Gönderen Konu: Tottenham Rus Yıldızı Kaptı  (Okunma sayısı 572 defa)

Çevrimdışı irsad26

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 2.386
  • Puan 6334
  • Cinsiyet: Bay
  • Eskişehirspor..!
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Tottenham Rus Yıldızı Kaptı
« : 29 Ağustos 2008, 01:40:50 »
Tottenham Rus Yıldızı Kaptı

--------------------------------------------------------------------------------

Golcüsü Berbatov'u kadro dışı bırakan ve yolları ayırmaya hazırlanan Premier Lig ekibi Tottenham Hotspur'un, Euro 2008'in en dikkat çeken oyuncularından olan Rus Milli golcü Roman Pavlyuchenko'nun transferini bitirdiği açıklandı.

Spartak Moskova'da forma giyen 26 yaşındaki futbolcu, Uefa'nın Rus internet sayfası uefa.ru'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Moskova'ya geri döndüm ancak Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev'le oynanacak maçta yer almayacağım. Tottenham'a gideceğimi doğruluyorum. Herşey çok hızlı gelişti ve Spartak'taki takım arkadaşlarıma elveda deme zamanını bile bulamadım. Umarım, Kiev'den döndükleri zaman bu isteğimi gerçekleştirebilirim.

Şu an vize işlemlerinin bitmesini bekliyorum ve gerekli prosedürler tamamlandığında İngiltere'ye gidip resmi sözleşmeyi imzalayacağım. Henüz teknik direktör Juande Ramos'la görüşmedim ancak en yakın zamanda beni arayacaktır. Benimle ilgilendiğine çok eminim.

İngilizce öğrenmek için özel bir öğretmen tutacağım ve zaten eşim az da olsa bu dili konuşmayı biliyor. Benim için fazla bir problem olmaz."

Spartak Moskova kulübü basın sözcüsü Eduard Nisenboim ise yaptığı açıklamada, "Şu anda transferin bitmesine çok yakınız demeyi tercih ederim. Şu an için resmi imzalar atılmadı ve sadece İngiliz kulüple prensipte anlaşma sağladık" dedi.

Bu arada, Bulgar yıldız Berbatov'u Manchester United'a satmaya hazırlanan Tottenham'ın, Pavlyuchenko'nun bonservisi için Rus kulübe 12 Milyon Pound'luk bir ödeme yapacağı iddia edildi.

Euro 2008'in flaş takımlarından olan ve yarı finale kadar yürüyen Rusya Milli takımının en dikkat çeken oyuncularından olan Pavlyuchenko, turnuvadaki 5 maçta da görev almış ve 3 gol atmayı başarmıştı.

2003 yılından beri Moskova temsilcisinin formasını giyen Pavlyuchenko, 2006 yılında kaydettiği 18 golle Rusya Premier Lig'i gol kralı olarak tamamlarken, ertesi sezonda da 14 kez fileleri havalandırarak, FC Moskova'lı Roman Adamov'la birlikte zirveyi paylaşmıştı.

Spartak'ta toplamda ise 145 maçta 75 gol sevinci yaşayan Pavlyuchenko, Milli takım forması altında ise 21 maçta sahaya çıkmış ve 9 gol atmıştı.
__________________
Siyah Kırmızı<<Şampiyon EsEs