Gönderen Konu: Barca'ya Betis freni!  (Okunma sayısı 783 defa)

Çevrimdışı By_Sewim

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 758
  • Puan 610
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Barca'ya Betis freni!
« : 15 Şubat 2009, 12:23:33 »
La Liga'da liderlik koltuğunda oturan Barcelona, milli oyuncumuz Mehmet Aurelio'nun da forma giydiği maçta Betis'e konuk oldu! Rakibi karşısında 2-0 geriye düşen Barca, kaleci Ricardo'nun başarılı kurtarışlara imza attığı maçta, 1 puanı Kamerunlu yıldızı Samuel Eto'o ile kurtardı: 2-2!



La Liga'da açık ara liderliği sürdüren Barcelona, milli oyuncumuz Mehmet Aurelio'nun da ilk 11'de sahaya çıktığı maçta Manuel Ruiz de Lopera Stadı'nda Real Betis'e konuk oldu.

Teknik direktör Joseph Guardiola, zorlu maçta Arjantinli yıldız Lionel Messi ve Fransız golcü Thierry Henry'î yedek kulübesinde tutmayı tercih etti.

Barcelona sahaya; Valdés, Alves, Cáceres, Pique, Abidal, Xavi, Busquets, Keita, Iniesta, Hleb, Eto'o 11'i ile çıktı.

Ev sahibi Betis ise sahada; Ricardo, Ilic, Juanito, Melli, Fernando Vega, Juande, Aurelio, García, Emana, Gonzalez Hoffmann, Oliveira 11'i ile yer aldı.

Karşılaşmada öne geçen taraf 18. dakikada Betis oldu. Mehmet Aurelio'nun sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda penaltı noktasına doğru gelen topa iyi yükselen ve kafayı vuran Melli takımını 1-0 öne geçirdi.

24. dakikada Betis farkı 2'ye çıkardı. Sağdan hareketlenen Garcia'nın uzak direğe doğru gönderdiği şık pası göğsüyle yumuşatan Mark Gonzalez, güzl bir vuruşla skoru 2-0'a taşıdı.

Farkı kapatmak isteyen Barca ilk yarının son dakikalarında penaltı kazandı. Şık çalımlarla ceza sahasına giren Iniesta, Juande tarafından faulle durdurulunca, hakem penaltı kararı verdi.

Beyaz noktaya topu diken Eto'o'nun vuruşunu Ricardo kurtarırkeni pozsiyonu iyi takip eden Kamerunlu golcü topu filelere gödnerdi ve La Liga'daki 22., Barca formasıyla 100. golüne imza attı.

İlk yarıyı Betis 2-1 önde tamamladı.

50. dakikada gelişen Betis kontratağında, Emana'nın pasıyla soldan hareketlenen Gonzalez bekletemeden topu içeriye derinlemesine gönderdi, Oliveira tek vuruşta golü attı ancak hakem bu pozsiyonda ofsayta hükmetti.

Bu pozisyonun hemen akabininde ceza sahası içinde topla buluşan Eto'o şık bir hareketle rakibinden sıyrıldı, vuruşu kötü olunca beraberlik şansını kullanamadı.

57. dakikada Messi, Hleb'in yerine; Henry de Keita'nın yerine oyuna dahil oldu. Bu dakikadan itibaren oyunu rakip alana yıkan Barcelona, bir çok pozisyonda günün başarılı ismi kaleci Ricardo'yu geçemezken, 82. dakikada sahneye çıkan Eto'o takımına beraberliği getirdi.

Ceza sahası içinde rakibinden sıyrılan Kamerunlu yıldız düzgün bir vuruşla köşeyi gördü ve skoru 2-2 yaptı. Eto'o ligdeki gol sayısını 23'e yükseltirken, Barcelona formasıyla 101. golünü atmış oldu.

Kalan dakikalarda skor değişmeyince Betis ile Barcelona 2-2 berabere kaldı.

Güçlü rakibi karşısında 2-0'lık üstünlüğü koruyamayan Betis, 23. hafta sonunda puanını 26 yaptı. Lider Barcelona ise geriye düşmesine rağmen maçı kaybetmedi ve puanını 60 yaptı.

Günün diğer maçında ise Deportivo ile Osasuna golsüz berabere kaldı.