Gönderen Konu: Her yol Makukula'ya çıkıyor...  (Okunma sayısı 665 defa)

Çevrimdışı incemert

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.368
  • Puan -19
  • Cinsiyet: Bay
  • SessiZVurquN
    • MSN Messenger - incemert@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • BİRZAMANLAR
Her yol Makukula'ya çıkıyor...
« : 13 Haziran 2010, 18:22:20 »
Yönetim ve Güneş, “2 oyuncu alacağız” demişti, stoper işi bitti. Şimdi gözler 'yıldız' nitelikli ve üzerinde tartışılmayacak bir golcüde. İsimler çok ama şu an için en mantıklı ve olası oyuncu ligin son gol kralı.

Trabzonspor transfer politikasını hemen sezon bitiminde belirlemiş, izleyeceği rotayı kamuoyu ile paylaşmıştı. Buna göre Bordo-Mavililer’in önceliği 2 futbolcuydu, yani bir stoper bir de forvet alınacaktı. Uzun süredir devam eden çalışmaların sonunda 6 aylık izleme etabının ardından üzerinde fikir birliği yapılan Wisla Krakov’un 31 yaşındaki stoperi Glowacki transfer edildi. Ve şimdi gözler Bordo-Mavililer’in ‘asıl bombasına’ çevrildi. Başkan Sadri Şener’in niyetinin hem kombine hem de forma satışını etkileyecek, üzerinde tartışılmayacak ‘yıldız’ nitelikli bir futbolcu almak olduğu kesin.

Yabancılar çok nazlı
Bu paralelde Karadeniz ekibinin gündemine çok isim geldi, gelmeye de devam edecek gibi görünüyor. Ancak birçok açıdan en uygun isim Makukula olarak kabul ediliyor. Çünkü her ne kadar teknik direktör Şenol Güneş, önceki gün kendisine sorulan soruya, “Kapımız açık” yanıtını verse de Fatih Tekke ihtimali olasılık dışı. Zira, Rubin Kazan 6 ay sonra sözleşmesi bitip boşa çıkacak Fatih’e hatırı sayılır bir bonservis bedeli ödemişti, golcünün kendisinin aldığı yıllık ücretin de neredeyse 3 milyon Euro’yu bulması transferi imkânsız kılıyor. Fenerbahçe’deki geleceği belirsiz diye adı Trabzon’un transfer listesinde öne çıkan Semih defteri de erken kapandı. Zaten oyuncu önce ayrılırsa önceliğinin yurt dışı olacağını söylüyordu ama Sadri Şener-Aziz Yıldırım zirvesinden, ‘Fener’de kalacak’ sonucu çıktı. Alternatifler arasındaki Pantelic’in derdi ise para değil, ülke.

Makukula ‘kral’ adam
Yıldızının parladığı Almanya’ya dönüş için gün sayan Sırp futbolcu gibi Jelavic de Türkiye fikrine çok uzak. Bunca ‘problemli’ ismin ardından masaya oturulan Makukula cephesinde ise durum tamamen farklı. Kayseri’de gol kralı olan Portekizli, Trabzonspor’u istediğini tereddütsüz açıkladı. Parasal konularda da sorun çıkarmayacağı gözlenen ‘kral’ için tek pürüz kulübü Benfica’nın istediği bonservis. Onlar 4 milyon Euro istedi, Trabzon 2.5 milyona çıktı. Benfica’nın önümüzdeki süreçte daha da fiyat kırma olasılığı hayli yüksek görülüyor, bu da Makukula’yı her açıdan Trabzonspor’a en yakın isim kılıyor.