Gönderen Konu: Rc Modelciliği Sitesi  (Okunma sayısı 711 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.440
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Rc Modelciliği Sitesi
« : 26 Mayıs 2011, 01:16:18 »
Tanıtım Konusu : RC Modelciliğe başlamadan önce Motorları kavrayalım

Sitenin dili : Php

Sitede Kullanılan script : Wordpress

Site Kuruluş Tarihi : Mart 2011

Tanıtım Yazısı ve İçeriği : Motorlar

Motorlar karmaşık olmalarından dolayı bir bilgisayarlı sistem tarafında kontrol edilmesi gereken makinalardır.Özellikle yeni arabaların neredeyse hepsi bu sistem tarafından kontrol ediliyor.ECU yani Engine Control Unit türkçe olarak motor kontrol ünitesi diye adlandırlan kontrol sistemi küçük bir elektronik beyin tarafından kontrol ediliyor.İçindeki sensörler sayesinde çalışan bu bilgisayarlar tüm motoru kontrol altında tutuyor.

Bu makale bu sensörlerden bahsediyor. Aslında motordaki bu sensörlerin yeri çok büyük. ECU sistemleri içindeki sensörleri sayesinde kontolü sistemli bir şekilde sağlayabiliyor.Bu sensörlerden bazılar benzin kontrolü,benzinin kaç km’ye kadar sizi idare edebileceği,ortalamada kaç lt benzin yaktığınız gibi benzin sensörleri çok uygulamalıdır.Benzin sensörleri dışında size emisyon kontrolünü bildiren göstergelerde bulunuyor. Ayrıca bilgisayarlı sistemlerin en önemli özelliklerinden biri olan cruise control sayesinde aracınızı belli bir hızda sabit tutabiliyorsunuz.Bunun dışında motor tork düşüşünüde belirten bir göstergede işimize yarayabiliyor.Bu tarz göstergeler ve sistemler neredeyse artık tüm modern araçlarda bulunuyor.Lüks araçlarda daha donanımlısı olan bu bilgisayarların daha sayamayacağımız birçok özelliği daha bulunuyor.

Peki bu göstergeler ne kadar doğru?

Aslında bu göstergelerde genelde hata oranı çok düşük.Bilgisayarın yaptığı hata olarak görünen tek kötü yanı en hafif durumlardabile uyarı vermesi ve size servise gitmenizi önermesi.Bunun dışında hata oranları araç üreticisine göre değişen bilgisayarlara kızmak çok yanlış olur.

Motorları üstünkörü öğrendiyseniz buyrun rc araba kategorimize.. Rc araba kategorisi model rc kategorilerinde yer almaktadır.

Kaynak : http://blog.hobilen.com/index.php/rc-modelcilige-baslamadan-once-motorlari-kavrayalim/