İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Okan$

Sayfa: 1 2 [3] 4
25
TEMEL / HALİNE ŞÜKRET
« : 24 Temmuz 2006, 11:59:57 »
Dursun, çok feci bir trafik kazası geçirir... Koma halinde hastaneye kaldırırlar. Tedavi olurken kendine gelir. Yatağında bakar ki bir kolu yok... Hepten morali bozulur, asabileşir. Bir taraftan da hastaneyi birbirine katar:
-Ben tek kolla nasıl yaşarım şimdi!
Diye bağırıp çağırır. Kendini hastanenin penceresinden atıp intihar edeceğini söyler. Doktorlar başına toplanır, bakarlar Dursun ciddi, başlarlar nasihata:
-Bak evladım, insan tek kolla da yaşayabilir, ölmediğine şükretsene. Sonra beterin beteri var. Geçen yıl Temel de kaza geçirdi. Onun iki kolunu birden kesmek zorunda kalmıştık... Ama o senin gibi bağırıp, hastaneyi birbirine katmadı. Şimdi de gül gibi yaşayıp gidiyor. İnanmazsan git de bak.
Dursun, bir an sakinleşir, gider yukarı mahallede Temel'i bulur. Bir de bakar ki, Temel'in hakikaten iki kolu kesik ama, Temel bahçede kıvır kıvır oynuyor, hem de nasıl oynuyor...
Bizim Dursun'un kafası karışır ve hayretle Temel'e yaklaşır:
-Ula Temel, eyi ki seni gördüm, yoksa hayatum gideyidi. Ula bizim bi kolumuz kesildi diye intihar edeceğidum. Ama senin, iki koli kesik vaziyette, hem de bi dansöz gibi oynamana karşı teselli oldum... Şu dünyanın haline bak, benum tek kolum kesildi diye intihar edecek kadar beyinsuzum, sense iki koli yok göbek ataysun... Derken, Bizim Temel patlar:
-Ula sen manyak misun, ne göbek atmasi. Sırtım fena halde kaşuniyi... Patlayrum.

26
NASREDDİN HOCA / 3 Adet Hoca Fıkrası
« : 24 Temmuz 2006, 11:54:22 »
Nasrettin Hoca bir gün arkadaşıyla konuşurken laf arasında arkadaşı sorar:
-Yav Hoca,dün gece sizin evden bir gürültü geldi.Acep nedirı
Hoca cevap verir:
-Bizim hanımla merdivenlerde kavga ediyorduk da benim kavuk yuvarlandı.
Arkadaşı şaşırır:
-Hoca,hiç kavuktan o kadar ses çıkar mıı
Hoca kısık sesle cevap verir:
-Ya,anlasana içinde ben de vardım


Yas Tutuyolar
Hocanın tavuğu ölmüş.Civcivlerin de başı boş kalmış.Hoca kaybolmalarından korkmuş.Boyunlarına siyah bezler bağlamış.Sonra da içlerinden ip geçirip birbirlerine bağlamış.Meraklı bir komşusu sormuş:

-Hoca o civcivlerin boynundaki de nedirıKomşusunun merakına içerleyen hoca:

-Anneleri öldü de yas tutuyorlar


Dört Ayaklı Ördek

Birgün, Nasrettin Hoca, camide bir vaaz veriyordu. Cemaatten bir kımının esnediğini ve bir kısmının uyukladığını farketti. Bunun üzerine şöyle konuşmaya başladı:

-Bir sabah, Akşehir´den dışarı çıkmıştım. Çayın kenarında dört ayaklı ördekler su içiyorlardı...

Dört ayaklı ördek sözünü işiten cemaat, gözlerini açarak Nasrettin Hoca´yı dikkatle dinlemeye başladı. Bunun üzerine Nasrettin Hoca:

-Yahu!... Siz nasıl adamlarsınız. Deminden beri size vaaz ediyorum, uyukluyorsunuz da, kuyruklu bir yalan uydurunca hepinizin gözleri açıldı...

27
NASREDDİN HOCA / Acele
« : 24 Temmuz 2006, 11:53:44 »
Nasrettin Hoca bir gün katıra binmiş. Hayvan oldukça hızlı gidiyormuş. Hoca da onu tutamıyor, durduramıyormuş.Bu gören biri :

-Hoca, böyle nereye böyle acele ile
-Katır nereye giderse oraya ...

28
NASREDDİN HOCA / Ahırda
« : 24 Temmuz 2006, 11:53:11 »
Nasreddin hocanın evinin karşısında güzel bir bayan oturuyormus.Ve bunlar günden güne,iyiden iyiye işi götürmeye başlamışlar...Birgün kadının çocuğu Nasreddin hocanın kapısını calarak,annem Nasreddine haber ver,bi hindi alıp gelsin,yedikten sonra o işi hallederiz diyor demiş.Nasreddin hoca akşam gittiginde hindiyi güzelce bitirmişler...Hoca tam uçkura davranacakken kapı çalmış ve kadının oğlu anne acıktım diyerek çıkagelmiş... Bu arada nasreddin hoca ahıra saklanmış ve muradına eremeden oradan sıvışmış... Ertesi gün yine aynı tas aynı hamam Hoca eve kadının evine gitmiş.Ve gne uçkura sarılacakken gene kadının oğlu çıkagelmiş, hoca gene ahırda... ve diğer gün gelmiş hoca gene kadının evinde... yemegi yedikten bu sefer kadının kocası gelmiş ve kadına karıcım ben bugun ahırdaki eşegi s..meyecekmiydim diyerek Nasreddin hocayı karanlıkta bi güzel becermiş. Ertesi gün gene gelip kapıya dayanmış annem seni bekliyo... yemekten sonra o işi bitirelim dio demiş Hoca :

- Ulan it! anan bedava hindi yemeye babanda bedava g.t s..meye alıştı !!!

29
NASREDDİN HOCA / Arada Bir
« : 24 Temmuz 2006, 11:51:21 »
Nasreddin Hoca ya dert yanıyorlar:
-Yahu Hoca senin karı çok geziyor.
-Olur mu canım? O kadar gezse arada bir bizim eve de uğrar ...

30
NASREDDİN HOCA / Avlu
« : 24 Temmuz 2006, 11:50:55 »
Nasreddin Hoca kapısının önünde bir şeyler aranıyormuş. Komşuları:

-Hayrola Hoca efendi,demişler,bir şey mi yitirdinı

-Mühürüm düştü de...

-Nerede düşürdünıSöyle,biz de bakıverelim.

-İçerde düşürdüm,avluda.

-Avluda yitirilen şey sokakta aranır mı be Hocaı

-Avlu karanlık.Burası daha aydınlık, onun için burada arıyorum !

31
NASREDDİN HOCA / Ayva Yerine İncir
« : 24 Temmuz 2006, 11:50:28 »
Hoca bir gün bahçesinde yetiştirdiği ayvalardan bir sepet doldurarak Timurlenke gönderiyormuş. Yolda rastladığı bir adam, bundan vaz geçmesini, Timurun ayva sevmediğini, incir götürürse daha makbule geçeceğini söylemiş. Hoca da ayvaları götürmekten vazgeçip çarşıdan aldığı bir miktar inciri götürmüş. Timur, Hocanın getirdiği incirlerden birini yiyip, birini Hocanın yüzüne atmaya başlamış. İncirler suratına indikçe Hocada elerini açıp:
"Tanrım sana şükürler olsun!..." demiş.
Timurlenk bunun sebebini sorunca Hoca:
"Efendim, ya yolda rastladığım adamın sözünü dinlemeyip de size ayva getirseydim, şimdi suratım ne halde olurdu kimbilir?... Ben , buna nasıl şükretmem."

32
NASREDDİN HOCA / Bal
« : 24 Temmuz 2006, 11:49:50 »
Nasreddin Hoca bir cimri tanıdığının evine gittiğinde tanıdığı ona bayat ekmek ile bir tabak bal ikram etmiş. Nasreddin Hoca bayat ekmeği dişi kesmeyince sinirinden balı kaşıkla yemeye başlamış. Ev sahibinin gözü yerinden oynamış :

-Aman efendim, bal ekmekle yenmez ise, insanın içini sıyırır, demiş.

Nasreddin Hoca hiç ses çıkarmadan balı bitirmiş ve :

-Kimin içinin sıyrıldığını Allah biliyor ...

33
NASREDDİN HOCA / Balığın Başı
« : 24 Temmuz 2006, 11:49:25 »
Hoca yolculuk sirasinda mola verip bir hana girer, bu sirada hana bir baska yolcu daha girer ve ikisi birden hancidan yiyecek birseyler isterler. Fakat hanci yiyecek olarak sadece bir balik oldugunu söyler ve bunu paylasmalarini önerir. Bunun üzerine hoca ben baligin sadece basini yiyecem der. Hanci bunun nedenini sorar, hocada balik basi zekayi arttirir,balik basi yiyen insan akilli olur der. Bunun üzerine diger yolcu hemen atilir ve hocaya balik basini niye sen yiyeceksin, ben yemek istiyorum der. Hoca da itiraz etmez ve baligin koca gövdesini hoca yer ve bir güzel karnini doyurur, diger yolcu ise sadece baligin basini yer ve sonra hocaya seslenir sen koca gövdeyi yedin karnini doyurdun ben sadece kafayi yedim aç kaldim der Hoca da bunun üzerine sunu der Bak nasil akillandin

34
NASREDDİN HOCA / Biliyor Muydun ?
« : 24 Temmuz 2006, 11:48:43 »
Nasreddin hocanın iki karısı varmış biri diğerinden daha genç ve güzelmiş. Tekneyle gezintiye çıkmışlar
Karıları "Hoca", demiş "Biz göle düşsek önce hangimizi kurtarırdın ?"

Hoca yaşlı karısına dönmüş :

- Hanım sen biraz yüzme biliyordun değil mi ?

35
NASREDDİN HOCA / Borç
« : 24 Temmuz 2006, 11:47:56 »
Bir gun Hoca sallana sallana yolda yururken, biri arkadan ensesine kuvvetli bir tokat atar. Hoca neredeyse yere dusecek. Hoca hiddetle,

-Ne curetle vuruyorsun!

Genc adam, biraz ukala bir tavirla, kisaca ozur diler. Kucuk bir hata yaptigini, Hocayi bir arkadasina benzettigini soyler. Ayrica, Hocanin kucuk bir tepeyi dag haline getirdigini belirtir.

Bunun uzerine, Hocayi mahkemeye gitmekten baska hicbir sey tatmin etmez. Hoca israrlidir ve genc adamin kabul etmekten baska caresi yoktur. Kadiya giderler.
Kadi her iki tarafida dinler. Ancak kadi genc adamin arkadasi oldugundan, onu muskul durumdan kurtarmanin caresine bakarken, Hocayi da yumusatmaya calisir.

-Hoca, hislerini anliyorum. Herkes ayni seyleri hissederdi bu durumda. Simdi ne dersin, bu genc adam kendine bir tokat atsa kabul edermisin.

Hoca bununla tatmin olmaz, israr eder mahkeme yapilsin der.

Bunun uzerine kadi, genc adama 5 kurus ceza verir ve gidip getirmesini soyleyip kursuden iner.

Hoca, genc adamin donmesini bekler. Bir saat gecer, iki saat gecer fakat genc adamdan ses seda yoktur. Mahkeme kapisinin kapanmasina az kalmisken, Hoca kadinin, en mesgul bir aninda ensesine okkali bir tokat atar ve :

-Kusura bakma kadi efendi, daha fazla bekleyemecegim. Gelirse soyle one, 5 kurusu sana versin

36
NASREDDİN HOCA / Cennet Dolup Taşmış
« : 24 Temmuz 2006, 11:47:29 »
Bir gün padisah Nasreddin Hoca ya sormus.
Hocam ben ölünce cennete mi gidecegim yoksa cehenneme mi, söyle bakayim? demis.
Hoca padisahtan korkmadan :
-Cehenneme gidersiniz padisahim? demis.
Padisahin sinirden sakallari titremis.
Bu durumu gören Hoca :
-Kizmayin padisahim ben aslinda size cennete gidersiniz diyecektim fakat sizin cellatlarinizin kiliçlariyla ölen suçsuz kisilerden cennet dolup tasmis.Bu yüzden cennete sigmazsiniz diye cehenneme gidersiniz dedim, demis.

Sayfa: 1 2 [3] 4