Gönderen Konu: Beşiktaş başkentte istediğini aldı: 72-76 Beko Besketbol Ligi'nde Beşiktaş Cola  (Okunma sayısı 875 defa)

Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Beşiktaş başkentte istediğini aldı: 72-76
Beko Besketbol Ligi'nde Beşiktaş Cola Turka, deplasmanda son sırada bulunan Casa TED Kolejliler'i 76-72 yendi.

NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 19:24 TSİ 17 Ocak 2009 Cumartesi


Beko Basketbol Ligi’nin 15. haftasında Casa TED Kolejliler, Beşiktaş Cola Turka’yı Ankara’da ağırladı.

Maça iki takım da arka arkaya hücumlardan boş dönerek etkisiz başladı.

Casa  TED Kolejliler, Prowell ve Hansen, Beşiktaş Cola Turka ise Cevher'in 3 sayılık  basketiyle maçtaki ilk sayılarına ulaştı.

Muratcan'ın turnikesinin ardından  Cevher ile 3 sayılık bir basket daha bulan konuk takım, 5. dakikaya 8-4 üstün  girdi. Hansen-Caner Öner ikilisiyle basketler bulan Ankara temsilcisi, skorda  dengeyi kurarken, Prowell'ın kazandırdığı sayılarla 6. dakikayı 13-10 üstünlükle  geçti.

Pota altından ve dışardan üretilen karşılıklı basketlerle birbirlerine  üstünlük kurmakta zorlanan 2 takımın mücadelesinde, ilk periyodu Casa TED  Kolejliler, Strickland'ın sayılarıyla 24-22 önde tamamladı.

2. periyoda başkent temsilcisi, Hansen'in pota altından bulduğu basketle  başladı.

Mehmet Yağmur'un 3 sayılık basketiyle farkın açılmasına izin vermeyen  Beşiktaş Cola Turka, Prowell'ı durdurmakta zorlandı. Maçın 16. dakikasını Caner  Öner'in skora katkı vermesiyle Casa TED Kolejliler 36-32 önde geçti.

Haluk  Yıldırım-Wesson ikilisinin basketlerine de Prowell ile hemen yanıt veren evsahibi  takım, skor üstünlüğünü korumayı başarırken, 18. dakikanın içinde Baxter'ın 3  sayılık basketiyle Beşiktaş Cola Turka üstünlüğü ele geçirdi.

Önder'in basketiyle  skorda yeniden dengeyi kuran evsahibi takım, Wesson'ın sayılarına engel olamadı  ve konuk takım soyunma odasına 43-41 önde gitti.

İkinci yarıya Casa TED Kolejliler, Strickland, konuk takım ise Baxter'ın  basketleriyle başladı. Hücumda Baxter ile üstüste basketler bulan Beşiktaş Cola  Turka, 25. dakikayı 52-47 önde geçti. Özgür'ün 3 sayılık basketinin ardından  Önder ile 2 serbest atıştan 1 tanesini sayıya çeviren Ankara temsilcisi, 27.  dakikada farkı 1 sayıya indirdi: (52-51).

Cevher'in basketine Hansen ile karşılık  veren Casa TED Kolejliler, Haluk Yıldırım'ın 3 sayılık basketine engel olmadı ve  İstanbul ekibi son periyoda 59-53 önde girdi.

Final periyoduna Mehmet Yağmur ve Cevher'in serbest atış çizgisinden bulduğu  sayılarla başlayan Beşiktaş Cola Turka karşısında evsahibi takım, Prowell ve  Hansen ile skor üretti. Özgür'ün turnikesinin ardından Hansen ile bir basket daha  bulan Casa TED Kolejliler, 34. dakikada skorda dengeyi kurdu: 63-63.

Bu dakikadan  sonra Prowell-Caner Erdeniz ikilisiyle üstüste 3 sayılık basketler üreten Ankara  temsilcisi, 36. dakikanın içinde 5 sayılık (69-64) üstünlüğü yakaladı.

Mims ve  Haluk Yıldırım'ın basketleriyle skorda yeniden dengeyi kurmayı başaran konuk  takım, Cevher Özer'in serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla son 1 dakikaya  73-71 önde girdi. Hansen ile 2 serbest atıştan 1'ini sayıya çeviren Casa TED  Kolejliler, son hücum şansında kolay bir basketi sayıya çeviremedi ve Beşiktaş  Cola Turka, maçtan 76-72 galip ayrıldı.