Gönderen Konu: Ersen'in hedefi Milli Takım  (Okunma sayısı 437 defa)

Çevrimdışı YuRY

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Ersen'in hedefi Milli Takım
« : 16 Ekim 2006, 15:57:17 »
Fatih Tekke' nin sezon başında Zenit' e transferiyle bordo - mavili camiannın kafasındaki en büyük soru işareti olan gol sorununu çözen ve bir anda Trabzonspor taraftarlarının gönlünde taht kuran Ersen Martin, Ziya Doğan' la yakaladıkları çıkışın en önemli nedeni olarak iletişimi gösterdi. Lazaroni döneminde teknik kadro - takım arasında iletişim sorunu yaşandığını vurgulayan Ersen, "Ziya Doğan bizim dilimizden çok iyi anlıyor" dedi. Trabzonspor' a Musa Büyük'le birlikte sezon başında transfer olan ancak Brezilyalı teknik adam Lazaroni' nin gözüne giremeyince ligin ilk 4 haftasında sadece 25 dakika şans bulabilen Ersen Martin, 5. haftada Ziya Doğan' ın göreve gelmesiyle adeta yeniden doğdu. Beşiktaş ve Galatasaray filelerine 2 gol bırakan, 5 maçta 6 gole ulaşarak takımın gol sorununu çözüme kavuşturan Ersen Martin, Trabzonspor Dergisi'nin yeni sayısına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

HERKES YANINA BİRİNİ İSTER

Maçların genelinde ileride tek santrafor olarak oynatılmasından şikayetçi olmadığını belirten Ersen Martin, "Maçlarda yeri gelecek ben oynamayacağım, belki de takım santraforsuz oynayacak. Taktik gereği Marcelinho ileride duracak. Buna Ziya hoca karar verecek. Tek santrafor oynamak benim için problem değil ama herkes yanına eşlik edecek ikinci bir santrafor ister" dedi. Ersen Martin, Fatih Tekke'nin boşluğunu doldurmaya gelmediğini de vurgulayarak, "Ben Trabzonspor'a gelmeden önce Fatih Tekke ile birlikte oynamayı çok istiyordum. Milli Takım'da da beraberdik, ama nasip olmadı. Fatih Tekke'nin Zenit'e satıldığını bile Trabzonspor'a imza atarken son anda öğrendim. Birbirimizi çok iyi tamamlayabilirdik. Ama ben buraya onun yerini doldurmaya gelmedim. Çünkü ikimiz değişik türde santraforlarız. Fatih Tekke' nin zaten burada yerini doldurmak mümkün değil. Kendisi inanılmaz goller atmış. Nasıl Hakan Şükür' ün yeri Galatasaray' da doldurulamıyorsa, Fatih Tekke de Trabzonspor için aynı" dedi.

İLETİŞİM EKSİĞİ KAPANDI

Ersen, Lazaroni döneminde takımın başarısız oluşunun en büyük nedeninin iletişim eksikliği olduğunu belirterek, "Lazaroni döneminde eksik olan futbolcuyla birebir iletişimdi. Herkes, Beşiktaş karşısındaki futbolun nasıl ortaya çıktığını soruyor. Hemen açıklayabilirim bunu. Türk futbolcusu duygusaldır. Onu parayla ya da başka bir yöntemle oynatamazsınız. Türk futbolcusunu motive edecek ve gerçek gücünü ortaya çıkartacaksınız. Ziya Hoca oyuncuları çok iyi motieve ediyor, takımı çok iyi tanıyor ve neler yapabileceğimizi biliyor. Bizden becerilerimiz dışında birşey yapmamızı istemiyor. Sahada birşey yapmasak bile mücadele etmemizi istiyor. Ben Almanya' da da futbol oynadım, Türkiye' de de oynadım. Ziya Hoca' nın takımı defansif yönde çalıştırma becerisi oldukça yüksek. Bence onun yöntemiyle ligde birkaç maç sonra en az gol yiyen takım olacağız" dedi.

BABA - OĞUL GİBİYİZ

Ersen Martin, Ziya Doğan' ın kendisini çok iyi tanıdığına inandığını ifade ederek, "Yıllardır onun takımlarına karşı oynadım. Beni çok iyi tanıyor. Aramızda bir baba - oğul ilişkisi var. Bazı yönlerde sert, istediğini yaptıran, bazen de çok esprili bir kişiliğe sahip. Tüm bu nedenler oyuncularının onu çok sevmesini sağlıyor. Sahada elimizden geleni yapmamızı istiyor ve bu da benim felsefemle uyuşuyor. Çünkü kaybetmeyi hiç sevmeyen bir oyuncuyum. Sahada sürekli mücadele ediyor ve savaşıyorum ve Ziya hoca ile de özelliklerimiz burada kesişiyor. Bizde defans geri dörtlüde değil, benden başlıyor. 8 yıldır Süper Lig' de oynuyorum ve Ziya hocadan defansif anlamda hala yeni şeyler öğreniyorum. Takıma nerede yardımcı olacağımı, geri koşularımı nerelere doğru yapacağımı bana hep anlatıyor. Takımın en tecrübelisi Fatih Akyel bile hala Ziya Doğan' dan yeni bir şeyler öğreniyor çünkü öğrenmenin yaşı yok" diye konuştu.

ARTIK BÜYÜK TAKIMDAYIM

Milli takım için umudunu yitirmediğini ve Fatih Hoca' nın kendisini çağıracağına inandığını belirten Ersen, "Büyük takımda oynamak Milli takım için avantaj sağlıyor. Önceden oynadığım takımlarda çok iyi performans sergiledim ama benim hakkımda fazla konuşulmadı. Trabzonspor' da oynamak bu konuda bana ayrıcalık getirdi. Kalabalık seyirci önünde de daha iyi oynuyorum. Beşiktaş' ta oynadığımda 18 yaşındaydım ve bazı şeyleri tam kavrayamamıştım. Şimdi ilk kez büyük bir takımda forma giyiyorum diyebilirim. Şimdi kendimi bazı şeyler için daha fazla hazır hissediyorum. Her maç gol atacağım diye bir kural yok ama Türkiye' de forvetler attıkları gollerle ölçülüyor. Ben yaptığım başka işlere de bakılmasını istiyorum. Fatih Hoca da bunun farkındadır zaten. Örneğin, Hakan Şükür 5 maç gol atamıyor, ama Milli Takım için çok faydalı oynuyor. Şimdi iyiyim ve performansımın yüksek olduğuna inanıyorum. Yeniden çağrılacağımı umuyorum" ifadesini kullandı.

11 KİŞİ TAMAMLAMAK ZOR

Hakemlerle ilgili FIFA ve UEFA' nın getirdiği kuralları da değerlendiren Ersen, "Eskiden hakemin yanına gidip kendimizi ifade edebiliyorduk. Şimdi bunu yapamıyoruz. Yeni uygulama bence çok despotik. Hüseyin, Konya maçında, rakip kalecinin topu oyuna hızlı sokması konusundaki isteğini hakeme iletince sarı kart gördü. Bence yeni uygulamayla sarı kartlar çok basite indirgendi. Bu sezon çoğu takım maçları 11 kişi tamamlayamayacak gibi gelyor bana. Kantarın topuzu biraz kaçtı" dedi.

BAŞKAN' IN TESELLİSİ

Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak, Trabzonspor Dergisi' ne yazdığı yazıda, Eyşlül ayının takın için çok verimli geçtiğini belirterek, "Güvendiğimiz oyuncu kadrosu, Ziya Hoca' nın elinde gerçek kimliğine bürünmüş ve taraftarlarımızın yüzünü güldürmeye başlamıştır.  Geçen ay içinde oynadığımız iki büyük maçı kazanmamız da takımımızın gerçek gücünün en önemli ispatıdır. Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında oynanan futbol ve alınan sonuçlar taraflı - tarafsız herkesin haklı övgüsünü alırken, taraftarlarımızın da moralini yükseltmiştir. Tek üzüntümüz ise UEFA Kupası' na şanssız şekilde veda etmemiz olmuştur. Her iki maçta da yaşanan hatalı hakem kararları elenmemizde önemkli rol oynamıştır. Her şeye rağmen Osasuna gibi bir rakibe yenilmeden elenmemiz tesellimiz olmuştur. Artık iki hedefimiz var. Lig ve Türkiye Kupası' nda başarılı olarak taraftarlarımızın yüzünü güldürmek istiyoruz. Bunu başaracak gücümüz ve birikimimiz var. Tek ihtiyacımız elele vererek bütünlüğümüzü korumamızdır. Geleceğimizin aydınlık olduğunu, takımın içindeki kolej havasını görünce hissediyorum" dedi.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Trabzonspor, cuma günü deplasmanda oynayacağı Gençberliriği maçı hazırlıklarına bir günlük iznin ardından bu sabah yaptığı çalışmayla başladı. İzinli olan Fatih Akyel ve eski ameliyat yerinde ağrı olan kaleci Tolga' nın katılmadığı çalışmada, Kayseri Erciyesspor önünde 90 dakika görev yapanlar kısa bir düz koşunun ardından antrenmanı tamamladılar. Sol alt baldırında ağrı olan Ersen Martin düz koşuya katılmayıp yürüyüş yaparken, düz koşu sırasında kasığında ağrı oluştuğunu belirten Szymkowiak da çalışmayı yarıda bıraktı. Diğer oyuncular Ziya Doğan yönetiminde tempolu düz koşu, yarı sahada minyatür ve çift kale maç ile şut antrenmanı yaptılar. Çift kale maçta oynayan Ziya Doğan' ın, Ömer rıza' nın sert müdahalesiyle takla atarak yere düşmesi futbolcular arasında espri konusu oldu. Ziya Doğan, çalışmanın bir bölümünde de Gökdeniz ile saha ortasında bir süre görüştü. Trabzonspor, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla devam edecek.


Çevrimdışı Abdullah

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 41.478
  • Puan -1500
  • Cinsiyet: Bay
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
Ersen'in hedefi Milli Takım
« Yanıtla #1 : 27 Haziran 2007, 13:57:05 »
HABER İÇİN TEŞEKKUR EDERİM KARDEŞ