Gönderen Konu: Dünyanın En Garip 9 Yaratığı...  (Okunma sayısı 1143 defa)

Çevrimdışı sir_safak

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 13.165
  • Puan 2381
  • Cinsiyet: Bay
  • ST golcü :=)
    • MSN Messenger - caring.safak@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Dünyanın En Garip 9 Yaratığı...
« : 28 Ocak 2009, 22:37:36 »
Belki kendi ailelerine göre dünyanın en sevimli yaratıkları olabilirler ama insanoğlunun estetik tanımına göre göre oldukça garip ve güzel tanımından çok uzaklar..


Dev isopod: Bu dev yaratıklar genellikle okyanus diplerinde yaşıyor. Işıktan rahatsız olduğu için okyanusun en ışıksız ve izbe yerlerini tercih ediyor. Ölü balıklarla ve yosunla besleniyor.





Yeşil çıngıraklı yılan: Güneydoğu Asya'da yaşıyor. Çıngıraklı yılanın farklı bir türü olan bu yılan bilimadamları tarafından ilk olarak 2002 yılında tanımlandı.









Yılan balığı: 'Channidae' yılanbaşı balığı olarak da biliniyor. 2002 yılında tanımlanabildi. Ölüm balığı diye adlandırılan bu tür bir gölde yaşayan tüm canlıları yok edebilme yeteneğine sahip. Ortalama altı kilo ağırlığında ve bir metre uzunluğluğunda





Aye-aye: Dünyanın en az bulunan ve ilginç görünümlü yaratıklarından. Madagaskar bölgesinde yaşayan bu inanılmaz hayvan insanlara zarar veriyor. Bir köyü yok ettiği söylenen bu hayvan ortalama 40 santimetre boyunda ve 2 kilo ağırlığında.





Yıldız Burunlu Köstebek: Gözü olmayan bu hayvan tüm algısını çok gelişmiş yıldız şeklindeki burnuyla sağlıyor. Dokunma duyusu içinde yıldız şeklindeki burnunu kullanan bu yaratığın burnunda ortalama 25 bin sinir ucu bulunuyor.





Fırfırlı Kertenkele: Kahverengiye kaçan sarı rengiyle bu kertenkele Avustralya'da yaşıyor. Boynunun etrafını saran fırfır şeklindeki deri hayvana ilginç bir görüntü veriyor. Genellikle ağaç üstünde yaşıyor fakat zaman zaman yere iniyor.





Yaprak Kuyruklu geko: Madagaskar'ın yerlilerinden. Tropikal yağmur ormanlarında yaşadığı için doğaya uyum sağlamış bir tür. Ağaçların gövdesinde yaşıyor ve sinirlendiğinde ağzını açıp ilginç bir ses çıkarıyor





Kerivoula Kachinensis: Bu ilginç yarasa türü Asya'da yaşıyor. Doğada az rastlanan bir tür olan bu yarasa oldukça yırtıcı





Kör çöl faresi: Afrika'nın doğu bölgesinde yaşıyor. Soğukkanlı ve acı sinirleri yok. YEr altında yaşamayı tercih eden bu fareler hiçbir şekilde acı hissetmiyor.