Gönderen Konu: Türklerde en yaygın sorun; cilt lekeleri  (Okunma sayısı 376 defa)

Çevrimdışı Sinoplu57

  • Osc Admin
  • 1. SINIF ÜYE
  • *******
  • İleti: 17.625
  • Puan 291
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Türklerde en yaygın sorun; cilt lekeleri
« : 31 Mayıs 2008, 12:58:57 »
Türklerde en yaygın sorun; cilt lekeleri
Cilt problemleri, özellikle yağlı ve karma bir cilt yapısına sahip olan Türk insanının en önemli sorunlarının başında geliyor. Çoğu kişi 20'li ve 30'lu yaşlarını geride bırakmalarına rağmen halen sivilcelerle boğuşuyor, lekeler ve siyah noktalarsa yanlış ürün kullanımından dolayı azalacağına artıyor.

Son yıllarda cilt sağlığı konusunda daha hassas davranamaya başlayan Türk insanı artık Vichy'nin 'Sağlıklı Cilt Merkezi' projesiyle hem cilt tipleri konusunda bilinçleniyor hem de uzmanlar tarafından doğru ürünlere yönlendiriliyor.

Vichy, Türkiye'nin cilt haritasını çıkarmak amacıyla başlattığı bu sosyal sorumluluk projesini Deri ve Zührevi Hastalıklar Derneği ve eczacılarla birlikte yürütüyor. Ücretsiz yapılan cilt analizleri, ziyaretçilerin kişisel pasaportlarına işleniyor ve bu bilgiler Türkiye'nin cilt haritasını oluşturuyor.

Şimdiye kadar gezilen illerden alınan izlenimler en çok karşılaşılan problemin cilt lekeleri olduğu yönünde. Bu projeye yaza girerken başlanmasının sebebi de insanların güneşin zararları konusunda bilinçsiz olması ve güneş ışınlarının ciltte bıraktığı hasarların en çok bu aylarda artması. Merkezde bulunan UV kamerası ciltteki güneş lekelerinin tespit edilmesini sağlarken laktik asit çözeltisinden oluşan bir karışım da cildin hassasiyetini ölçüyor. Uzmanlar güneş lekelerine özellikle dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor çünkü çıplak gözle görülemeyen bu lekeler, son yıllarda çok yaygınlaşan deri kanserinin erken habercileri olabiliyor.

Türk halkının diğer büyük sorunu da akneler... Özellikle gençlerin merkeze akne problemlerine çözüm bulmak için çok sayıda başvuruları olmuş. Günde en az 200 kişiye bakan uzmanlar, halkın büyük bölümünün ciltleri ile ilgili ne yapılacağını bilmediklerini ve yapılması gerekenler anlatıldığında zamansızlıktan şikayet ettiklerini belirtiyor. Oysa ki her gün sadece 5 dakikamızı ayırarak önerilen yöntem ve ürünlerle cildimizin sağlıklı olmasını sağlamak mümkün.

BURSA'DA İLGİ BÜYÜKTÜ

Sağlıklı Cilt Merkezi'ne gelen halkın genelde bilinçsiz olduğu gözlemlenirken şimdiye kadar gezilen iller arasında merkeze en yoğun ilgiyi Bursalılar gösterdi. Proje kapsamında ilginç olaylar da yaşandı. Cilt analizini yaptırmaya gelen 25 yaşında bir kadın, analiz sonrası cilt yaşı 40 çıkınca herkesi hayrete düşürdü. Uzmanlar cilt yaşlanmasının başlıca nedenleri arasında güneş ışınlarının ve psikolojik nedenlerin yanı sıra yanlış kullanılan ürünleri de gösteriyor. Bu bilinçle yola çıkan merkezde yapılan cilt tipi, cilt yaşlanması, cilt hassasiyeti ve güneşe dayanıklılık testlerinden sonra eczacılar, ziyaretçiyi dermatolojik sonuçlar doğrultusunda daha etkin ve uygun bakımlara yönlendirerek ürün tavsiyesinde bulunuyor.

Sağlıklı Cilt Merkezi Otobüsü Türkiye'yi karış karış gezerek cilt taramalarını yapmaya haziran sonuna kadar devam edecek. İstanbul'da halen devam eden ve taramaları 45 ilde gerçekleştirecek olan Sağlıklı Cilt Merkezi Otobüsü şimdiye kadar Sakarya, Kocaeli, Gebze, Keşan, Bursa, Çorlu, Kırklareli, Lüleburgaz, Tekirdağ ve Edirne'ye gitti. Merkezin bir sonraki durağı ise 30 Nisan'da Çanakkale olacak.

Şehrinizdeki Sağlıklı Cilt Merkezi'ni

(0212) 385 22 44'ü arayarak öğrenebilirsiniz.