Gönderen Konu: 90 + Ümit Karan  (Okunma sayısı 652 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.434
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
90 + Ümit Karan
« : 29 Nisan 2010, 01:34:52 »
90 + Ümit Karan

--------------------------------------------------------------------------------
.. ..

Trabzon'u Onur da kurtaramadı!

Turkcell Süper Lig'de 31. haftanın kapanış maçında Eskişehirspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi.
Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan maç büyük bir mücadeleye sahne oldu ve zorlu karşılaşmada gülen taraf 1-0'lık skorla Eskişehirspor oldu.
Eskişehirspor'a galibiyeti getiren gol, karşılaşmanın 90+4. dakikasında Ümit Karan'dan geldi. Trabzonspor'da kaleci Onur'un başarılı kurtarışları maça damga vururken, özellikle oyunun son bölümünde Selçuk İnan'ın yaptığı kritik hatalar Trabzonspor taraftarını çileden çıkarttı.
Bu karşılaşmanın ardından Trabzonspor ligde puanını 51 puanda kalırken, Eskişehirspor puanını ise 52'ye yükseltti. Trabzonspor, ligde bu hafta Ankaragücü ile kendi sahasında, Eskişehirspor ise deplasmanda Fenerbahçe ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

SOL BEKTE EGEMEN
Trabzonspor'da hafta içi sözleşmesi fesh edilen Ömer Aysan'ın yanı sıra, son antrenmanda arka adalesinde sorun oluşan Teofilo ile kart cezalısı Cale Eskişehirspor karşısında forma giyemedi. Bu oyuncuları yanı sıra sakatlığı bulunan Burak Yılmaz da, Eskişehirspor karşısında ilk 11'de forma şansı bulamadı.
Eskişehirspor karşısında ideal kadrosundan bir kaç değişiklik yaparak çıkan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, kalesini her zaman olduğu gibi Onur'a teslim etti. Savunma kurgusunu Song ve Giray üzerine kuran Güneş, sol bekte Cale'nin yerine Egemen'e, sağ bekte ise Serkan'a forma verdi.
Orta alanda Selçuk, Colman, Engin ve Gabriç'i sahaya süren deneyimli teknik adam, hücum bölgesinde ise Alanziho ve Umut Bulut'u kullandı. Eskişehirspor'da ise kart cezalısı Volkan, sakatlıkları süren Jaycee ve Caner ile ümit milli takım kadrosunda yer alan Aydın'ın Trabzonspor maçında forma giyemedi.

TATSIZ, TUTSUZ BİR MAÇ
Karşılaşmaya oldukça kontrollü başlayan Trabzonspor, öncelikli olarak orta alanı kalabalık tutarak oyunun kontrolünü eline geçirmenin planlarını yaptı. Savunma hattı ile orta alandaki blok arasındaki mesafeyi kısa turan bordo-mavili takım, ilk 15 dakikalık bölümde uzun toplarla rakip yarı alanda pozisyon bulmak istedi.
Eskişehirspor'un oyunu kendi yarı sahasında kabul etmesi, Trabzonspor'un ekmeğine yağ sürerken; pozisyon açısında oldukça kısır geçen maçta tempo da neredeyse hiç yükselmedi. Özellikle karşılaşmanın 27. dakikasında Umut Bulut'un kırmızı kart görmesinden sonra Eskişehirspor karşısında eksik kalan Trabzonspor, oyunu sürekli rölantide tutarak skoru korumak istedi.
Orta alan mücadelesi şeklinde geçen, mücadele gücü yüksek, temposu düşük olan karşılaşmada Eskişehirspor'un hücum bölgesinde sadece Ümit Karan'a şişirme toplarla etkili olma çabası, ilk etapta başarılı olmadı.
İki takımın da kontrollü futboldan ödün vermediği zorlu mücadelede futbolseverler beklentilerin aksine pozisyon açısından oldukça kısır bir ilk yarı izledi. Karşılaşmanın ilk yarısında akıllarda kalan tek pozisyon, 40. dakikada Sezer Öztürk'ün ceza sahası dışından vurduğu müthiş şutu kaleci Onur'un direk dibinden çıkarması oldu.
ÜMİT KAÇIRDI, KAÇIRDI AMA...
Karşılaşmanın ikinci yarısına iki değişiklik yaparak başlayan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gabriç'in yerine Ceyhun, Alanzinho'nun yerine de Burak Yılmaz'ı sahaya sürerek, rakibine göre bir kişi eksik oynayan takımını mücadele gücü daha yüksek oyuncular ile takviye etti. Trabzonspor karşısında bir kişi fazla oynayan Eskişehirspor, maçın ikinci yarısına daha baskılı başlayan taraf oldu.
Özellikle kalabalık Trabzonspor orta sahasını, oyunu kanatlara yayarak delmenin planlarını yapan kırmızı-siyahlılar hücum bölgesine beklenen ölçüde çoğalamadı. İlk yarıdaki gibi temposuz geçen mücadelede Trabzonspor, özelllikle Alanzinho'nun oyundan çıkmasından sonra topu ayağında tutmakta ve organize ataklar geliştirmekte bir hayli zorlandı.
Karşılıklı atakların sıklaştığı oyunun son bölümünde özellikle sağ kanadı etkili kullanarak organize ataklar geliştiren Eskişehirspor, aradığı golü 90+4. dakikada buldu ve maç 1-0 Eskişehirspor'un üstünlüğü ile sona erdi.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
22. dakikada Erkan Zengin'in ara pasında topla ceza sahası içinde buluşan Koray, pasını Adem'e aktardı. Bu futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.
29. dakikada Koray'ın sağ kanattan yaptığı ortada, Ümit'in şutunda, kaleci Onur mükemmel bir refleksle topu kornere çeldi.
34. dakikada Colman'ın sol kanattan kullandığı korner atışında, ceza sahası içindeki Egemen'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin yanından auta çıktı.
40. dakikada Sezer'in yaklaşık 35 metreden attığı sert şutta, kaleci Onur topu güçlükle kornere çeldi.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
68. dakikada Murat'ın sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada Trabzonspor defansından Giray topu ıskalayınca, Ümit topa dokunmak istedi. Kalesini terk eden Onur, tehlikeyi uzaklaştırdı.
75. dakikada Doğa'nın ceza sahası dışından attığı sert şutta kaleci Onur topu iki hamlede kontrol etti.
90+4. dakikada Doğa'nın sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde iyi yükselen Ümit, topu ağlarla buluşturdu: 1-0
Karşılaşma, 1-0 Eskişehirspor'un üstünlüğüyle tamamlandı. ESKİŞEHİRSPOR 1 - 0 TRABZONSPOR
Stat: Atatürk
Hakemler: Serkan Çınar, Erdinç Sezertam, Aleks Taşçıoğlu
Eskişehirspor: Ivesa, Koray, El Saka, Nadareviç (Dk. 46 Murat), Sezgin, Bülent Ertuğrul (Dk. 28 Alper), Doğa, Erkan (Dk. 73 Aydın), Sezer, Adem, Ümit
Trabzonspor: Onur, Serkan, Giray, Song, Egemen, Selçuk, Colman, Engin (Dk. 85 Murat Tosun), Gabriç (Dk. 46 Ceyhun), Alanzinho (Dk. 46 Burak), Umut Gol: Dk. 90+4 Ümit (Eskişehirspor)
Sarı kartlar: Dk. 23 Koray, Dk. 46 Murat, Dk. 64 Erkan, Dk. 90+2 Ümit (Eskişehirspor), Dk. 25 Umut (Trabzonspor)
Kırmızı kart: Dk. 26 Umut (Trabzonspor)