Gönderen Konu: Essen'in 4 Türk silahşörü!  (Okunma sayısı 728 defa)

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Essen'in 4 Türk silahşörü!
« : 22 Şubat 2007, 16:35:13 »
Essen'in 4 Türk silahşörü!
Almanya 2. Futbol Ligi´nde mücadele eden Rot-Weiss Essen, hafta sonu evinde konuk ettiği Köln´ü 5-0 gibi bir skorla bozguna uğratırken, kadrosunda bulunan dört Türk oyuncu maça damgasını vurdu.

Essen´de başarıyla forma giyen Serkan ve Barış, "Alman Ümit Milli Takımı'na çağrıldık. Ellerini çabuk tutmazlarsa, diğerleri gibi biz de Alman milli takım forması giymek durumunda kalacağız" şeklinde konuştular.

Daum´un çalıştırdığı, Alpay ve Luciano´nun forma giydiği, Serhat Akın'ın sakatlığı nedeniyle yer almadığı maçta Essen karşısında alınan farklı yenilgi taraftarın tepkisine neden olurken, ligin 16. sırasında bulunan Essen, kazandığı 3 puan ile ligde biraz olsun nefes aldı.

DHA´ya 5-0'lık sonucun öncesi ve sonrasını anlatan, Serkan, Ferhat, Barış ve Barbaros, Türk milli takımlarından teklif beklediklerini belirtirken, geçen yıl U20 Alman Milli Takımı'nda forma giyen ve hafta içinde yine Alman Ümit Milli Takımı'na davet edilen Serkan ile Barış, Türk milli takım yetkililerin ilgisizliğinden yakındılar.

Genç oyuncular, "Ay-yıldızlı formayı gururla giymek isteriz, ama Türk Milli Takım yetkililerinin geç kalması halinde Serdar Taşcı ve Malik Fathi gibi Alman Milli takımında oynamak durumunda kalabiliriz" şeklinde konuştular.

BARIŞ ÖZBEK

2002 yılından beri R-W Essen´de forma giyen ve hafta sonu FC Köln maçında iki golün asisttini yapan 20 yaşındaki savunma oyuncusu Barış Özbek, Köln maçına iyi hazırlandık ve iyi konsantre olduklarını belirterek, "Ama maç öncesi 5-0 galip geleceğimizi düşünemezdik. FC Köln´ün gücünü biliyorduk. Ama tüm arkadaşlar olarak FC Köln´e karşı tam motive olduk ve galibiyete inanmıştık. Ayrıca Alpay ağabeye karşı futbol oynamak hem sevindirici hem de gurur verici" dedi.

Geçen yıl takım arkadaşı Serkan´la birlikte Almanya 20 Yaşaltı Milli takımına çağırıldıklarını kaydeden Barış, "İtalya maçında da forma giymiştik. Alman Ümit milli takımından yine davet aldık ama ligde durumumuz iyi olmadığı için için takımı yalnız bırakamadık. Buna karşılık Türkiye´den bize şu ana kadar herhangi bir teklif gelmedi. Geçen yıl oynadığımız İtalya maçının ardından milli takım antrenörlerinden Metin Tekin´le bir görüşmemiz oldu ama o görüşmeyle kaldı. Türk milli takım yetkilileri bu konuda biraz geç kalıyorlar. Her Türk genci gibi ben de Ay-Yıldızlı formayı giymek isterim ama Türkiye´den davet gelmemesi halinde Alman milli takımını da tercih edebilirim" diye konuştu.

SERKAN ÇALIK

Borussia Mönchengladbach´tan 2003 yılında R-W Essen´e transfer olan Serkan Çalık, Köln maçıdan 3 puanla ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Serkan, mili takımla ilgili olarak ise şöyle konuştu:"

"Türkiye´den bize değer veren yok. Ay-yıldızlı formayı tabiki gururla giymek isterim. Türkiye´den bize teklif gelir mi bilemem, ama teklifin geç gelmesi durumunda iki ülke arasında tercih yapmak icin çok zorlanacağım. Biz bu saatten sonra, Türkiye´de milli takımlar için yapılacak seçmelere değilde, direk olarak ümit milli ya da A milli takım için davet bekliyoruz."

BARBAROS BARUT

Ocak ayında ara transferle Phönix Münih´ten R-W Essen´e transfer olan 24 yaşındaki golcü futbolcu, 54. dakikada FC Köln´e attığı golle takımını rahatladan isim olmuştu. Barbaros gol atmasından ziyade üç puan almalarının kendisi için önemli olduğunu vurgulayarak, "Köln maçı bizim için ölüm-kalım maçı gibiydi. Bizde savaşırcasına mücadele ettik ve maçı kopardık. Küçükken televizyondan izlediğim Alpay ağabeyi kendime örnek alırdım. Onunla aynı sahada mücadele etmek güzeldi" şeklinde konuştu. dedi.

FERHAT KISKANÇ

2005 Yılında FC Köln´den R-W Essen´e transfer olan ve eski takımına karşı ilk golü atan Ferhat Kıskanç, maçta çok farklı duygular yaşadım. Ama benim için en önemlisi 3 puandı. Bunu başardığımız için mutluyum dedi. Ferhat, Almanya'da kendini daha geliştirerek büyük başarılara imza atmak istediğini belirterek Türk milli takımından oynaması için teklif gelmesi halinde çok sevineceğini ifade etti.
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...