Gönderen Konu: Ambulans gelmeyince böyle oldu!  (Okunma sayısı 410 defa)

Çevrimdışı Sinoplu57

  • Osc Admin
  • 1. SINIF ÜYE
  • *******
  • İleti: 17.625
  • Puan 291
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Ambulans gelmeyince böyle oldu!
« : 05 Şubat 2008, 16:34:53 »
Ambulans gelmeyince böyle oldu!
Kocaeli'de eşi yüz felci geçiren vatandaş, çağırdığı ambulans gelmeyince komşusunun açık kasalı kamyonetiyle eşini hastaneye götürdü."

Edinilen bilgiye göre, olay Bekirpaşa Beldesi eski İstanbul Yolu 28 Haziran Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Yaşar Karabacak (50), eşi Ayşe Karabacak (50) aniden rahatsızlanınca ilgili yerleri arayarak ambulans talebinde bulundu. Beklediği ambulansın bir türlü gelmemesi ve eşinin fenalaşması üzerine komşusu Murat Kandemir'den yardım isteyen vatandaş, evden yatak ve yorgan alarak komşusunun açık kasalı kamyonetiyle Kocaeli Devlet Hastanesi'ne doğru yola çıktı. Hastaneye açık kasalı kamyonla getirilen hasta, vatandaşların meraklı bakışları arasında yakınları tarafından acil servise taşındı.

Acil serviste tedavi altına alınan Ayşe Karabacak'ın yüz felci geçirdiği tespit edildi. Bir süre müşahede altında tutulan vatandaş, tedavisinin ardından taburcu edilirken yakınları tarafından acil servisin önüne gelen açık kasa kamyonete taşındı. Vatandaşların meraklı bakışları arasında kamyonete eşini taşıyan Yaşar Kabacak, çağırdığı ambulansın gelmediğini iddia ederek, "Ben yemeye zor ekmek buluyorum. Ambulansı çağırdım. Gelmeyince komşumdan yardım istedim. O da hayır için para almadan bizi getirdi. Başka çaremiz yok" dedi.

Komşunu hastaneye getiren Murat Kandemir, hayır olsun diye komşusunu hastaneye getirdiğini ve ailenin maddi imkanı olmadığından dolayı başka çarelerinin bulunmadığını söyledi.

Kamyonetin içinde hasta vatandaşı gören çevredeki vatandaşlar ise duruma tepki göstererek, "İnsan bu her şeyden önce. Eşya ve hayvan taşınan bir araçla insanın taşınması kabullenmek mümkün değil. Herkes bunu görsün. Bu duruma bir çare bulunsun" diye konuştu.