Gönderen Konu: Magina, The Anti Mage  (Okunma sayısı 921 defa)

Çevrimdışı black_tower91

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 2.472
  • Puan 48
  • Cinsiyet: Bay
  • DAvid Villaa
    • MSN Messenger - black_tower91@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Magina, The Anti Mage
« : 02 Şubat 2009, 16:23:10 »
Ismınden anlaşıldığı gibi, anti-mage yani büyücülerin baş düşmanıdır arkadaş, her vurduğunda karşı tarafın manasını yok eder, büyülerden az hasar alabilir ve son özelliği (ultimate) ile karşı tarafın nekadar manası yoksa o kadar fazla hasar verir. Anti-Mage oyunda blink edebilen nadir herolardan biridir, sizin ufak mesafede ışınlanmanızı sağlar, ve oyundaki en iyi kaçış mekanizmalarından biridir.
Zaten Anti-Mage bir zamanlar bütün ap oyunlarda seçilen bir heroydu, iyi yanıda gücünü hiç kaybetmemiş olması ama oynanması ve ustalaşması çok zor bir herodur. Bu guide ile sizi geliştirme açısıdan yardım olucağım.


Range: 100 | Move Speed: 320 | Primary: AGI
Str: 16 + 1.9 | Agi: 22 + 2.8 | Int: 15 + 1.5
Damage: 46 - 50 | HP: 454 | Mana: 195
Armor: 3.1

Güçlü yanları
Oyundaki Koşu Hızı olarak en hılzı 2. hero
Baz hasarı ortalamanın üstünde
Mana Break oyun bası ve ortaların çok etkili
Mana Void hiçbir zaman gücünü kaybetmiyor, int heroları bir seferde almanızı sağlıyor.
Oyundaki en iyi kaçış mekanizmasına sahip.


Zayıf yanları
Başlangıç Canı ve Manası çok düsük
Melee hero olması kombatta direk ona odaklanılması saglıyor, zayıf oldugundan dolayıda hayatta kalma sansı dusuk.
Takım etkili özellikleri yok, Çoğunlukla 1v1 için.
Başka bir orb effect kullanamiyor.

Skiller

Mana Break 
Each attack burns mana based on spell level.
Level 1 - 16 mana per hit. (+10 physical damage)
Level 2 - 32 mana per hit. (+19 physical damage)
Level 3 - 48 mana per hit. (+29 physical damage)
Level 4 - 64 mana per hit. (+38 physical damage)
Orb effect.
Passive

Blink    ışınlanarak atlama
Short distance teleportation that allows one to move in and out of combat.
Costs 60 mana.

Level 1 - 12 second cooldown.
Level 2 - 9 second cooldown.
Level 3 - 7 second cooldown.
Level 4 - 5 second cooldown.

Level 1: 60 mana, 12 sec cooldown.
Level 2: 60 mana, 9 sec cooldown.
Level 3: 60 mana, 7 sec cooldown.
Level 4: 60 mana, 5 sec cooldown.

Bu buyu sizin savasa girip çıkmanıza, kaçmanıza ve kovalamanıza yarıyacaktır, daha ilerde bu özelliğin kullanımı ve nasıl neryee blinkleceğiniz göstereceğim.

  Spell Shield 
Level 1 - Reduces magic damage by 10%.
Level 2 - Reduces magic damage by 20%.
Level 3 - Reduces magic damage by 30%.
Level 4 - Reduces magic damage by 40%.

Passive

Bu özellik, sizin büyülerden daha az hasar almanızı sağlar, kısaca mana break, mana void ve bu özelliginiz ile büyücülerin korkulu rüyası olursunuz.

  Mana Void 
Creates a powerful void in an enemy unit caused by a lack of mana. For each mana point missing, the unit takes damage.

Level 1 - .6 damage per mana point missing.
Level 2 - .85 damage per mana point missing.
Level 3 - 1.1 damage per mana point missing.

Cooldown: 120 seconds.

Level 1: 175 mana, 120 sec cooldown.
Level 2: 225 mana, 120 sec cooldown.
Level 3: 275 mana, 120 sec cooldown.

Iste, Mana Void, Mana break özelliğinizin combosu, karşı tarafın manasını nekadar çok azaltırsanız vericeğiniz hasar okadar yuksek olucaktır. Bu buyu o kadar guçludurki butun oyun boyunca etkisini kaybetmez. Size nasıl çalıştığını anlatıyım; mesela karşımızda Lich var, canı 1500, manası 2000. Manası full ise ultimiz (lvl 3 diye hesab ediyoruz) ona 0 hasar koyar, manası 1000/2000 ise, ona 1000 hasar koyar, ve 500 canı kalır, manası 0/2000 ise ona 2000 hasar koyar ve lich ölür. Unutmadan soyliyim, Mana Void, karşı tarafa ufak bir stun koyar ve karşı taraf buyu yapıyorsa, mesela sand king, ulti atiyor, onun ultisi keser.

Skill Build

Level 1- Blink
Level 2- Mana Break
Level 3- Mana Break
Level 4- Blink
Level 5- Mana Break
Level 6- Mana Void
Level 7- Mana Break
Level 8- Blink
Level 9- Blink
Level 10- Spell Shield
Level 11- Mana Void
Level 12-14- Spell Shield
Level 15- Stats
Level 16- Mana Void
Level 17-25- Stats

Benim Anti-Mage için bildiğim baska bir build yok, 5.84 ten beri bu build kullanılıyor, bazen blinki 1 tutup stats verebilir, veya karsınızdaki rakibe göre 1 blink spell shield verebilirsiniz, ama benim tercihim Blink+Break i iyi kullanabilmek için 2sinide fullemenizdir.

Itemler ;

Başlangıç ;
+ =


extradan zorlanıyorsanız ;

  veya   

Core Item Build:

 
 
 

tem Build Hakkında Bilgi:

Simdi herkes merak ediyordur, neden Mekasm ve Linken, Anti Mage in en buyuk zaafiyeti, defansif özellikleri yok yani canı az ve kolay ölebilir, bu yuzden onun öldürme potansiyelini arttırmak için önce onu hayatta tutmamız lazım.

Öncelikle Mekasma bakalım, öncelikle mekasm anti-mage e armour veriyor yani, siz kulelerin arasından koşup adamı kovalarken, sizin daha az hasar almanızı sağlayacaktır. Heroya vuruken creeplerin size vurmasıda var, butun bunlar için size armour lazım olucaktır ve mekasm'ın içinde bulunan chain mail size bunu verir.

Ayrıcana, Anti ye stats lazımdır, manası ve canı dusuktur, mekasm bunu sağlar. Kısaca Mekasm antinin bütün doğal ihtiyaçlarını karşılar, extra regen, mana, can, ve armour. Unutmadan soyliyim, Mekasm'ın aktive edilen özelligi sizi 250 iyilestirir ve +2 armour verir, kısaca mekasm kolay alınabilcke bir item ve antinin bütün ihtiyaclarini karsılar.

Bazilari kesin cıkıp sorucaktır, neden Vanguard degil, vanguard antiye regen, can ve hasar bloklama sansı verir, ama antinin ihtiyacı statstır, ve bakıldıgında uzun donemde armour, bloklama sansından iyidir. Ustelik mekasmın aktive edilen özelligi vanguardla kıyaslama kabul ettirtmez.
Fiyat olarak mekasm 2430, vanguard 2275, ama mekasmın istedigi itemlar ucuzdur ve alaması cok kolaydır. hem blink hemde heal, mana problem olur demeyin, onun içinde linken var.

Linken Anti Mage', daha fazla stats, daha fazla regen, ve en önemlisi, Spell Block verir, her 1 dakka içinde 1 büyüyü yemezsiniz. 15 stats bir kere, hiç küçümsenicek bir özellik değildir, ve preservance'ın diger bir parcası olan void stone ilede mana problemleriniz cözülür. Son olarak Spell Block, deneyimsiz oyuncular tarafından önemsenmez bir özelliktir, ama totalde baktıgınızda savasta sizi kurtarır, hex i veya stunı yemezsiniz ve hayatta kalırsınız. Bazılarınız soyliyecekir, ya 3 sefer beni hexlerlerse, genelde bu olmaz, veya olması çok dusuk ihtimaldir. Işte bu nedenlerle Mekasm+Linken.

sizin blink edebilceğiniz maksimum mesave, 1000 range.



blink ile kulelerin vurmasından kaçabilirsiniz, burda olduğu gibi.

Nasıl Karşı Tarafa Blink edip saldırmalıyız (Blink and Break)?
Sizin en önemli harass taktiginiz karşı tarafa blink olup, onun manasını bitirip geri kaçmanızdır ama saldırmadan önemli olan karşı tarafın özelliklerini bilmeniz, hangi buyuleri var, manası ne kadar ve canı ne kadar.

Mesela lichi örnek alalım, size onceden frost nova attı, ve biliyorsunuz ki frost novası yok, ozaman onun arkasına blink olun ve ona vurun. Eger forst novası varken blink olursanız, size frost nova atar, yavaslarsınız, üstünede chain frost atarsa sizi öldürebilirde, bu yuzden karsı tarafa saldırmadan önce büyülerini kullandımı, manasını ne kadar, gibi hesaplar yapın öyle saldırın. Genelde hedefleriniz Int heroları olmalı, erken levellarda meele, str heroları sizi acıtabilir.

Bu mesela karşı Tarafa saldırmanın kötü bir yolu, blink ettiğimiz zaman, karşımızdakinin arkasına blinklemeliyizki ona maksimum hasar verelim, çünkü karşımızdaki kisi, bizden kaçmaya çalışacaktır, bizde arkasındayken bizim etrafımızdan dönüp kaçmaya çalışır buda bizim ekstra birkaç atak daha yapmamızı sağlar.

Mesela bu çok daha basarılı bir blinktir ki düşmanımızın arkasına blinkleyip onun manasını bitirdiğimizde öldürebilirz. Ayrıcana burda canlarımıza baktıgınız zaman karşımızdakinin visage olduğunuda düsünürsek avantaj onda, ama bizim gelen creep line, avantajın bize geçmesini sağlıyor, zaten devamında da onu kesiyorum.

Pugna: Oyun baslarında size sorun olabilir ama ilerde sizin için kolay bir yemek olucaktır, oyun basında 1 decrepify verdiginde sizi kesmesi kolay olabilir, bu yuzden baslarda saldırırken dikkat edin.

Zeus: Oyun basları için gene tehlikeli bir hero, yıldırımları ile sizi mahfedebilir, ona saldırken manasına ve canına dikakt edin.

Lich: Aynen oyun baslarında size tehlike yaratabilcek bir hero,sadece frost novası cooldown da iken saldırın.

Krobelus: Sizin için kolay bir yemek, Swarmı attıktan sonra saldırın, canınız az ise girismeyin, süpriz bir silence ile bütün planlarınızı bozabilir.

Viper: Agility heroları sizin için kolay lokma olabilir ama, viper sizin için tam bir dusman, uzak durun, hersekilde sizi alabilir ( early harras, skin ve viper strike, uzak durun )

size fikir vermek için bazı heroları yazdım, sonucta kendi deneyimlerinizle görüceksiniz, agility heroları ve int heroları sızın için daha kolay olucaktır ama dikkat etmeniz gerekir.

Burda Yurnero'nun tam arkasına blink olarak ona en iyi sekilde vurmamı saglıyorum ve sonucunda yurnero oluyor.
Replays

http://www.dota-allstars.com/replay/3144/index.html

Bu baya guzel bir replay, 4v4 2 tarafta baya iyi, 2 barakamızı kaybetmistik, karsı tarafında 1 barakası yoktu, oyun bası allah olmus karsıda 1 viper, ortada zeus+pugna kombosuyla inanılmaz bir hasar, ve bizim takım zorda olsa onların ufak bir hatası ile oyunu cevirdi, izleyin guzel bir replay, ve burda meka+linken anti buildi kullanıyorum.

yeni bir replay daha koyuyorum ama bu biraz buildi göstermek amaclkı, 5v5 ap, bizim karsı takım okadar da iyi degildi, neyse en azından guzel blink+break var.

http://www.dota-allstars.com/replay/8197/index.html


Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Magina, The Anti Mage
« Yanıtla #1 : 03 Şubat 2009, 15:10:21 »
Sağol.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.439
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Magina, The Anti Mage
« Yanıtla #2 : 03 Şubat 2009, 16:01:26 »
teşekkürler