlarız. Türkiye’de inşallah yeni yıldızlar yetişir. Ayrıca okulumuzdan yetişecek dört başarılı öğrenci Amerika Orlando’da basketbol eğitimi alacak. Önce Anadolu Yakası’nda eğitim vermeye başladık. Önümüzdeki günlerde Avrupa Yakası’nda Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulu olarak da Club Sporium içinde tüm yaz boyunca hizmet vereceğiz. Bu hizmetimizi diğer şehirlerde de yapacağız. Bu işi para kazanmak için düşünmedik. Bunu düşünseydim çok daha önceden açardık.

Eşinizle birlikte okul ve basketbol yaşantınız dışında sosyal aktiviteleriniz olacak mı?
Evet olacak. Amerika’da bu anlamda yapıyoruz. Bunlar çocuk yararına yaptığımız faliyetlerdi. İkimiz de çocukları çok seviyoruz. Amacımız onlara gösterebileceğimiz en iyi alaka ve desteği vermek. Haftaya Geleceğimiz Çocuklar Vakfı’na ziyarete gedeceğiz ve üyesi olacağız.

Reklam filmi tekliflerine nasıl bakıyorsunuz?
Olumlu bakıyorum. Çünkü reklamdan alacağımız parayı çocuklar için bağışlayacağız. Sonuçta buradan kazanacağımız para bizi ne daha fazla zengin edecektir ne de bir katkı sağlayacaktır. Buradan kazanacağımız parayı gençlerimize ve çocuklarımıza harcayacağız. Bu kararı ile eşimle birlikte aldık. İhtiyacı olanlara katkıda bulunacağız.

Çocukları çok sevdiğinizi söylediniz peki siz ne zaman çocuk düşünüyorsunuz?
Bu sene eşimin okulu bitecek ve Allah bizi sevindirirse neden olmasın?

NBA’de kariyerinizi tamamladıktan sonra Amerika’ya yerleşmeyi düşünüyor musunuz?
Belli bir zamandan sonra evimize yani Türkiye döneceğiz ama tam tarihi ne olacaktır bunu söylemek zor.

‘Formumu eşime borçluyum’

Belli bir yaştan sonra kilo almak kolaylaşıyor ve vermek de bir o kadar zor oluyor. Formunuzu nasıl sağlıyorsunuz?
Eşim sayesinde bunu sağlıyorum. Yaptığı yemeklere çok dikkat ediyor ve formda kalıyoruz. Gerçi buraya gelince biraz kilo aldık. Amerika’da formda kalmak biraz daha zor çünkü porsiyonları çok büyük ve biz de ona göre kendimize ayarlıyoruz. Düzenli beslenmeye dikkat ediyoruz.

Basketbol dışında bir hobiniz var mı?
Fotoğraf çekiyorum. Genelde tatile gittiğimiz yerlerde çekiyorum. Hem hatıra hem hobi...

İzlediğiniz diziler var mı?
İnternetten “Kurtlar Vadisi Pusu”yu sürekli izliyorum.

Size dizi film teklifi gelse oynar mısınız?
İmajımı ve sporcu kişiliğimi kötü etkilemeyecek olumlu mesajlar veren dizilerde oynarım. Buradan da aldığımız parayı çocuklara bağışlayacağım.

Banu Türkoğlu: Hidayet’in hikâyesini yazmayı isterdim

Birçok ünlü çifte reklam filmlerinde oynadı, siz böyle tekliflere nasıl bakıyorsunuz?
Çok olumlu bakıyorum. Hidayet’le birlikte çocuklar adına gerçekleştirmek istediğimiz birkaç projemiz var. Bu anlamda gelen birkaç teklif var ve değerlendireceğiz. Reklamdan gelen geliri de çocuklar yararına bağışlayacağız. İkimiz de Geleceğimiz Çocukları Vakfı’na üye olup onlara yapabildiğimiz kadar yardım etmek istiyoruz. Ayrıca Kasımpaşa Çocuk Yuvası’nın tekrar inşa edilmesi için yardımcı olacağız.

Amerika’da neler yapıyorsunuz?
Oradaki yaşama çok alıştım, birçok Türk arkadaşım var. Ayrıca okulum devam ediyor. Eylül ayında mezun olacağım. Orada da Türkiye’deki çocuklar adına yaptığım birkaç proje var. Yardım yemekleri düzenledim. NBA’in benden istediği çocuklar adına birkaç projeye yardımcı oluyorum.

Siz ne zaman çocuk düşünüyorsunuz?
En kısa zamanda çocuk sahibi olmak istiyoruz. İşletme okuyorum ve okulumun bitmesini bekliyoruz.

Eşiniz NBA’deki kariyerini tamamladıktan sonra Amerika’da yerleşmeyi düşünüyor musunuz?
Çocuklarımız olunca orada eğitim görsünler isteriz ama yine de bir ayağımız Türkiye’de olacak.

Eşiniz Türkiye’de Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulları açtı. Sizin bu okulların açılmasında bir katkınız oldu mu?
Evet oldu. Elimden geldiği kadarıyla onlara yardımcı oldum. NBA’den alınması gereken izinler vs. okul fikri benden çıkmadı, bu eşimin uzun süredir yapmak istediği bir projeydi. Murat Canbey’in de katkılarıyla okulu hayata geçirdiler.

Reklam filmleri tekliflerini seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?
Hidayet’in imajının sarsmayacak her şeye ok...

Amerika’da izlediğiniz Türk diziler var mı?
“Elveda Rumeli” dizisini çok seviyorum. Dizileri internetten takip ediyorum çünkü evimiz Kuzeye baktığı için Türk kanallarını izleyemiyoruz. “Elveda Rumeli” dizisi haricinde “Yaprak Dökümü“, “Binbir Gece” ve “Bıçak Sırtı”. “Bıçak Sırtı” dizisinin çok erken bittiğini düşünüyorum.

Siz bir senaryo veya hikâye yazsaydınız nasıl bir konusu olurdu?
Hidayet’in senaryosunu ve hikâyesini yazardım.

Bunu hayata geçirmeyi düşünüyor musunuz?
Evet olabilir ama biraz daha ilerleyen senelerde olabilir, daha çok konu toplansın diye...