Gönderen Konu: ÇOK ŞEY KAYBETTİK!..  (Okunma sayısı 882 defa)

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
ÇOK ŞEY KAYBETTİK!..
« : 02 Haziran 2007, 23:17:07 »
ÇOK ŞEY KAYBETTİK!..
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu'nda yer alan Türkiye, 6. maçında Ferhatovic Olimpiyat Stadı'nda Bosna-Hersek ile karşı karşıya geldi. Grupta yaptığı ilk 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik sonucu 13 puan toplayan ve Bosna-Hersek maçı öncesi Yunanistan'ın 1 puan önünde liderlik koltuğunda oturan (A) Milli Futbol Takımımız, Bosna-Hersek'e 3-2 mağlup olarak Yunanistan'ın Macaristan'ı yenmesi durumunda liderliği Yunanistan'a kaptıracak.

Yunanistan'ı Atina'da 4-1'lik skorla bozguna uğratan, Norveç karşısında ise muhteşem bir geri dönüş yaparak sahadan 2-2'lik sonuçla ayrılan (A)Milliler, Bosna Hersek karşısından 3-2 mağlubiyetle ayrılarak 2008'de Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenleyeceği Avrupa Şampiyonası'na katılma yolunda fırsat tepti.

MAÇ ÖNCESİ RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Her iki takımın taraftarları maç öncesinde  Saraybosna sokaklarında renkli görüntüler oluşturdular. Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da yapılacak karşılaşmadan saatler önce kent sokaklarında tezahüratlar eşliğinde dolaşan çok sayıda Türk ve Bosnalı taraftar, maç öncesinde dostluk mesajları verdiler. Gruplar halinde sokaklarda tur atan her iki ülke vatandaşları, "Türkiye" ve "Bosna" diye karşılıklı tempo tutarak, birbirlerini alkışladılar.

KALEDE RÜŞTÜ, FORVETTE HAKAN

(A)Milli Futbol Takımı'nda cezası sona eren Emre ve Tümer sakatlıklarından ötürü Bosna - Hersek karşısında forma giyemedi. Emre ve Tümer'in yanı sıra Turkcell Süper Lig'de bu sezon gösterdiği başarılı performansla büyük takımların kıskacından olan Gökhan Ünal da sakatlığından dolayı kadrodan çıkarıldı.

A Milli Takımımız'da teknik direktör Fatih Terim Bosna-Hersek karşısında uzun bir sakatlık dönemin ardından kalede Rüştü'ye görev verdi. Orta sahada ofansif yönü daha kuvvetli olan Arda ve Gökdeniz'i tercih eden Fatih Terim ileride tek forvet olarak Hakan Şükür'e şans verdi.

İYİ BAŞLADIK AMA...

Karşılaşmaya iyi başlayan Milli Takımız maçın hemen başında 13.dakikada Hakan Şükür'ün kafa golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra kontrollü bir futbol sergileyen Milli Takımımız oyunu kendi yarı sahasında kabul ederek Bosna-Hersek kalesinde kontraataklarla etkili olmaya çalıştı. Savunmayı orta sahanın 5-10 metre gerisinde kuran Milli Takımımız savunmanın arkasına atılan derin toplarla kalesinde önemli tehlikeler yaşadı. Kalesinde golü gördükten sonra tüm hatlarıyla beraberlik golü için oyunu yarı sahamıza yıkan Bosna-Hersek aradığı golü 27.dakikada, İtalya Serie A'da Parma formasıyla iyi bir sezon geçiren Muslimovic ile buldu.

İlk yarının son dakikalarında baskısını artıran Ay yıldızlılar Sabri'nin 39.dakikada attığı golle skoru 2-1'e getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla sona ereceğine beklerken Servet'in kısa düşen topunu iyi değerlendiren Dzeko 45.dakikada meşin yuvarlağı ağlara gönderek skoru 2-2'ye getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 2-2'lik beraberlikle sona erdi.

İKİNCİ YARIDA BAL YAPMADIK...

İkinci yarıya Gökdeniz - Hüseyin değişikliği başlayan Fatih Terim, Mehmet Auerlio'yu ileri çekerek, Hüseyin ile bu boşluğu doldurdu. Hüseyin'in oyuna girmesi ve Bosna Hersek'in ilk yarıdaki direçli futbolunu sergileyememesi oyunun kontrolünün bizim elimize geçmesini sağladı. İlk yarıdaki oyun sisteminden farklı bir düzenle sahada olan Milli Takımız topu kanatlara taşıyarak Arda ve Tuncay ile etkili olmaya çalıştı. Bu iki oyuncunun kanatlardan etkili bindirmeleriyle ceza sahasında Hakan Şükür ile net pozisyonlar bulan Milli Takımımızda galibiyet perdesini açacak gol tüm çabalara rağmen gelmedi. Karşılaşmanın son dakikalarında baskısını artıran Bosna-Hersek 90.dakikada Kustovic'in golüyle 3-2 öne geçti. Kalan dakikalarda Milli Takımımızın beraberliği yakalama çabaları sonuç vermedi ve Bosna Hersek karşılaşmadan 3-2 galibiyetle ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

8. dakikada sol kanattan Arda'nın ceza sahasına ortasında Hakan Şükür, topa kötü vurdu. Meşin yuvarlak, üstten auta çıktı.
9. dakikada sağ kanattan Muslimovic'in ceza sahasına ortasında defansın sektirdiği topu, Dzeko önünde buldu. Kaleci Rüştü ile karşı karşıya kalan Dzeko'nun vuruşunda son anda ayak koyan Hamit, tehlikeyi önledi.
13. dakikada sol kanattan kazanılan köşe atışını Arda kullandı. Bu futbolcunun ceza sahasına ortasında iyi yükselen Hakan Şükür, kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1
19. dakikada ceza sahasında topla buluşan Dzeko'nun sol çaprazdan vuruşunda yerden seken topu, kaleci Rüştü yatarak kontrol etti.
25. dakikada sol kanattan Arda'nın ceza sahasına ortasında kaleci Guso, Hakan Şükür'den önce topa müdahale ederek, tehlikeyi önledi.
27. dakikada Misimovic'in yerden ara pasında defansın arkasına sarkan Muslimovic, ceza sahasında kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Sağ çaprazdan Muslimovic'in vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Rüştü'nün solundan ağlarla buluştu. 1-1
39. dakikada Tuncay'ın pasında topla ceza sahasına giren Sabri, kaleci Guso ile karşı karşıya kaldı. Sabri'nin yerden vuruşunda meşin yuvarlak, sol köşeden ağlarla buluştu. 1-2
43. dakikada ceza sahası sol çaprazından Sabri'nin pasında ceza yayı üzerinde Tuncay, topun gelişine vurdu. Meşin yuvarlak, farklı şekilde yandan auta çıktı.
45+2'de Bosna Hersek, orta sahanın sağ tarafından kazandığı serbest atışı Music ile kullandı. Music'in uzak mesafeli ortasında Servet'in sektirdiği topu ceza sahasında önünde bulan Dzeko, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı sağ köşeden ağlarla buluşturdu. 2-2

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

49. dakikada Mehmet Aurelio'nun pasında topla ceza sahasına giren Arda, rakibinden sıyrılarak sol çaprazdan sert vurdu. Kaleci Guso, tehlikeyi önledi.
56. dakikada sağ kanattan Hamit'in ceza sahasına ortasında boş pozisyonda Tuncay, kafayı vurdu. Kaleci Guso, uzanarak topu çeldi. Arka direkte boşta kalan topu, defans uzaklaştırdı.
Aynı dakika içinde ceza sahası dışından Arda'nın yerden sert vuruşunda top, az farkla yandan auta çıktı.
69. dakikada Zeba'nın uzun pasında Servet, dengesini kaybedip düştü. Ceza sahası sağ çaprazında topu önünde bulan Muslimovic, kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topun kontrolünü kaybetti. Top, bu kez Misimovic'in önünde kaldı. Bu futbolcunun boş pozisyonda vuruşunda kaleye giden topu, son anda kale önünden Gökhan Zan çıkardı.
71. dakikada sol kanattan Mehmet Aurelio'nun ceza sahasına ortasında Hakan Şükür yükseldi, ancak topa kafayı vuramadı.
81. dakikada sağ kanattan Hamit'in ceza sahasına ortasında arka direkte boş pozisyondaki Ümit Karan, voleyi vurdu. Meşin yuvarlak, üstten auta çıktı.
85. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Yıldıray'ın sağ köşeden içeriye çevirdiği topa ceza yayı üzerinden Tuncay'ın gelişine vuruşunda top, auta çıktı.
89. dakikada Bosna Hersek'in sağ taraftan kullandığı köşe atışında ceza sahasında kaleci Rüştü, boşa çıktı. Arka bölümde boş pozisyondaki Custovic, kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 3-2

STAT: Asım Ferhatovic Olimpiyat
HAKEMLER: Peter Fröjdfeldt, Stefan Wittberg, Henrik Andren  (İsveç)
BOSNA HERSEK: Guso, Bajic, Music, Radeljic, Damjanovic, Rahimic, Hrgovic, Misimovic, Maletic  (Custovic dk. 83 ), Muslimovic  (Pandza dk. 90+5 ?), Dzeko  (Zeba dk. 61 )
YEDEKLER: Alaim, Muharemovic, Ibisevic, Bartolovic
TEKNİK DİREKTÖR: Fuad Muzurovic
TÜRKİYE: Rüştü, Hamit, Servet, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Sabri  (Ümit Karan dk. 77 ), Mehmet Aurelio, Gökdeniz  (Hüseyin dk. 46 ), Arda  (Yıldıray dk. 63 ), Tuncay, Hakan Şükür
YEDEKLER: Hakan Arıkan, Volkan Yaman, Emre Aşık, Umut
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim
GOLLER: Hakan Şükür (dk. 13), Muslimovic (dk. 27), Sabri (dk. 39), Dzeko (dk. 45+2), Custovic (dk. 89)
SARI KARTLAR: Damjanovic (Bosna Hersek), Mehmet Aurelio, Arda, Yıldıray (Türkiye)
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı DeViL

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 11.454
  • Puan 2621
  • Cinsiyet: Bay
  • ultrAslan
    • AOL Instant Messenger - uA
    • Yahoo Instant Messenger  - Pc-co
    • Profili Görüntüle
ÇOK ŞEY KAYBETTİK!..
« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2007, 14:19:19 »
PayLaşıMın İçİn TeşekürLer...!!!

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
ÇOK ŞEY KAYBETTİK!..
« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2007, 20:42:43 »
eyw kardeşim
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...