Gönderen Konu: Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği(Türkçe Dublaj)  (Okunma sayısı 640 defa)

Çevrimdışı Ahmet Umut

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 610
  • Puan 91
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - ahmetumutdivitci@hotmail.com
    • Yahoo Instant Messenger  - ahmetumutdivitci@yahoo.com.tr
    • Profili Görüntüle
Orta Dünya’nın gizemi dünyaya açılıyor

J.R.R. Tolkien’in ‘Yüzüklerin Efendisi’ adlı kitabından sinemaya uyarlanan ‘Yüzüklerin Efendisi / Yüzük Kardeşliği’ adlı film, 21 Aralık’ta tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de gösterime girecek. Film, izleyiciyi yeraltı dünyasının fantastik ve büyülü mekânlarına götürüyor.

J.R.R. Tolkien’in yazdığı ‘Yüzüklerin Efendisi’ adlı üç ciltlik serinin ilki olan ‘Yüzük Kardeşliği’ yayınlandığında London Times, dünyanın artık iki insan tipine ayrılacağını duyuruyordu: “Yüzüklerin Efendisi’ni okumuş olanlar ve okuyacak olanlar” Kısa sürede ünü tüm dünyaya yayılan ‘Yüzüklerin Efendisi’, ‘Asrın Kitabı’ seçildi; 1965’te karton ciltli versiyonu Amerika’ya geldiğinde, çok geçmeden çok satanlar listesinde ilk sıraya oturdu ve 1960’ların sonlarında klasik edebiyat olarak kabul edildi. Yetişme yıllarında Tolkien’den etkilenen bir yönetmen olan Peter Jackson, kitabın yayımlanışının üzerinden kırk yıl geçtikten sonra, etkilendiği bu kitabı sinemaya aktardı. 21 Aralık’ta tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de gösterime girecek olan ‘Yüzüklerin Efendisi / Yüzük Kardeşliği’ adlı film, sinema izleyicisini Orta Dünya’nın gizemine davet ediyor.J.R.R. Tolkien’in yazdığı ‘Yüzüklerin Efendisi’ adlı üç ciltlik serinin ilki olan ‘Yüzük Kardeşliği’ yayınlandığında London Times, dünyanın artık iki insan tipine ayrılacağını duyuruyordu: “Yüzüklerin Efendisi’ni okumuş olanlar ve okuyacak olanlar” Kısa sürede ünü tüm dünyaya yayılan ‘Yüzüklerin Efendisi’, ‘Asrın Kitabı’ seçildi; 1965’te karton ciltli versiyonu Amerika’ya geldiğinde, çok geçmeden çok satanlar listesinde ilk sıraya oturdu ve 1960’ların sonlarında klasik edebiyat olarak kabul edildi. Yetişme yıllarında Tolkien’den etkilenen bir yönetmen olan Peter Jackson, kitabın yayımlanışının üzerinden kırk yıl geçtikten sonra, etkilendiği bu kitabı sinemaya aktardı. 21 Aralık’ta tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de gösterime girecek olan ‘Yüzüklerin Efendisi / Yüzük Kardeşliği’ adlı film, sinema izleyicisini Orta Dünya’nın gizemine davet ediyor.

Orta Dünya, Tolkien’in tasarladığı büyülü ve fantastik bir evren aslında. Türlerin kendi kültürlerini oluşturdukları bu evrende, İnsanlar, Hobbitler, Elfler, Cüceler, Büyücüler, Dev Troller ve Zalim Orklar yaşıyor. Üçlünün bu bölümünde Gezgin Hobbit Bilbo, kullananı görünmez kılan sihirli yüzüğü yeraltı dünyasının kralı Gollum’dan çalar. Bu yüzük Orta Dünya’nın çeşitli yerlerine dağılmış diğer sihirli yüzükleri de kontrol etme özelliğine sahiptir. Orta Dünya’yı cehenneme çevirecek kadar hırslı, Karanlıklar Efendisi Lord Sauron da bu yüzüğün peşindedir. Orta Dünya’da yaşayan tüm ırklar tarafından yüzüğün Lord Sauron’un eline geçmemesi için kötülüğün kalbi Mordor’da yok edilmesine karar verilir. Bu tehlikeli görev, Frodo Baggins ve en büyük destekçisi Gandalf’ın önderliğinde, Hobbitler, Elfler ve İnsanlardan oluşan ‘Yüzük Kardeşleri’ tarafından gerçekleştirilecektir. Lordun topraklarının derinliklerine yani Ork ordusunun toplandığı yere gitmek anlamına gelen bu macera, hem iç hem de dış düşmanlara karşı zorlu bir mücadele gerektirmektedir.

1892 yılında Güney Afrika’da İngiliz bir aileden dünyaya gelen yazar John Ronald Tolkien’in bir anda birçok okuru büyüsü altına alan “Yüzüklerin Efendisi” kitabı, üç bölümden oluşuyor: Yüzüklerin Kardeşliği (1954); İki Kule (1954) ve Kralın Dönüşü (1955). Her kültürün kendi zengin yaşama biçimlerinin, geleneklerinin, mitlerinin, giyimlerinin ve dövüş tarzlarının olduğu Orta Dünya’da yaşayan onca fantastik yaratığın arasında insan, kendi dünyasına sahip çıkmaya çalışan yeni bir ırk olarak yer alıyor. Orta Dünya sakinlerinin en büyük düşmanı ise insan şeklindeki şeytan, Dark Lord. Orta Dünya’nın diğer sakinleri ise şunlar:

Hobbitler: Nazik ve doğaya yakınlar ve neredeyse çocuk gibiler ve çiftçilik yapıyorlar. Kısa, kıllı ayaklı hobbitler, tepelerin eteklerindeki, içi eşyayla döşenmiş deliklerde yaşıyorlar ve basit zevkleri var: Pipo içmek, yemek yemek ve elbette hikaye anlatmak.

Elfler: Asil, şık, sihirli varlıklar. Zamanları akıp gidiyor ve mit olma yolunda ilerliyorlar. Öldürülebilirler veya acıdan ölebilirler: ama bunun dışında hiç yaşlanmadıkları ve hasta olmadıkları için ölümsüzdürler.

Cüceler: Kısa ama çok güçlüler, eski tarz bir adalet anlaşıyları var ve güzel olan her şeye büyük sevgi duyuyorlar. Normal şartlarda 250 sene yaşıyorlar.

Büyücüler: Çok güçlüler; ama bu gücü iyilik ya da kötülük için kullanabilirler. Bu da kalplerinin nereye uzandığına bağlı.

İnsanlar: Kendi dünyalarına sahip çıkmaya çalışan yeni bir ırk.

Elfler: Birliklerinin kaynağı olan ağaçları koruyorlar.

Biçimsiz Orklar: Saruman için döğüşüyorlar.

Yüzük Tayfları: Sinsi, kara pelerinli Yüzük Tayfları (Kara Süvariler) ne yaşıyorlar ne ölüler. Ama Sauron’un alacakaranlık dünyasında kalma lanetine uğramışlar.

Orklar ve Uruk Hai: Sauron’un şeytan savaşçılarından Orklar iğrenç; ama Uraklar daha da kötü; çünkü daha büyük, güçlü ve daha kurnazlar.

Yeni Zelanda’da büyük güçlüklerle çekilen ve 295 milyon dolara mal olan “Yüzüklerin Efendisi” serisinin ilk filmi “Yüzüklerin Kardeşliği”nin yönetmeni Peter Jackson, filmiyle ilgili olarak “Dostluk ve özveri temalarıyla çok ilgiliyim. Bu eser, insan ırkına yükseliş yolunu açan dokunaklı bir hayatta kalma ve cesaret hikayesi.” diyor.



YÜZÜK KARDEŞLİGİ
Yapım Yılı: 2001
Süre: 178 dk

Oyuncular
Elijah Wood
-- Frodo Baggins
Ian McKellen
-- Gandalf
Viggo Mortensen
-- Aragorn/Yolgezer
Sean Astin
-- Sam Gamgee
Liv Tyler
-- Arwen Undómiel
Cate Blanchett
-- Galadriel
John Rhys-Davies
-- Gimli
Dominic Monaghan
-- Meriodac Brandybuck
Billy Boyd
-- Pippin
Sean Bean
-- Boromir
Orlando Bloom
-- Legolas
Christopher Lee
-- Saruman

Yönetmen
Peter Jackson

Senarist
Frances Walsh
Phillippa Boyens
Peter Jackson

Yapımcı
Peter Jackson
Barry M. Osborne
Tim Sanders

Müzik
Enya
Howard Shore

Görüntü Yönetmeni
Andrew Lesnie

Kurgu
John Gilbert

Yapım Tasarım
Grant Major

Roman
J.R.R. Tolkien

Executive Producer
Michael Lynne
Mark Ordesky
Robert Shaye
Bob Weinstein
Harvey Weinstei


cd1:
http://rapidshare.de/files/12121032/The_...1.rar.html
http://rapidshare.de/files/12123590/The_...2.rar.html
http://rapidshare.de/files/12125611/The_...3.rar.html
http://rapidshare.de/files/12127520/The_...4.rar.html
http://rapidshare.de/files/12129386/The_...5.rar.html
http://rapidshare.de/files/12130991/The_...6.rar.html
http://rapidshare.de/files/12132494/The_...7.rar.html

cd2:
http://rapidshare.de/files/12133872/The_...1.rar.html
http://rapidshare.de/files/12135189/The_...2.rar.html
http://rapidshare.de/files/12136499/The_...3.rar.html
http://rapidshare.de/files/12137635/The_...4.rar.html
http://rapidshare.de/files/12138695/The_...5.rar.html
http://rapidshare.de/files/12141467/The_...6.rar.html
http://rapidshare.de/files/12141414/The_...7.rar.html

Rarr Pass:Uyusturucu


Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği(Türkçe Dublaj)
« Yanıtla #1 : 10 Ağustos 2007, 05:20:23 »
Paylaşım için teşekkürler
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.438
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği(Türkçe Dublaj)
« Yanıtla #2 : 15 Kasım 2007, 21:43:20 »
Teşekkürler