İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - DeViL

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 102
193
2.BÖLÜM(YENİLENLER) / ŞAMPİYON DEVİL
« : 13 Temmuz 2007, 19:05:56 »
^^^ OYUNSİTENİZ TEAM CUP 2 > 2.BÖLÜM(YENİLENLER) ^^^


.:: ŞAMPIYONU ::.


*** DEVİL ***  


194
FFC 317 / ŞAMPİYON SAFAK
« : 13 Temmuz 2007, 18:15:43 »
&&& FFC 317 &&&

----------------------------------------

***** ŞAMPİYONU *****

---------------------------------------

!!!!!SAFAK!!!!!

----------------------------------------

195
FFC 317 / FİNAL
« : 13 Temmuz 2007, 17:49:30 »
$$$$FFC 317 $$$$

*****FİNAL*****


!!!!SAFAK-EMRE!!!!

196
YEREL HABERLER / Adliye önünde silahlı kavga
« : 13 Temmuz 2007, 15:42:50 »
Silahlı kavgada yaklaşık 40 kişi gözaltına alındı.

Ankara Adalet Sarayı önünde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada yaklaşık 40 kişi gözaltına alındı.

Kan davası nedeniyle adam öldürme suçundan Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık yakınları ile karşı tarafın yakınları sabah saatlerinde Ankara Adalet Sarayı'nın bahçesinde toplandılar.

Tarafların birbirine söz atarak sataşması üzerine polisler tarafları ayırarak, adliye bahçesinden uzaklaştırdı.

Daha sonra Sıhhiye köprüsü altında karşılaşan taraflar, burada taş ve sopalarla birbirlerine saldırdı. Bu sırada birkaç el silah sesi duyuldu ve adliye önünde park halinde bulunan Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait araçlardan bazılarının camları kırıldı.

Kavgaya adliyede görevli polis memurları ile olay yerine gelen asayiş ekipleri müdahale etti.

Müdahale sırasında havaya ateş açarak ve biber gazı sıkan polisler, kavga eden iki grubu ayırarak, olaya karışan yaklaşık 40 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin üzerinde yapılan arama sonucu 4 tabanca ile çok sayıda bıçak ele geçirildi.

Bu kişilerin Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki iki farklı ailenin mensupları olduğu ve yaklaşık 17 yıldır aralarında kan davası olduğu ve bugünde Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kan davasından kaynaklanan bir cinayet davası için adliyeye geldikleri öğrenildi.

197
YEREL HABERLER / Danıştay'ın sözleşmeli kararı
« : 13 Temmuz 2007, 15:42:28 »
"Sözleşmenin feshi düzenlemesi''ni durdurdu.

Danıştay 12. Dairesi, Türk Sağlık-Sen tarafından açılan davada, ''sebep göstermeksizin ve her zaman hizmet sözleşmesinin feshine imkan tanıyan düzenlemenin'' yürütmesini durdurdu.

Alınan bilgiye göre, Türk Sağlık-Sen, Ücretleri Döner Sermayeden Karşılanmak Suretiyle İstihdam Edilen Sözleşmeli Personele İlişkin Hizmet Sözleşmesi'nin feshi halini düzenleyen 9. maddesinin (d) fıkrasındaki ''Taraflar, bir ay önce ihbar etmek şartıyla, sebep göstermeksizin sözleşmeyi her zaman feshedebilir'' hükmünün iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle Danıştay'da dava açtı.

Danıştay 12. Dairesi konuyla ilgili kararında, sözleşmeli sağlık personelinin Tip Hizmet Sözleşmelerinin 9. maddesi a, b, c, e ve f fıkralarında sözleşmenin hangi hallerde feshedilebileceğinin ayrıntılı olarak düzenlendiği ve feshin objektif kriterlere bağlandığı belirtildi. Kararda, ''Sözleşmenin feshinin objektif kriterlere bağlanması karşısında aynı maddenin (d) fıkrasında sebep göstermeksizin ve her zaman hizmet sözleşmesinin feshine imkan tanınmasında hukuka uyarlık bulunmamaktadır'' denildi.

Kararda, yürütmenin durdurulmasına karar verilmesi için gerekli olan koşulların gerçekleşmiş olduğu anlaşıldığından söz konusu maddenin yürütmesinin durdurulmasına oy birliği ile karar verildiği kaydedildi.

''SÖZLEŞMELER KEYFİ OLARAK SONA ERDİRİLEMEYECEK''

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, konuyla ilgili değerlendirmesinde, yürütmeyi durdurma kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, bu kararla 4/b statüsündeki personelin sözleşmelerinin keyfi olarak sona erdirilemeyeceğini söyledi.

Sendika olarak sözleşmeli personelin sorunlarının çözümü için her platformda mücadeleye devam ettikleri dile getiren Kahveci, şunları kaydetti:

''Bu mücadelenin sonucunda artık hiçbir kurum sözleşmeli personelin iş akdini istediği zaman feshetme yetkisine sahip değildir. Bu kararın diğer kamu kurumlarındaki sözleşmeli personel için de bir ümit olduğunu düşünmekteyim. Ayrıca belirtmek isterim ki sözleşmeli personelin sorunları ancak kadro verilince, tam anlamıyla bir iş güvencesine kavuşunca çözülmüş olacaktır. Biz bunun için de gayretlerimizi sürdürmekteyiz.''

Kahveci, sözleşmeli personeli mağdur eden her konuda idari girişimlerde bulunduklarını bunlardan olumlu sonuçlar alamaya başladıklarını ifade ederek, tüm sözleşmeli personeli, yürütükleri mücadeleye destek olmaya çağırdı.

198
YEREL HABERLER / PKK ile çatışma : 1 şehit
« : 13 Temmuz 2007, 15:42:08 »
Bingöl'ün Genç ilçesinde dün gece saat 22.00 sıralarında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada Jandarma Komando Er Emrah Göçer şehit oldu.

Şehit er, Bingöl 49. Motorlu Mekanize Piyade Tugayı'ndaki törenin ardından memleketi Hatay'ın Altınözü ilçesine gönderilecek.

ERZİNCAN'DA HAİN TUZAK: 1 ŞEHİT

Erzincan'ın Kemah ilçesi Dereköyü yakınlarında yaya olarak devriye görevi yaparken mayına basan 1 asker şehit oldu, yanındaki 1 asker de yaralandı.

Edinilen bilgiye söre, saat 21.20 sıralarında meydana gelen olayda, Erzincan Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Erzincan'a 38 kilometre uzaklıkta bulunan Dereköy yakınlarındaki Dereşoran mevkiinde devriye görevi yapan bir asker, terör örgütü PKK tarafından yola döşenen mayına bastı. Mayının patlaması sonucu 2 er yaralandı.

Hastaneye götürülen askerlerden biri yolda şehit oldu, diğer asker ise Erzincan Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Erzincan Valisi Ali Güngör, hain saldırının ardından Erzincan Askeri Hastanesi'ne gelerek olay hakkında bilgi aldı. Basın mensuplarına açıklama yapan Vali Güngör, Jandarma ekiplerinin yaya olarak devriye görevi yaptığı esnada, terör örgütü mensupları tarafından yola döşenen mayının patladığını; patlamanın ardından 1 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de yaralandığını; yaralı askerin sağlık durumunu iyi olduğunu söyledi.

Şehit ve yaralanan askerlerin isimleri ve memleketleri açıklanmazken, şehit jandarma erin cuma günü Erzincan Askeri Hastanesi'nde yapılacak törenin ardından memleketine gönderileceğini bildirildi.

199
YEREL HABERLER / Minibüs kamyona çarptı : 6 ölü
« : 13 Temmuz 2007, 15:41:49 »
Karabük'te meydana gelen kazada 6 kişi öldü.

Karabük'te meydana gelen trafik kazasında minibüsün park halindeki kamyona arkadan çarpması sonucu 6 kişi öldü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, henüz sürücüsü belirlenemeyen 06 AB 8438 plakalı minibüs, Karabük-Ankara D-755 kara yolu Hamzalar mevkisinde, yol kenarında park halindeki 37 DY 746 plakalı kamyona sabah saatlerinde arkadan çarptı.

Kazada, kimlikleri henüz belirlenemeyen aralarında çocukların da bulunduğu 6 kişinin hayatını kaybetti.

Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

200
YEREL HABERLER / İSKİ'de teftiş şoku yaşanıyor
« : 13 Temmuz 2007, 15:41:22 »
İstanbul'da hırsızlar tarafından sıkça çalınan rögar kapakları, yeni bir skandala konu oldu. Olay Cumhurbaşkanı Sezer'e gelen isimsiz bir ihbar mektubuyla başladı. Sezer'in mektubu değerlendirmek üzere gönderdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi müfettişleri, konuyu incelemeye başladı.

İncelemede takılan yeni rögar kapaklarının sayısı hurdaya ayrılanlardan sürekli fazla çıkıyordu. 2002'ye kadar gidilen soruşturmada çalınan ve kaybolan rögar kapaklarının 6 milyon YTL'yi bulan maliyeti, İSKİ'de görev yapan 30 şube müdürüne kesildi.

Teftiş şaşkınlığı

Cumhurbaşkanı'na ulaşan ihbar mektubuyla başlatılan soruşturma sonunda İSKİ'de 30 şube müdürüne 6 trilyon liralık rögar kapağı faturası çıkartıldı!.

İstanbul'da rögar kapakları geçtiğimiz aylarda küçük bir kız çocuğunun ölümüyle gündeme gelmişti. Rögar kapakları şimdi bir soruşturmanın konusu oldu ve İSKİ'de 30 şube müdürünün başını yaktı. Olay Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen isimsiz bir ihbar mektubu ile başladı. İSKİ'de rögar kapaklarının yenilenirken hurdaların kaybolduğu ve satıldığı iddia ediliyordu.

ORTADA KAPAK YOK

İddialar Cumhurbaşkanlığı tarafından incelenmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi. Büyükşehir Belediyesi ise bunu İSKİ Teftiş Kurulu'na değil, kendi teftiş kuruluna havale etti. Müfettişler inceleme yaptı, gerçekten de yeni takılan rögar kapaklarının sayısı hurdaların sayısından hep fazla çıkıyordu. Soruşturma geçmişe doğru derinleştirildi. Son 5 yılda kaybolan hurda rögar kapağının maddi değerinin 6 milyon YTL olduğu tespit edildi. Müfettişleri bunun üzerine bir rapor hazırlayarak kapakların kaybolmasından İSKİ şube müdürlerinin sorumlu olduğunu bildirdi. 6 milyon YTL'nin ödenmesi, 30 şube müdürünün üzerine kaldı. Şube müdürü başına 200 bin YTL'lik fatura çıkartılarak İSKİ Hukuk Departmanı aracılığı ile tebliğ edildi. Geçtiğimiz hafta 200 bin YTL'lik ödeme emri ve raporun sonuç bölümüyle karşılaşan şube müdürleri şoke oldu. Şimdi aylık geliri ortalama 1.500 YTL olan müdürler 200 bin YTL'yi nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Konuyu sorduğumuz bir İSKİ yetkilisi, işin aslını şu sözlerle anlattı: "Bu rögar kapakları sürekli çalınıyor. Çalınan her kapağın yerine yenisi gönderiliyor.

Arkadaşlarımız çalınan kapağı kayıttan düşmüyor, ya da polise bildirmiyor. İyi niyetle yenisi ile değiştiriyor. Haliyle depodan yeni rogar kapağı çıkarken, hurdasının girişi olmuyor. Envanter tutulmadığı için de çıkan tüm kapaklar zimmette görünüyor. Bunların satılması gibi bir durum yok." Görünen o ki konu yargıya intikal edince işin aslı anlaşılacak.

201
YEREL HABERLER / Tüm yurtta hava durumu
« : 13 Temmuz 2007, 15:40:58 »
Önümüzdeki iki gün yurtta beklenen hava durumu:

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, bugün ve önümüzdeki iki gün yurtta beklenen hava durumu ile en düşük ve en yüksek hava sıcaklıkları şöyle:

MERKEZ 13.07.2007 14.07.2007 15.07.2007

ADANA AB 23 32 AB 22 32 AB 22 36
ADIYAMAN AB 27 41 AB 25 40 AB 24 37
AFYONKARAHİSAR PB 15 29 AB 13 26 AB 13 27
AĞRI PB 14 33 SY 14 32 SY 13 26
AKSARAY PB 17 35 PB 16 29 PB 16 27
AMASYA SY 17 34 SY 16 30 PB 16 30
ANKARA SY 19 34 PB 17 27 PB 17 28
ANTALYA AB 24 28 AB 24 32 AB 24 32
ARDAHAN SY 9 27 SY 8 24 SY 7 20
ARTVİN SY 19 31 SY 18 26 SY 17 22
AYDIN PB 20 34 AB 20 35 AB 20 36
BALIKESİR PB 14 27 PB 14 30 PB 15 31
BARTIN SY 14 26 PB 14 25 PB 15 25
BATMAN AB 20 40 AB 19 39 AB 19 38
BAYBURT SY 13 32 SY 12 25 SY 10 20
BİLECİK SY 16 25 PB 15 28 PB 15 29
BİNGÖL PB 18 36 PB 17 33 PB 16 30
BİTLİS PB 18 32 PB 18 32 PB 17 31
BOLU SY 13 26 PB 12 23 PB 12 24
BOZCAADA PB 20 27 PB 20 28 PB 21 29
BURDUR PB 16 31 AB 14 28 AB 14 28
BURSA SY 16 25 PB 16 29 PB 17 30
ÇANAKKALE PB 19 29 PB 19 30 PB 20 31
ÇANKIRI SY 14 34 PB 13 27 PB 13 28
ÇORUM SY 13 33 SY 12 28 PB 11 29
DENİZLİ PB 21 34 AB 20 33 AB 20 33
DİYARBAKIR AB 22 41 AB 21 40 AB 21 38
DÜZCE SY 16 27 PB 15 26 PB 16 27
EDİRNE PB 17 30 PB 16 30 PB 16 32
ELAZIĞ PB 18 38 PB 17 36 PB 16 33
ERZİNCAN PB 13 36 PB 12 32 PB 10 26
ERZURUM PB 10 30 SY 9 27 SY 8 19
ESKİŞEHİR SY 14 29 PB 13 28 PB 13 29
GAZİANTEP AB 21 36 AB 20 35 AB 19 35
GİRESUN SY 20 24 SY 19 24 SY 20 24
GÖKÇEADA PB 20 30 PB 20 31 PB 21 31
GÜMÜŞHANE SY 13 33 SY 12 26 SY 11 22
HAKKARİ PB 20 33 PB 20 32 PB 20 31
HATAY AB 23 30 AB 23 30 AB 24 32
IĞDIR SY 21 36 SY 20 35 SY 18 29
ISPARTA PB 14 29 AB 13 25 AB 14 25
İSTANBUL SY 21 27 PB 19 29 PB 19 30
İZMİR AB 23 33 AB 21 34 AB 22 35
KAHRAMANMARAŞ AB 21 35 AB 21 34 AB 20 31
KARABÜK SY 14 33 PB 13 30 PB 14 30
KARAMAN PB 16 34 PB 15 30 PB 14 27
KARS SY 9 28 SY 8 25 SY 7 21
KASTAMONU SY 12 30 PB 11 25 PB 11 26
KAYSERİ PB 13 36 PB 11 29 PB 11 25
KİLİS AB 21 37 AB 20 36 AB 21 38
KIRIKKALE SY 18 36 PB 16 28 PB 16 29
KIRKLARELİ PB 17 28 PB 17 29 PB 18 31
KIRŞEHİR PB 15 35 PB 14 28 PB 14 27
KOCAELİ SY 18 25 PB 17 28 PB 18 30
KONYA PB 16 32 PB 16 28 PB 15 27
KÜTAHYA PB 14 26 AB 12 27 AB 12 28
MALATYA PB 22 38 PB 20 35 PB 20 30
MANİSA AB 20 32 AB 20 34 AB 20 35
MARDİN AB 26 39 AB 25 37 AB 25 37
MERSİN AB 25 32 AB 24 32 AB 23 32
MUĞLA PB 16 34 AB 17 34 AB 17 35
MUŞ PB 19 35 PB 18 34 PB 17 31
NEVŞEHİR PB 18 34 PB 16 28 PB 15 26
NİĞDE PB 14 34 PB 13 30 PB 13 27
ORDU SY 20 24 SY 19 23 SY 19 23
OSMANİYE AB 21 31 AB 21 31 AB 22 33
RİZE SY 19 27 SY 18 25 SY 17 22
SAKARYA SY 18 25 PB 17 28 PB 17 29
SAMSUN SY 17 28 SY 16 26 PB 16 25
ŞANLIURFA AB 27 41 AB 26 39 AB 25 39
SİİRT AB 25 40 AB 24 39 AB 24 38
SİNOP SY 20 25 SY 19 24 PB 20 24
ŞIRNAK PB 19 35 PB 18 34 PB 17 33
SİVAS PB 14 34 PB 12 25 PB 12 21
TEKİRDAĞ PB 19 27 PB 18 28 PB 18 29
TOKAT SY 16 33 SY 14 26 SY 13 25
TRABZON SY 20 25 SY 19 24 SY 19 24
TUNCELİ PB 17 38 PB 16 36 PB 15 29
UŞAK PB 16 28 AB 15 27 AB 15 28
VAN PB 17 27 PB 18 27 SY 17 25
YALOVA SY 19 24 PB 18 27 PB 18 28
YOZGAT SY 14 32 PB 13 28 PB 12 27
ZONGULDAK SY 19 24 PB 18 24 PB 18 24
(A-Açık, AB-Az Bulutlu, PB-Parçalı Bulutlu, SY-Sağanak Yağışlı)

202
YEREL HABERLER / Vaniköy çetesi susurluk gibi
« : 13 Temmuz 2007, 15:40:36 »
Polis, eski Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yalçınkaya'nın da çete üyeleriyle sık sık görüştüğünü belirledi

Birbiriyle uyuşturucu parası nedeniyle savaşan iki çeteyi çökertmek amacıyla yapılan telefon dinlemelerine, bir hâkim, üç savcı ve sekiz polis takıldı. Eski Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yalçınkaya'nın da çete üyeleriyle sık sık görüştüğü belirlendi. Çetenin, davalar hakkında kendilerine bilgi veren bazı yargı mensuplarını özel olarak ağırladığı da iddia edildi.

Hollanda-Almanya-Türkiye üçgeninde uyuşturucudan elde edilen 5 milyon doların (yaklaşık 6 milyon 400 YTL) paylaşımı nedeniyle iki çete arasında çıkan savaşta beş kişi ölmüş, sekiz kişi de yaralanmıştı.

300 polis katılmıştı

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çete savaşlarında ilk operasyonu 8 ay önce Ramazan Özaslan liderliğindeki Adıyamanlılar çetesine karşı yapmıştı. Operasyonda aralarında bir başkomiserin de bulunduğu 33 kişi gözaltına alınmıştı. Polis, Atilla Önder, Fikret Eskin ve Hasan Şah Derya Soy'un kontrolündeki diğer çeteyi de izlemeye aldı. Vaniköy'deki villaya pazartesi günü iki helikopter ve yaklaşık 300 polisle düzenlenen operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında polisin mahkeme kararıyla 8 ay boyunca yaptığı dinlemeye ilginç görüşmeler takıldı. Soruşturma dosyasında çetenin lideri durumundaki Önder, Eskin ve Soy'un İstanbul'da görevli bazı hâkim ve savcılarla menfaate dayalı ilişkiler kurduğu iddiası yer aldı.

Çete üyelerinin görüştüğü savcıların başında, kamuoyunun yakından tanıdığı bir ismin bulunması dikkat çekti.

Yargıtay - MİT - Alaattin Çakıcı skandalına ilişkin dosyayla organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e yönelik olarak yapılan Kelebek operasyonunda adı geçen eski Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yalçınkaya'nın çete liderleriyle defalarca görüştüğü saptandı.

Yargıtay'daki skandalın ardından savcılığa atanan Yalçınkaya'nın, görüşmelerde Yargıtay'daki bağlantılarının devam ettiğini belirterek bazı dosyalarda devreye girebileceğine dair konuşmalar yaptığı tespit edildi.

Üç savcı, bir hâkim

Dinlemeye alınan telefonlara, İstanbul'daki çeşitli adliyelerde görevli üç savcı ile bir hâkim de takıldı. Çete liderliği ile suçlanan Önder, Eskin ve Soy'un adliyelerde kendilerine ve karşı çete üyelerine ait dosyalarla ilgili olarak bu yargı mensuplarıyla sık sık görüştükleri öne sürüldü.

Dinlemeler sırasında, aralarında rütbeli personelin de bulunduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 8 polisin de çeteyle bağlantısı tespit edildi. Bu polislerin gözaltına alınacağı belirtildi.

Kıpçak cinayeti aydınlandı

Çete savaşları sırasında, 12 Eylül 1980 öncesinde Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul'un öldürülmesi dahil birçok kanlı cinayete adı karışan MHP ana davası sanıklarından Abdurrahman Kıpçak'ın da 1 Şubat 2006'da Ümraniye'de kafasına kurşun sıkılarak öldürüldüğü gün ışığına çıkarıldı.

Kıpçak'ın, Adıyamanlılar grubu tarafından Soy'un adamı olduğu gerekçesiyle öldürüldüğü belirtildi.
İddiaya göre, çete ile irtibatta bulundukları öne sürülen hâkim ve savcıların da aralarında bulunduğu kişiler, seks partileri de düzenliyordu. Seks partisine katılacak kişilerin, telefon görüşmelerinde, 'konseyi toplayın, geliyoruz' diye birbirleriyle görüştükleri öne sürüldü.

Çeteyle bağlantısı olduğu öne sürülen üç polis memurunun da gözaltına alındığı belirtildi.

'Reise selam'

Ercan Yalçınkaya'nın ismi Ağustos 2004'te, Yargıtay Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürütürken Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya'nın MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'na Alaattin Çakıcı dosyasına ilişkin bilgi verdiği iddialarıyla gündeme geldi.

Yalçınkaya'nın, Sedat Peker'le birlikte yargılanan işadamı Varis Bayram Küçük'e de telefonda "Reise selamlarımı ve saygılarımı ilet" sözleri de kamuoyuna yansıdı. Yalçınkaya bu gelişmelerin ardından Yargıtay'daki görevinden istifa etti. Hakkında açılan davada beraat eden Yalçınkaya, Ekim 2006'da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı.

203
YEREL HABERLER / Okulun haylazı sınav birincisi
« : 13 Temmuz 2007, 15:40:13 »
Sözel-2'de birinciliği elde eden Çağrı Sert vukuatlı çıktı.

ÖSS’de Sözel-2 ve Yabancı Dil-Fransızcada birinciliği, Eşit Ağırlık-2 puan türünde de üçüncülüğü elde eden Galatasaray Lisesi mezunu Çağrı Sert, okuldan kaçtığı için uzaklaştırma ve birçok kez de uyarı cezası almış.

2006 ÖSS’de birinciler listesine giren Galatasaray Lisesi mezunu Okan Çalışkan ve Yiğit Cem Öztürk, tasdikname almaktan kılpayı kurtulmuş, Osman Berker Yağcı da kınama cezalıydı. ÖSS birinciliğinin Galatasaray’da gelenek haline geldiğini söyleyen Çağrı Sert, "Yatılı okurken aldığım birçok ceza var.

Hocalarla takıştığım için uyarı aldım. Beyoğlu’ndaki Aslanım’a (Aslanım Restoran) eğlenmeye giderdik. İki yıl önce okuldan kaçtığım için uzaklaştırma da almıştım. Galatasaray’da okunmaz, yaşanır. Başarım karakterimin ve mizacımın bir karışımı" dedi. Annesi Basın işletmeciliği üzerine doktora yapan, babası Bursa’da ticaretle uğraşan Çağrı Sert, hangi üniversiteyi tercih edeceği sorusuna ise, "Matematik alanında Paris 7 Üniversitesi’ne kabul edildim ama kararımı vermedim. Hangi üniversite olursa olsun çift ana dal yapacağım. Matematik ile felsefe ya da sosyoloji olabilir" diye yanıt veriyor.

ÖSS Sayısal ve İngilizce dallarında birinci olan Özel Amerikan Robert Lisesi öğrencisi Yücel Nalbantoğlu, ailesinin yardımıyla 18 aylıkken sokaklardaki tabelaları okumaya başlamış. Zeytin yetiştiricisi Fahrettin Nalbantoğlu ile emekli Diş Hekimi Seher Nalbantoğlu’nun iki çocuklarının büyüğü olan Yücel Nalbantoğlu, İngilizceyi de çocukken bilgisayar oyunları oynarken kendi çabalarıyla öğrenmiş. Yücel Nalbantoğlu, aslında bilim okumak istediğini ama ülkemiz şartlarından ötürü mühendisliği tercih edeceğini söyledi.

204
YEREL HABERLER / Balıkesir'de savaş uçağı düştü
« : 13 Temmuz 2007, 15:39:21 »
Balıkesir'de, bir savaş uçağının düştüğü bildirildi.

Balıkesir 9. Ana Jet Üssüne inişe geçtiği sırada düşen uçaktaki iki pilotun paraşütle atlayarak kurtuldukları öğrenildi.

Balıkesir Asker Hastanesine kaldırılan pilotların sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 102