Gönderen Konu: Dİyanet İŞlerİ BaŞkani BardakoĞlu, Haci Adaylarini Telekonferans...04.06  (Okunma sayısı 218 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, telekonferans sistemi ile Balıkesirli hacı adaylarını bilgilendirdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'ndan yapılan canlı yayın ile Ali Bardakoğlu çeşitli illerdeki hacı adaylarına hitap etti. Hacca gidecek adaylara bilgilerin verildiği canlı bağlantıya ilk olarak Hac Daire Başkanı Seyfettin Ersoy bağlandı. Hac kategorileri ile ilgili bilgiler veren Ersoy, hacca giden vatandaşların en fazla 7 kişilik odalarda kalacağını belirtti.


Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hepinizden belli bir ücret alıyoruz. Doktorların ilaçların parasını cebimizden vermiyoruz. Sizin paranız ile veriyoruz. Herkesten 3'er 5'er para alıyoruz. Hiç hasta olmayan hakkını helal ediyor. Bazen de bir hastamız oluyor, özel uçakla onu tedaviye getirip götürüyoruz. Bizim için insan sağlığı her şeyden önemli. Size tavsiyem şu, özel ilaçlarınızı yanınıza alın. Tansiyon ilacı gibi ilaçlarınızı alın. Çok müzmin, ağır, kronik hastalarımız var. Bazen çok ağır şeker hastalarımız geliyor, dönünceye kadar hastanede yatıyor. Böylelikle hem kendisi o havayı teneffüs edemiyor, hem de bir kaç kişiyi kendine bağlı kılmak zorunda kalıyor. Orada güzel bir organizasyon var. Biz de Türkiye olarak geçen sene makbuz karşılığı paramızı verdik, Türkiye'nin kurbanlarını hangi saatte keseceklerini beyan etti. Sivas'ın, Kayseri'nin kurbanları kesildi. Kurbanlar için hijyenik, devasa mezbahalar yapılmış. Kurbanlar kesiliyor, bir fakirin boğazından geçiyor. Onun dışında münferit olarak kesilen kurbanların değerlendirilmesi mümkün değil" dedi.

Bardakoğlu, "Hac ibadetinin manasını bilen insanlarsınız, o aşk gönlünüzde olduğu için koşup geldiniz. Mevlam, bu aşkınıza uygun şekilde hac ibadetinizi yapmayı nasip eylesin. Bu dünya hakkını, kul hakkı alarak zehir etmeyin, geride hep güzel amelleriniz kalsın. Allah katında en kalıcı olan salih ameldir. Salih amel, Allah'ın rızasına, insanlarına yararına, topluma faydalı güzel iş demektir. Allah herşeyi sizin gönlünüze göre versin. Burada hac arkadaşlığı başlamıştır. Hacı arkadaşlığı başlamıştır. Bu arkadaşlık giderek güçlenecektir. Birbirimizi tanıyacağız, seveceğiz, bileceğiz. Şimdiden tanışalım, adreslerimizi alalım. Allah'ın rahmeti bereketi hepsi sizinle olsun, bizimle olsun" diye konuştu.

Canlı bağlantının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Korosu ve Kocatepe Camii İmam Hatibi İsmail Coşar ilahiler okudu. TÜRKSAT 1-C üzerinden yapılan canlı yayın ile hacı adaylarına yönelik bilgi verilmesi hacı adaylarını da memnun etti. Kasım ayında yola çıkacak hacı adayı Tahir Kılıç, "Bu uygulamadan memnun kaldım. Hacı adaylarına çok faydalı. Burada hacca giderken insanlarla tanışmamız gerektiğini öğrendik, hacca hazırlığın ne olduğunu öğrendik" ifadelerini kullandı.