Gönderen Konu: Tavan Vantilatörü Ne İçin Kullanılır?  (Okunma sayısı 612 defa)

Çevrimdışı ibrahimgurkan

  • Osc Moderatör
  • 5. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 18
  • Puan 0
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Tavan Vantilatörü Ne İçin Kullanılır?
« : 20 Mart 2021, 12:08:24 »





Tavan vantilatörü her mevsim kullanım imkanı sunar. Yaz aylarında kanatların dönüş yönü havayı aşağı doğru üfleyecek şekilde ayarlanabilir. Böylece oluşan esinti, kişinin cildindeki teri buharlaştırır ve serinletici bir etki bırakır. Kışın ise diğer yöne ayarlama yapılarak, daha soğuk havanın yukarı gitmesi sağlanabilir. Tavana yakın olan sıcak hava aşağı doğru inebilir. Bu sayede hem sıcak hem de soğuk mevsimlerde faydalı olabilir.

Tavan Vantilatörünün Avantajları Neler?

Sıcak havalarda serinlemenin en ucuz ve en kolay yolu tavan vantilatörü kullanmaktır. Tavan fanı oda içindeki havayı dolaştırarak bir soğutma etkisi yaratır. Bunlar dışındaki avantajları:
Tavan vantilatörü odayı daha havadar yapabilir.
Güvenilir ve verimli performans sağlarken odaların dekorunu iyileştirebilir.
Tavan vantilatörleri bir klimadan daha ucuzdur. Tavan vantilatörünün güç tüketimi de bir klimadan önemli ölçüde daha düşüktür ve bu da elektrik faturalarınızı azaltır.
Haşereler, sinekler ve sivrisinekler pek çok ailenin uğraştığı bir sorundur. Tavan fanı, bu tür böcek ve zararlılardan kurtulmaya yardımcı olabilir.
Bir tavan fanı tavana monte edildiğinden, çocukların ulaşamayacağı bir yerdedir. Bu durum, kullanımı daha güvenli hale getirir.
Tavan vantilatörü, diğer soğutma cihazlarına kıyasla çok çeşitli seçeneklere sahiptir.

Kavurucu yaz günleri zor olabilir ve tavan vantilatörü kullanarak serinlemek isteyebilirsiniz. Peki, tavan vantilatörü sağlıklı mı? Kullanımı her geçen gün daha popüler hale gelen ve her anlamda avantaj yaratan tavan vantilatörlerinin sağlıklı olup olmadığını açıklayalım.

Tavan Vantilatörünün Sağlığa Etkileri

Tavan vantilatörü olmadan sıcak ve nemli bir yaz hayal etmek zor. Sıcaklıklar yükseldiğinde sizi serin tutmak için bir tavan vantilatörüne ihtiyacınız olur. Sürekli esinti, bazı insanların sağlığını etkileyebilirken, bazılarının tavan vantilatörü ile serinlemesi tam anlamıyla konforu artırır. Bir tavan vantilatörü ile serinlemenin, sağlığınızı nasıl etkileyebileceğini şu şekilde anlatabiliriz:
Sıcak havalarda ter düzeyi artar ve çok fazla terlemek, uyku kalitesini düşürebilir. Kalitesiz uyku, üretkenliği olumsuz anlamda etkileyebilir. Tavan vantilatörü açıkken uyumak aşırı ısınmayı önler. Geceleri terleseniz bile fanın sağladığı esinti, aşırı nemi kurutur ve sizi uykuda serin ve rahat tutar.
Tavan vantilatörü hava dolaşımını teşvik eder. İnsanlar genellikle dışarıdan polen ve diğer alerjenlerin oda içine sızmasını engellemek için pencereleri kapalı tutarlar. Açık bir kapı veya pencereler olmadan odanız havasızdır. Çünkü hava sirkülasyonu olmaz. Tavan vantilatörü, odadaki hava sirkülasyonunu artırır.

Kaşkar-Taflan tavan vantilatörleri  https://www.barutshop.com/ farkı ile sizlerle.