Gönderen Konu: Hakan Şükür, Başakşehir’de Futbol Okulu Kuruyor  (Okunma sayısı 488 defa)

Çevrimiçi Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.434
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Hakan Şükür, Başakşehir’de Futbol Okulu Kuruyor

--------------------------------------------------------------------------------
.. ..

 Bu resim dosyası tekrar boyutlandırılarak ekrandan taşması engellenmiştir. Buraya tıklayarak resmin orjinal boyutunu görebilirsiniz. Dosyanın orjinal boyutu 670x425 ve boyutu 71KB dır.


İstanbul’un en büyük rekreasyon projesi olan Başakşehir’deki Sular Vadisi kapsamında inşa edilecek futbol okulunun arsası KİPTAŞ’a ait olacak. KİPTAŞ buranın alt yapısını hazırlayıp, Hakan Şükür’e teslim edecek.

Sular Vadisi kapsamında yapılacak projeyle ilgili KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım şu bilgileri verdi: “Sular Vadisi 400 bin metrekare alanlı İstanbul’un en büyük rekreasyon alanı. Vadinin bir parçası olarak spor tesisleri inşa etmeyi düşünüyorduk. Tüm Başakşehirlilerin faydalanacağı şekilde tenis kortu, voleybol ve futbol sahalarının olacağı bir spor alanı ayırmıştık. Hakan Şükür kapımızı çaldı. Buraya bir futbol okulu açmayı planladığını bu futbol okulu açılırsa hem Başakşehir’in çocuk ve gençlere katkısının olacağını hem de bölgenin popülerliğinin artacağını söyledi. Biz de şirket yönetiminde konuyu değerlendirdik. Olumlu karar çıktı. Hakan Şükür ile prensipte anlaştık. Gerekli altyapıyı hazırladıktan sonra arsayı Hakan Şükür’e vereceğiz. Kendisi buraya 1-1.5 milyon TL harcayarak futbol okulu projesini hayata geçirecek. Futbol okulu sadece Başakşehirlilerin değil tüm İstanbulluların hizmetinde olacak. Umarım burada Türkiye futbol hayatına imza atacak yıldızlar yetişir. Biz bir belediye şirketi olarak elimizden geleni yaptık. Top şimdi Hakan Şükür ile buraya devam edecek çocuk ve gençlerde. Temennimiz büyük başarılara imza atılması”

Önümüzdeki günlerde anlaşmayı imzalayacaklarını kaydeden Yıldırm, altyapısını tamamladıktan sonra Hakan Şükür’e projenin üstyapı inşaatı için yer teslimi yapacaklarını belirtti. Yıldırım Şükür’ün kuracağı futbol okulunda konaklama imkanlarının da olacağını ifade etti.

Dünyadaki en başarılı örneklerden

Sular Vadisi projesi bugüne kadar İstanbul’da hayat geçirilen en büyük rekreasyon projesi. Toplamda 40 milyon dolara mal olan vadinin ilk etabı 2008 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmıştı. Yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüş parkuru olan projenin ortasından yaklaşık 2 metre genişliğinde kanallarda su akışı sağlanıyor. Proje şimdiye kadar devir daim sisteminin kullanıldığı dünyadaki en başarılı örnekler arasında sayılıyor.

Başakşehir’in boğazı

Sular Vadisi’nin yapımının ardından, Başakşehir’de konut fiyatlarında artış yaşanmıştı. Bşakşehir’de vadiyi gören evler yüzde 50’lerin üzerinde zamlanmıştı. Halen hem kiralamada hem de satılıklarda vadiye bakan evler daha çabuk satılıyor ve kiraya veriliyor.

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Hakan Şükür, ilk adımı Başakşehir’den attı

Galatasaraylı eski futbolcu Hakan Şükür, ‘futbol okulu zinciri’ kuruyor. İlk halkayı Başakşehir’deki en büyük rekreasyon alanı olan Sular Vadisi’ne kurmak için KİPTAŞ ile el sıkışan ünlü futbolcunun bütçesi ise 1.5 milyon TL

Galatasaraylı eski futbolcu Hakan Şükür, ‘futbol okulu zinciri’ kuracak. Bu zincirin ilk halkasını İstanbul’un en büyük rekreasyon alanı olan Başakşehir’deki Sular Vadisi kapsamında hayata geçirme kararı alan ünlü futbolcu, 400 bin metrekareye yayılan Sular Vadisi’nin 20 bin metrekarelik bölümüne futbol okulu kurmak için KİPTAŞ ile el sıkıştı. Prensipte anlaşan Hakan Şükür ve KİPTAŞ, önümüzdeki günlerde anlaşmayı imzalayacaklar. Şükür, projeye 1-1.5 milyon TL harcayacak. KİPTAŞ, daha önce bu 20 bin metrekarelik alana kendisi tenis kortu, voleybol, basketbol ve futbol sahalarından oluşan bir tesis kurmayı planlıyordu. Ancak, Hakan Şükür’ün kendisinden gelen bu teklif karşısında KİPTAŞ, arsanın altyapısını hazırlayarak ünlü futbolcuya burayı teslim etme kararı aldı. KİPTAŞ, Şükür’ün kuracağı futbol okulu dışında yine aynı sahada tenis kortu, voleybol ve basketbol sahaları da kurmayı planlıyor.

Sular Vadisi’nde kurulacak

‘Futbol okulu’ projesinin Sular Vadisi kapsamında hayata geçirileceğini belirten KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, 400 bin metrekare alanıyla İstanbul’un en büyük rekreasyon alanı olan vadide tüm Başakşehirlilerin faydalanacağı şekilde tenis kortu, voleybol ve futbol sahaları kurmayı planladıklarını, ancak Hakan Şükür’den gelen teklif karşısında projenin değiştiğini kaydetti. Yıldırım, şöyle konuştu:

’Top, Hakan Şükür’de’

“Hakan Şükür kapımızı çaldı. Buraya bir futbol okulu açmayı planladığını söyledi. Bu futbol okulunun açılması halinde hem Başakşehir’in çocuk ve gençlere katkısının olacağını hem de bölgenin popülerliğinin artacağını söyledi. Biz de olumlu karşılyarak Hakan Şükür ile prensipte anlaştık. Gerekli altyapıyı hazırladıktan sonra arsayı Hakan Şükür’e vereceğiz. Kendisi buraya 1-1.5 milyon TL harcayarak futbol okulu projesini hayata geçirecek. Umarım burada Türkiye futbol hayatına imza atacak yıldızlar yetişir. Biz bir belediye şirketi olarak elimizden geleni yaptık. Top şimdi Şükür’de.”

ARSAYI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TESLİM ALACAK

Hakan Şükür’ün 1-1.5 milyon TL yatırımla kuracağı futbol okulunun arsası önümüzdeki günlerde teslim edilecek. Şükür’ün kuracağı futbol okulunda konaklama imkânı da olacak. Şükür’ün futbol okulu dışında 20 bin metrekarelik sahada voleybol, basketbol sahaları ve tenis kortları da yer alacak.

OKULUN KURULACAĞI VADİ, BAŞAKŞEHİR’E DEĞER KATTI

Sular Vadisi projesi İstanbul’daki en büyük rekreasyon projesi. Toplamda 40 milyon dolara mal olan vadinin ilk etabı 2008’de Başbakan Erdoğan tarafından açılmıştı. Yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüş parkuru