Gönderen Konu: Akne Sorunu için Kil Maskesi  (Okunma sayısı 615 defa)

Çevrimdışı weathered

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.909
  • Puan 65
  • Cinsiyet: Bay
  • OyunSiteniz.Com
    • Profili Görüntüle
Akne Sorunu için Kil Maskesi
« : 26 Ocak 2009, 22:12:35 »
Yaşı 11 ile 30 arasında değişen insanların yüzde 80'i akneden mustarip. Çoğunluk yirmili yaşlardan önce sivilcelerle yaşamaya başlıyor. Ancak yetişkinlikte de sivilcelerden kurtuluş yok. Kadınlarda, erkeklere göre daha sık karşılaşılıyor. Yetişkinlerdeki sivilcenin sebebinin uzun yıllar makyaj malzemeleri olduğu düşünüldü ancak kanıtlanamadı. Zaten kozmetik üreticileri de bu konuda çok hassas davranıyorlar ve yaptıkları testleri mutlaka ürünlerinin üzerine yazıyorlar. ‘‘Komedojenik değildir’’ veya ‘‘Aknejenik değildir’’ ibaresi bu nedenle ürünlerin üzerinde yer alıyor.
 

Ergenlik döneminde üretilmeye başlanan hormonlar, akneye sebep oluyor. Çünkü hormonlar yağ bezlerinin büyümesine ve daha fazla yağ üretmesine neden oluyor. Üretilen yağ, çok küçük milyonlarca boruya benzer bir kanal ve gözenek yoluyla cildin yüzeyine ulaşıyor. Gözenekler tıkanıyor ve yağ birikiyor. Burada oluşan sivilcelere dokunmak çok tehlikeli. Bakteri bu yolla yayılabiliyor ve cilt daha kötüleşebiliyor. İz kalması riski de artıyor.

 

Antalya'daki Dermapatoloji kongresinde Neutrogena'nın akne tedavisinde kullanılmak üzere yeni bir kil maskesini tanıttığı basın toplantısına, dünyanın sayılı sivilce uzmanlarından Dünya Dermatoloji Derneği Başkanı John Strauss da katıldı. Tedavide az sayıda maddenin faydalı olduğunu anlattı. Aknenin tedavisinde antibakteriyel maddeler, antibiyotik, yağ üretimini azaltan ilaçlar kullanılıyor.

 

Neutrogena'nın tanıttığı akne maskesi ise kil bazlı. Günde yirmi dakika uygulanıyor. Maske, cilt yüzeyindeki ve gözenek içindeki bakterileri öldürüyor ve cilt üzerindeki aşırı yağlanmayı önlüyor. Cildi tahriş eden yağı ve bunların yağ asitlerini emiyor. Böylece akneyi azaltıyor. Sadece yüzde değil, sırt, kol, dekolte gibi vücudun diğer bölümlerindeki akneler için de kullanılabiliyor. Sadece ergenler değil, yetişkinler de kil maskesinden yararlanabiliyor.

 

 

Bilimsel terimleri anlamıyoruz

 

Saç ve cilt temizliği için herhangi bir ürünü alırken, hayatınızda hiç duymadığınız bazı bilimsel terimlerle karşılaşabilirsiniz. Anlamları şöyle:

 

Anti-bakteriyel temizleyici: Enfeksiyona veya istenmeyen koku oluşumuna neden olabilecek bakterileri öldüren bir hammadde içeren temizleyici.

 

Deodorantlı temizleyici: İstenmeyen koku oluşturan mikropları öldüren anti-bakteriyel hammadde içeriyor.

 

Deterjan: Sabun özellikleri taşıyan sentetik temizleyici madde.

 

Emoliyan: Cildi yumuşatan ve rahatlatan bir madde.

 

Parfümsüz: Doğal kokuyu değiştirmek amacıyla herhangi bir kimyasal madde, parfüm veya uçucu yağ ilave edilmemiş ürün.

 

İlaçlı temizleyici: Akne ve benzeri bir rahatsızlığı tedavi edici özellikte bir hammadde içeren temizleyici.

 

İlaçlı şampuan: Saç derisi rahatsızlıklarını tedavi edici özellikte hammadde içeren şampuan.

 

Kalıntı bırakmayan temizleyici: Ciltte tahrişe neden olabilecek herhangi bir kalıntı bırakmadan tamamen durulanabilen ürün.

 

Sabun: Alkali ve doğal yağ kullanılarak üretilen temizleyici madde.

 

Sabun içermeyen temizleyici: Deterjan bazlı temizleyici.

 

Zengin yağ içerikli temizleyici: Ürünün yumuşaklığını artırmak amacıyla daha fazla yağ içeren ürün.

 

Surfaktan: Hem suyu hem yağı çeken temizleyici molekülleri.

 

Kokusuz: Farkedilebilen herhangi bir kokusu olmamakla birlikte, istenmeyen kokuyu maskelemek üzere parfüm ilave edilmiş ürün.

 

Doğru temizleyin

 

Sivilcelerle mücadele ederken sabırlı olmak zorundasınız. Bir de doğru davranmayı öğrenmelisiniz. Çünkü akneleri olan insanların yüzlerini çok fazla ve zararlı bir şekilde temizledikleri tespit edilmiş. Böylece iyileştirmek yerine aknelerin sayısı daha artıyor, gözenekler tahriş oluyor ve cilt çok fazla kuruyor. Dikkat edilmesi gereken noktalar şunlar:

 

Temizleme işlemini, etkinliği yüksek ancak tahriş etmeyen yumuşak bir ürünle yapmalısınız.

 

İyi durulanmayan cilt üzerindeki kalıntılar tahriş edici olabilir.

 

Su bazlı nemlendiricileri seçin ve yalnızca kuru bölgelere uygulayın. Yağ içermeyen kozmetikleri tercih edin.

 

Yüzü ovalamak tahrişlere neden olur ve akneyi şiddetlendirir.

 

Yiyecekler akne oluşmasına neden olmaz. Ancak sıcak, nemli hava ve terlemenize neden olan aktiviteler akneyi artırabilir.

 

Aknelerinizi kendiniz tedavi edemiyorsanız, mutlaka cilt doktoruna başvurmalısınız