İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Force23

1969
DÜNYADAN HABERLER / İran'da hipermarket yağmalandı
« : 14 Ağustos 2007, 21:31:52 »
TAHRAN (İHA) - İran'da benzine kota uygulandığı gece çok sayıda benzin istasyonunu ateşe veren gruptan bazılarının, bir hipermarketi yağmalamalarının görüntüleri yayınlandı.
 
Fars Haber Ajansı, benzin istasyonlarının yakıldığı geceki karışıklıktan yararlanan bir grubun, Tahran'daki Hekimiye Mahallesi'nde bulunan Şehrvend hipermarketinin yağmalanışının görüntülerini yayınladı. Görüntülerde yağmacıların, ev eşyaları, sağlık ürünleri ve hatta gıda maddelerini bile çaldığı görülüyor. Hipermarketin gizli kameraları tarafından kaydedilen görüntülerden yararlanılarak bazı yağmacıların yakalandığı öğrenildi.
 
İran'da artan tüketimi azaltmak ve israfı önlemek için 16 Haziran'dan itibaren benzine kota uygulanmaya başlanmıştı.


1970
DÜNYADAN HABERLER / Ahmedinecad, Karzai ile biraraya geldi
« : 14 Ağustos 2007, 21:31:40 »
KABİL (İHA) - Afganistan'ın başkenti Kabil'de temaslarını sürdüren İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, güçlü bir Afganistan görmek istediklerini belirterek, yardımlarının süreceğini söyledi.
 
Beraberinde İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Muttaki'nin de bulunduğu kalabalık bir heyetle gelen İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, sabah saatlerinde Cumhurbaşkanlığı sarayında resmi törenle karşılandı. Ziyarette iki ülke arasında, ziraat, güvenlik, sanayi, madencilik, terörle mücadele ve uyuşturucuyla mücadele konularında anlaşma imzalandı. Ayrıca Afganistan Devlet Başkanı Karzai ve Ahmedinecad, iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmek için bir anlaşma imzaladı. Yaklaşık 1 saat baş başa görüşen ikili, görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına geçti.
 
Toplantıda ilk olarak söz alan Afganistan Devlet Başkanı Karzai, "İran hükümeti Bonn Anlaşması'ndan sonra, uluslararası camiayla beraber Afganistan'a yardım sözü verdi. O günden bu güne de ülkemize bir çok alanda yardım etti; özellikle terörle mücadele, altyapı, güvenlik, kültürel alanlarda. Afganistan ve İran, iki dost ve kardeş ülkedir. Biz, aynı coğrafyada tek dil, din ve kültüre sahibiz. İran, Afganistan'ın kalkınmasına büyük katkılarda bulundu. Bugün de gördüğünüz gibi bir çok anlaşmaya imza attık.
 
İnşallah bu anlaşmalar, Afganistan'ı daha iyi bir geleceğe taşır. İnanıyoruz ki bu anlaşmalar bir başlangıçtır. Afgan halkı, İran halkına yardımların dolayı minnettardır" dedi.
 
Afgan halkından övgüyle bahseden İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad ise, "İran hükümeti, tüm siyasi gücüyle Afganistan hükümeti destekliyor ve her zaman Afganistan'ın yanındadır. İran hükümeti ve halkı, Afganistan'a her türlü yardımı yapmaya hazırdır ve yapacaktır da. Çünkü Afgan ve İran halkları kardeştir. Bu kardeşliği buraya gelişimizde de gördük. İran devleti, güçlü, refah içinde ve emniyetli bir Afganistan istiyor. Çünkü güçsüz ve güvenliğin olmadığı bir Afganistan, ilk önce İran'a zarar verir. İran, komşusunun uluslararası camiada hak ettiği yeri almasına yardımcı olacaktır" şeklinde konuştu.
 
Taliban'a yardım edip etmediklerini sorulması üzerine ise Ahmedinecad, "İran her türlü teröre karşıdır. Terörle mücadelede Afganistan'ın yanındayız. Komşu ülkeler bir araya gelerek Afganistan'a yardım etmeli. Terörü dalından değil kökünden yok etmeliyiz. Çünkü şu anda teröre karşı verdiğimiz mücadele, ağacı dalından budamak gibi; ama biz bunu kökten yok etmek istiyoruz. Çünkü biz güçlü bir Afganistan istiyoruz" yanıtını verdi.


1971
DÜNYADAN HABERLER / Amerikan askeri Almanlar Irak'ta
« : 14 Ağustos 2007, 21:31:27 »
MÜNİH (İHA) - Almanya'da yayınlanan bir dergi, Irak'ta görev yapan Amerikan askerleri içinde 129 Alman'ın da yer aldığını ortaya çıkardı.
 
Almanya'da yayınlanan Max dergisinin haberine göre, Irak'ta görevli toplam 160 bin Amerikan askeri arasında 129 Alman vatandaşı var. sunulan maddi imkanlardan dolayı Amerika'da yaşayan Alman vatandaşlarının Amerikan ordusuna katıldığını yazan dergi, söz konusu askerlerin savaşa bilfiil katıldıklarını da belirtti.
 
Haberde Amerikan'ın bir askere ayda net 2 bin 700 dolar maaş ödediği, ailesini ücretsiz sağlık sigortası kapsamına aldığı, 800 dolara varan kira yardımı yaptığı, dış görev primi verdiği ve bir kereye mahsus olmak üzere 7 bin dolar'lık "orduya hoş geldin" parası ödediği ifade edildi.

1972
BERLİN (İHA) - Almanya'da NRW Eyaleti Uyum Bakanı Armin Laschet'in başlattığı çifte vatandaşlık tartışmasının yankıları sürüyor.
 
Göçmenlerin Alman vatandaşlığına geçişinin kolaylaştırılmasını ve çifte vatandaşlığa izin verilmesini isteyen Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat, "Kolaylaştırılacağına tam tersine, geçen Temmuz ayında yapılan yasal düzenlemeler şartları daha da ağırlaştırdı. Yüksek Almanca, vatandaşlık kursu ve vatandaşlığa uygunluk gibi yeni yeni engeller konuldu. Yeterli hak verilmeyen bir kişinin Almanya'da yaşananlarla ilgilenmesi beklenemez. Vatandaşlık olmadan bu iş olmaz" dedi.
 
Alman vatandaşlığının göçmenlere uyum süreci sonunda mı, yoksa öncesinde mi verilme şeklindeki tartışmanın "saçmalık" olduğunu belirten Kolat, AB üyesi devletlerin vatandaşları söz konusu olduğunda Almanya'nın hiçbir sorgulamaya ihtiyaç görmediğini ve iş göçmenlere gelince Almanya'ya sadakat şartının öne sürüldüğünü kaydetti. Kenan Kolat, "Şu anda zaten her iki vatandaşlıktan birisi çifte vatandaşlığa rağmen veriliyor. Alman politikacılar en azından birinci kuşak göçmenlere çifte vatandaşlık hakkı tanısa olumlu bir adım atmış olurdu" şeklinde konuştu.


1973
DÜNYADAN HABERLER / Bacağının koptuğunu fark etmedi
« : 14 Ağustos 2007, 21:30:24 »
Tokyo (AA)- Japonya'nın Hamamatsu kentinde bir motorcu, yaptığı kazada bacağının koptuğunun farkına varmadan kilometrelerce gitti. Bir grup arkadaşıyla yola çıkan 54 yaşındaki Japon motorcu, virajı alamayınca yoldaki güvenlik bariyerine çarptı.

Dayanılmaz bir acı hissetmesine rağmen, sağ bacağının koptuğunun farkına varmadan yola devam eden motorcu, başka bir kavşakta durduğunda durumunun farkına vardı.
 
Kopan bacağı bulunan Japon'un hastaneye kaldırıldığı, ancak bacağın çarpma sırasında ezildiği kaydedildi.


1974
DÜNYADAN HABERLER / Bıçağa dayanıklı üniforma
« : 14 Ağustos 2007, 21:30:04 »
LONDRA (İHA) - İngiltere'de bir firma bıçak darbelerine dayanıklı kumaştan okul üniforması üretmeye başladı.

Bladerunner adlı firma, ürettiği okul üniformalarında Kevlar adlı kumaşı kullanıyor. Firmadan yapılan açıklamada sözkonusu üniformayı üretme kararında, gençler arasında zaman zaman ölümle sonuçlanan şiddet olaylarının etkili olduğu belirtiliyor. İngiltere'nin en çok satan gazetesi Sun, haberi "tüyler ürpertici" bir gelişme olarak duyururken, Bladerunner firmasının en büyük müşteri kitlesini koruyucu üniformaya ihtiyaç duyan polis güçleri ve güvenlik görevlileri oluşturuyor.

Sivillere yönelik kıyafetler de ürettiklerini söyleyen firma sözcüsü, parklarda koşuya çıkan kadınlardan gelen talep üzerine Kelvar adlı kumaştan eşofman imal ettiklerini söyledi. Sözcü aynı kumaştan okul üniforması talebinin ise çok fazla olmadığını ifade etti. Kevlar, son derece güçlü sentetik liften yapılmış kumaşın marka adı olarak biliniyor. Kevlar marka kumaşın türevleri ordu tarafından askeri araç zırhı ya da askerlerin korunması için kullanılıyor.

Tanesi 200 dolara gelen okul üniformaları, bıçak darbelerini bir dereceye kadar engelleyebiliyor. Keskin bir bıçağın hızla bastırılıp sokulmasına ise engel olamıyor.
Aynı firma bundan önce dayanıklı kumaştan imal edilmiş kapşonlu eşofman üstlerini de piyasaya sürmüştü.

1975
DÜNYADAN HABERLER / 60 saat boyunca denizde mahsur kaldı
« : 14 Ağustos 2007, 21:29:53 »
ATİNA (İHA) - Yüzmek için ailesinden ayrılan 43 yaşındaki Yunanlı, 60 saat boyunca Ege Denizi'nde mahsur kaldı.

İsmi açıklanmayan Yunanlı, Cuma günü Aliki bölgesinde deniz girmek için ailesinden ayrıldı. Aradan saatler geçmesine rağmen kendisinden haber alamayan ailesi endişelenerek Liman Müdürlüğü'ne haber verdi. Dün, Aliki bölgesinin 20 kilometre yakınında denize giren Hollandalı bir turist, sahilden 30 kilometre açıkta bir erkeğin zorlukla yüzdüğünü fark ederek, sahile çıkması için yardım etti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sahil Güvenlik, Cuma günü dalga yüksekliğinin 6-7 metreye ulaştığı denizde bir insanın yüzemeyeceğini ve Yunanlının kurtuluşunun bir mucize olduğunu ifade etti. Açıklamada, talihli Yunanlının denizdeki kayalara tutunarak hayatta kalmayı başardığı belirtildi.


1976
DÜNYADAN HABERLER / Arabistan'da 10 sene alıkonuldu
« : 14 Ağustos 2007, 21:29:38 »
RİYAD (İHA) - Suudi Arabistan'ın Arap News gazetesini arayan Sri Lankalı bir hizmetçi kadın patronunun 10 senedir kendisini alıkoyduğu belirterek yardım istedi.

10 sene önce çalışmak için Sri Lanka'dan Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gelen Anista Marie, gazeteyi arayarak yardım istedi. Ağlayarak kurtarılmak için yardım isteyen Marie, "Buraya geldiğimde 30 yaşındaydım. Şimdi 40 yaşındayım ve hiç tatile çıkamadım, 8 senedir maaş alamadım" dedi. 4 çocuğunu görebilmek için Sri Lanka'ya dönmek istediğinde veya maaş talep ettiğinde işverenlerinin kendisini dövdüğünü belirten Marie, "Eve gitmek istediğimi söylediğimde bana saldırıyorlar. Maaş hakkında konuşunca daha da kötü oluyor. Eve gitmeme, çocuklarımı görmeme ve kendi topraklarımda ölmeme izin verin" diye konuştu.

Arap News gazetesi Sri Lanka büyükelçiliğinin Marie'nin durumu hakkında Suudi yetkililerle görüşeceğini bildirdi.

Suudi Arabistan'da yaklaşık 550 bin Sri Lankalı yaşıyor. Bu kişilerin çoğu hizmetçi veya şoför olarak çalışıyor.

 

1977
BAĞDAT (İHA) - Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, ABD'den ülkedeki güvenlik güçlerinin eğitimini hızlandırmasını istedi.
 
Talabani, bugün Bağdat'ta ABD Kongresi tarafından Irak ordusunun durumunu değerlendirmek üzere oluşturulan bağımsız komitenin başkanı emekli General James Jones ile bir araya geldi.
 
Irak Cumhurbaşkanı, Jones'a; ABD'nin Irak güçlerinin eğitim ve donanımının tamamlanmasına hız vermesi gerektiğini söyledi.
 
Ülkede kontrolü sağlayacak güçlü bir ordunun oluşturulması, ABD'nin Irak'tan geri çekilmesi için en önemli adım olarak görülüyor.
 
Jones'un başkanlık ettiği komitenin, Ekim ayında Kongre'ye Irak ordusunun durumuna ilişkin ayrıntılı bir rapor sunması bekleniyor.


1978
Moskova (AA)- Rusya'da ırkçı saldırılar giderek artarken, ırkçıların boğazlarını keserek öldürdükleri iki kişinin görüntülerini internette yayınlaması, herkesi dehşete düşürdü.

Rusya İçişleri Bakanlığı, adları açıklanmayan bir Tacik ve bir Dağıstanlı'nın boğazlarının kesildiği görüntülerle ilgili soruşturma başlattı. Kendilerini ''Rusya Ulusal Sosyalist Partisi'' mensubu olarak tanıtan bir grup tarafından ''livejournal.com'' adlı web sitesinde yayınlanan infaz görüntülerinde, açık bir araziye getirilen, elleri ve ayakları bağlı, ağızları kapatılmış iki gencin ''Rusya aşkı'' için idama mahkum edildikleri belirtiliyor, ardından boğazları pala ve bıçaklarla kesiliyor.

Rus medyası, başları bedenden ayrılan iki cesedin olay yerinde açılan mezarlara gömüldüğünü duyurdu.


1979
BAKÜ (İHA) - Petrol zengini Azerbaycan, Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan arasında inşa edilecek demiryolunun inşasına başlamak üzere Gürcistan'a 40 milyon dolar kredi verdi.
 
Azerbaycan Ulaştırma Bakanlığı, bunun Gürcistan'ın Marabda-Kartsakhi demiryolu şirketine verilecek 220 milyon dolarlık kredinin ilk dilimi olduğunu bildirdi.
Kars, Tiflis ve Bakü'yü birbirine bağlayacak demiryolu inşası konusunda anlaşma 3 ülke arasında şubat ayında imzalanmıştı. Projenin toplam 420 milyon dolara mal olacağı bildirildi. Demiryolu, Azerbaycan ve Gürcistan'ın Batı'ya bağlanması hususunda önemli bir adım olarak görülüyor. Projenin 2008'in sonunda tamamlanması bekleniyor.
 
Bu 3 ülke, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattıyla Bakü-Tiflis-Erzurum doğal gaz hattı inşasında da iş birliği yaptı.
 

1980
DÜNYADAN HABERLER / KYB: Türkiye misket bombası attı
« : 14 Ağustos 2007, 21:28:27 »
Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'ye bağlı Kürdistan Yurtseverler Birliği, Türkiye'nin Kuzey Irak'a misket bombası attığını iddia etti.
Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin internet sitesinde yer alan haberde, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne bağlı Savunma Kuvvetleri Zaho Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Fehmi Sofi'nin, Türk savaş uçakları'nın Kuzey Irak'a misket bombası attığını söylediği öne sürüldü.
 
Haberde, “Kürt askeri komutan, Zaho kentinin bir köyünde Türkiye'nin kullandığı misket bombasının patlaması sonucu bir köylünün yaralandığını bildirirken, aynı köyde patlamamış 5 misket bombasının bulunduğunu söyledi” iddiası yer aldı.
 
Zaho kırsalında patlamamış bir çok misket bombasının bulunduğunu savunan Fehmi Sofi, "Türk savaş uçakları, Kürdistan bölgesini misket bombalarıyla bombalıyor. Bombalanan bölgeler Türkiye'nin sınırlarına 15 kilometre uzak olan Kürt bölgeleridir" dedi.
 
Türk savaş uçaklarının Zaho kırsalında bir süre önce gerçekleştirdiği bombardımanda patlamayan bir misket bombasının çevre köyde patlaması sonucu bir köylünün yaralandığını da iddia eden Sofi, ismini vermediği aynı köyün arazisinde köylülerin 5 adet patlamamış misket bombası bulduklarını öne sürdü.

-MİSKET BOMBASI NEDİR?-

Salkım bombası olarak da adlandırılan misket bombası, “bomba içinde bomba” şeklinde nitelendiriliyor. Hedefe atıldığında ana bomba infilak edince içindeki misket büyüklüğündeki minik bombacıklar dağılarak çevreye saçılıyor ve arka arkaya patlıyor. Tipik bir misket bombası, 500 kilo ağırlığında olup, hem silaha hem insana hem de maddeye karşı etki gösteriyor. Bazı bombaların üzerinde düşüşlerini yavaşlatmaya ve etrafa yaymaya yarayan küçük paraşütleri bulunuyor. Her bombanın içinde 200'den fazla küçük bombacık bulunuyor.
 
ANKA