Gönderen Konu: Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy (PC)  (Okunma sayısı 434 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 23:21:28 »
Bilimkurgu dünyası her daim kendisini var etmeyi bilmiştir. İnsanların geleceğe ve bilinmeyen dünyalara olan merakı, bu türü hiç şüphesiz oldukça ilgi çekici kılmaktadır. Bu dünyanın en önemli özellikleri, mekanların çok dikkat çekici olması ve karakterlerinin insan üstü yeteneklerle donatılmış olmasıdır. Elinden ateş çıkartanlar, başkalarının zihnini kontrol edenler ve benim en çok ilgimi çeken, psişik güçlerle uzaktaki nesneleri hareket ettirebilme gibi kabiliyetlerdir...

Bu tür ilgi çekici özelliklerin sinema salonlarında kalmamasını düşünen yapımcılar, bir bir bilimkurgu dünyasını monitörlerimize taşıdılar. Yakın zamanda Second Sight ile insan üstü yeteneklerle donatılmış bir ölümlünün, diğer insanlarla olan var olma savaşına(ve bu savaşta ne kadar başarılı olduğuna) tanık olmuştuk! Şimdi sıra Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy’e geldi! Hikaye akışının bir çok yeri Second Sight’ı andıran Psi-Ops, PS2 ve X-Box versiyonundan yaklaşık 1 yıl sonra PC’lerde de boy gösterdi!

Süper güçlü askerler!

Oyunun konusu gayet ilgi çekici. Biz “The Movement” isimli anti-terör örgütüne mensup bir askeriz. Ancak “The Movement” tahmin edeceğinizden çok daha komplike bir örgüttür. Öyle ki bu örgüt askerlerine doğa üstü güçler de öğretmektedir. Böylelikle dünya üzerindeki her türlü terör saldırısına karşı süper güçlü askerler yetiştirilmektedir. Tahmin edileceği üzere, biz de bu askerlerden biriyiz. Karşımızdaki düşman ise “The Movement”tan yetişmiş General adı verilen bir terörist. Amacı ise dünya üzerinde kendisi gibi doğa üstü yeteneklerle donatılmış askerleri kendi örgütüne katıp, küresel terör saldırıları gerçekleştirmek! Ancak General’in bir başka amacı da, bu doğa üstü yeteneklerin başlangıcı olarak kabul edilen Monolith adında bir taşı bulmaktır. 12 yüzyıllık bir geçmişe sahip olan Monolith, The Movement’ın askerlerine öğrettiği tüm doğa üstü güçlerin kaynağıdır. Bu yüzden bizim hedefimiz General’ı, Monolith’i bulmadan önce durdurup, etkisiz hale getirmektir.

Yapıma tutsak olarak başlıyoruz. Yine The Movement’tan Sarah Blake adındaki görevlinin bize yardımları sayesinde ilerleme kaydediyoruz. Ayrıca Sarah Blake bize hafızamızı geri kazanmamız içinde yardımcı oluyor.

Özel güçler ve silahlara elveda!

Oyunda 6 tane özel gücümüz bulunuyor. Ancak hafızamızı kaybettiğimizden ötürü bu özelliklerimizi hatırlamıyoruz. Tıpkı Second Sight’ta olduğu gibi bu fizik ötesi güçlerimizi ilerledikçe hatırlıyoruz. Hatta hatırlamakla kalmıyor o döneme geri dönüp, nasıl öğrendiğimizi tatbikat ediyoruz. Burada karşımıza Master of Telekinesis çıkıyor! Adından da anlaşılacağı gibi Telekinesis konusunda uzman olan bu şişman karakter, oyunun ilerleyen safhalarında boss olarak karşımıza çıkıyor.

Telekinesis oyunda ilk karşılaştığımız özel güç. Bu özellik ile cisimleri uzaktan, psişik gücümüz sayesinde hareket ettirebiliyoruz. Daha oyunun en başında tanıştığımız Telekinesis ile düşmanları hiç silah kullanmadan etkisiz hale getirebiliyoruz. İster yüksek bir yerden aşağı bırakarak olsun ister duvardan duvara vurarak olsun ister de üzerlerine sandık fırlatarak olsun yok edebiliyoruz. Eğer silahımız varsa telekinesis ile uzaktan yakaladığımız teröristleri, bir el ile havada sabit tutarken, diğer elimizdeki silah sayesinde kolaylıkla vurabiliyoruz.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive