Gönderen Konu: Big Scale Racing (PC)  (Okunma sayısı 551 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Big Scale Racing (PC)
« : 01 Ağustos 2007, 00:32:14 »
Hatırlıyorumda ilk okula giderken çok özenirdim uzaktan kumandalı arabalara. Ağlıya ağlıya bir tane aldırmıştım. Hani o hepinizin bildiği ufak motoru olan ve sadece ileri geri gidebilenlerden. Aradan 3-4 yıl geçtiğinde teknoloji biraz daha ilerlemiş olacak ki sadece ileri geri değil sağa sola da gidebilen hatta mermerde pati bile çekebilen arabalardan almıştım. Benim için o çağlarda bunlar sadece birer oyuncaktı. Aradan yıllar geçti. Hepimiz büyüdük. Ama içimizden bazıları içindeki çocuğu kaybetmedi ve bu oyuncaklarla oynamaya devam etti. Tabiki o oyuncaklarda yıllardan nasibini aldı. Artık radyo frekanslı dev uzaktan kumandaları olan ve benzin ile çalışan hatta 50-60km hıza ulaşabilen birer oyuncaklar(!) oldular. Devir değişti ve bunlar hobi kategorisine girdi.

İşte Big Scale Racing tamamen bu kendini aşmış oyuncaklar için yapılmış bir oyun. Dışarıdan çocuk oyunu gibi gözükse de aslında çok zevkli ve her yaşta oyunseverin oynayabileceği bir oyun. Yarıştığımız alan tamamen bu iş için tasarlanmış özel pistlerden bire bir olarak kopyalanmış. Tam 6 adet bütün detaylarıyla hazırlanmış pist var. Nascar tarzı devamlı döndüğünüz pistlerden, formula 1 tarzı bol şiganlı pistlere kadar birçok seçenek mevcut. Arabalar da pistler gibi gerçek hayatta olanlardan yararlanılarak modellenmiş. Gerek kaplamaları gerekse tipleri çok iyi. Tam 10 adet birbirinden farkı araba var. Hem de Kamyonundan Mercedes'ine kadar. Oyunda 3 adet mod bulunuyor. Şampiyona, hızlı yarış ve pratik. Şampiyonada tam 11 adet bölüm var. Birinden diğerine geçmek için yarıştığınız o turnuvada ilk 3'e girmeniz gerekiyor. Eğer başarırsanız bir üst bölüm açılıyor. Orada ise sizi farklı araçlar bekliyor. Bu şekilde sonuna kadar ilerlediğinizde gerçekten inanılmaz hızlara ulaşan arabalarla yarışabiliyorsunuz. Bir diğer mod ise hızlı yarış. İstediğiniz araba ile istediğiniz pistte direk oynayabilirsiniz. Pratik ise kendinizle yarıştığınız bir mod. Özellikle pistleri tanımak için bire bir.

Grafikler çok renkli. Yarışa başladığınızda resmen ekranda renk cümbüşü yaşanıyor. Arabalar çok sağlam modellenmiş. Pistler de eksiksiz diyebilirim. Hava koşulları da ihmal edilmemiş. Bulutlu, yağmurlu, güneşli gibi bir çok hava koşulu var. Ama oyun sizden bu detaylı ve harika grafikler için normal üstü bir makine istiyor. Bu zamanlarda çoğu oyunu rahatlıkla oynatan Geforce 2 Mx kartlar maalesef bu oyunda yetersiz kalıyor. 800x600 çözünürlükte bile yarıştığınız arabalar aynı ekrana girince oyun tekliyor. Eğer grafik ayarlarını Medium veya Low yaparsanız rahatlıkla oynayabilirsiniz. Ama bu sefer de bahsettiğim o renk cümbüşü ve harika grafiklerden mahrum kalabilirsiniz. Her şey gibi sesler de gerçek araçlardan alınmış. Zaten belli bir hızın üstüne çıktığınızda bunu hissedebiliyorsunuz.

"İyice Uzaktan, Yan odadan!"

Big Scale Racing'in diğer bir iyi özelliği ise LAN bağlantısı ile arkadaşlarınızla Multi-Player oynama zevkini tatmak. LAN bağlantısından tam 8 kişi aynı anda bir yarışta yarışabilirsiniz. Aynı menüde bulunan SplitScreen modu ile de aynı bilgisayardan 2 kişi ekranı bölerek oynayabilirsiniz.

Son Sözler :

Küçüklüğümden beri ilgi duyduğum bu oyuncaklar ile bu tür bir oyunda buluşmak çok heyecan verici. Aslında bu tarz bir kaç oyun geçmişte yapılmıştı. Big Scale Racing bu oyunların arasından kaliteli grafikleri, eğlenceli pistleri ve yarış modları ile kolaylıkla sıyrılıyor. İnternet'ten indirebileceğiniz ekstra pistler ve araçlar da cabası. Tam bir stres atma ve rahatlama oyunu diyebilirim. Edinin ve oynayın.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive