Gönderen Konu: MicroMachines V4  (Okunma sayısı 749 defa)

Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
MicroMachines V4
« : 30 Aralık 2007, 22:03:38 »
rafik sorununa kesin çözüm


 
Saatim 13:00’ı gösteriyor... Yalnız bu uydunun saati; sizi yanıltmak istemem. Cep telefonumun saati 13:05, radyomun saati 13:09, bilgisayarımın saati ise 13:15... İstikrarlı bir yükseliş söz konusu anlayacağınız. Birazdan bakacağım herhangi bir saatin gece yarısını göstermesi olası... Evimin farklı yerlerinde yer alan elektronik cihazların farklı saatleri nedeniyle kendimi hava alanında gibi hissetmem bir yana, asıl sorun, kız arkadaşımın beni Kadıköy’de, saat 14:00’de bekliyor olması. Herkes gibi biz de Haldun Amca’nın önünde buluşacağız. Ne var ki evden çıkışım 13:30’u buldu. 13:45’te Mecidiyeköy’den otobüse bindim (affedin, betimleme yapacak kadar yerim yok; bu yüzden yazının buraya kadar olan kısmı küt bir anlatıma sahip). Ve 13:45’te çıkmış olduğum bu şehirlerarası-vari yolculuğum cep telefonumun saati 15:00’ı gösterirken son buldu. Neyse ki otobüste fazlasıyla düşünme, hayatı sorgulama fırsatı buldum ve şu sonuca vardım: Bu şehre sığmayacak kadar çokuz! Buradan yetkili kız arkadaşıma sesleniyorum: Küçük olmadığım için geç kaldım; kızma!

YAZ KIZIM!
“Gün gelecek, bir oyun incelemesi yazacak ve saçma bir giriş yaparak konuyu bir şekilde oyuna getireceksin.” deselerdi, inanırdım. Zira her zaman bunun hayaliyle yaşamışımdır. Ama şimdi, yazının geri kalanına eşeklerle devam edeceğiz.
MicroMachines V4’ü merak etmemin iki nedeni vardı: Birincisi, tek sistemde en çok oynadığım multiplayer oyunlardan biriydi. İkincisi, yeni MicroMachines, MicroMachines 2’nin ardındaki insanlar tarafından hazırlanıyordu. Oyunu açar açmaz karşımda eski MicroMachines’i buldum. Ama bu da biraz fazla mı eski ne?
Oyuncak arabaları yarıştırdığınız oyunda bu kez bir lig sistemi uygulanıyor; dört farklı ligi sırasıyla oynuyorsunuz. Bir ligi bitirdiğinizde diğer lige geçiş yapıyorsunuz. Bir yarışı bitirdiğinizde de diğer yarışa... Her yarışın kuralı -tek kişilik oyunda- bilgisayar tarafından belirleniyor. Aslında, MicroMachines V4 bir konsol uyarlaması olduğundan kurallar konsol tarafından belirleniyor, ama yazının bu noktasına kadar bunu size söylemeye çekindim. Yazıyı yarıda bırakıp, kalkıp gidersiniz ve “yalnız kalırım” diye düşündüm. Açıkçası, birçok oyunun konsoldan PC’ye çevrilmesine karşıyım. Bu bana baştan savma bir iş yapıldığı hissini veriyor. Oyunun “profil yaratma” bölümünde bile klavye kullanmanıza izin verilmiyor ve isminizi harfleri seçip Enter’a basarak yazmak zorunda kalıyorsunuz.
Kural sistemi şu şekilde işliyor: Bir yarışta sadece zamanında checkpoint’lerden geçmeniz istenirken, diğer yarışta rakiplerinizi saf dışı bırakmanız gerekiyor. Bu standart ve birçok oyunda kullanılan bir sistem aslında; oyuna hareket kazandırdığı kesin.
Oynanış, hemen hemen eskisi gibi. Hatta oynanış sisteminin diğer MicroMachines oyunlarından hiçbir farkı olmadığını söyleyebilirim. Yapmanız gereken rakibinizi ardınızda bırakmak ya da yarış alanının dışına itmek. Bu sırada da birbirinden ilginç power-up’lar kullanabiliyorsunuz. Zar, lazer, dev çekiç, şok ve roket, bu power-up’lardan birkaçı.
Yarış pistleri, tabii ki MicroMachines’in en can alıcı kısmı; çatıda, müzede, mutfak masasının üstünde ve daha birçok yerde yarışma fırsatı buluyorsunuz oyun boyunca. Oynanışı etkileyen yenilik ise, oyuna küçük çapta bir fizik motorunun eklenmiş olması; artık çarptığınız nesneler daha gerçekçi bir şekilde tepki veriyor. Bu tip bir oyun için gerekli bir özellik.

SANIĞIN BERAATİNE...
Aynı bilgisayarda birden fazla oyuncuyla oynanabilmesi ve eğlenceli oynanışı MicroMachines V4’ü alınabilir kılıyor. Multiplayer oyun her zamanki gibi eğlenceli. Eskisinden fazla farkı yok, ama gerçekten oyun sırasında arkadaşınızla dalaşmak çok keyifli. Bunların dışında ise MicroMachines V4; eski moda grafikleri, çok az sayıda yenilik içermesi ve bir konsol uyarlaması olması nedeniyle vasatı aşamıyor. Son olarak şunu da eklemek isterim: PlayStation 2’niz varsa bu oyunu PC’de oynamayın. Bu tam PlayStation 2’ye göre bir iş... Hayır Ayşe Teyze, sen bu işe karışma!



ARTILAR
Eğlenceli oynanış, eğlenceli multiplayer mod, yenilenen fizik modellemesi.

EKSİLER
Konsol uyarlaması olması, eski grafikler, az sayıda yenilik, tek kişilik oyunun bir noktadan sonra sıkıcı bir hal alması.

Grafik: 3/5
Ses: 3/5
Oynanabilirlik: 3/5
Eğlence: 4/5
Multiplayer: 3/5

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.435
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
MicroMachines V4
« Yanıtla #1 : 04 Ocak 2008, 00:19:03 »
Paylaşim için saol