Gönderen Konu: Erzurum'a 11 Mİlyon Ytl Yatirdi 700 KİŞİye İŞ Kapisi AÇiyor 07.06  (Okunma sayısı 228 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Erzurum’da 11 milyon YTL’lik yatırımla operasyon merkezini faaliyete geçiren Finansbank bölgedeki kadın istihdamına da katkıda bulunacak ve 700 kişiye iş imkanı sağlayacak.
BANKACILIK sektöründe ’Doğu’dan Batı’ya’ hizmet verecek bir ilke imza atan Finansbank, Erzurum’da 11 milyon YTL’lik yatırımla gerçekleştirdiği Erzurum Operasyon Merkezi’ni önceki gün hizmete açtı. Bir çağrı merkezi ve uydu üssü şubesini de bünyesinde barındıran Finansbank Erzurum Operasyon Merkezi, Marmara bölgesi dışında kurulan ilk ve tek bankacılık üssü olacak ve 700 kişiye istihdam sağlayacak.


Okurken çalışma imkanı

Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Aras, bu merkezin bölgeden göç etmeyi tercih etmeyen, yüksek öğrenim görmüş gençler için önemli olduğunu vurgularken, "Gençlerimiz, çağrı merkezlerinin genel yapısı olan esnek çalışma saatleri nedeniyle daha üniversite okurken, çalışmaya başlayabilecek" dedi.

Genç kızlara iş

Aras, "Türkiye’de bankacılık sektöründe çalışanların yüzde 49’u kadınlardan oluşuyor. Bu merkezde kadınlarımızın özellikle de genç kızlarımızın potansiyellerini kullanmalarına imkan sağlayacağız" diye konuştu.

Fonetik dersi

Bu arada Erzurum’daki merkezde çalışacak Erzurumlu gençlere fonetik eğitimi de verildi. Böylece Türkiye’nin herhangi bir yerinden arayan müşterilere hizmet veren gençler, Erzurum lehçesiyle değil, İstanbul Türkçesiyle konuşacak.

Aras: Faize müdahale ekonomik popülizm

FİNANSBANK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Grup CEO’su Ömer Aras, kredi kartı faizlerine sınırlama getirilmesinin doğru bir hareket olmadığını belirterek bunu ’ekonomik popülizm’ olarak değerlendirdi. Aras, "Bugün bu faize müdahale edersin, yarın başka biri gelir başka bir faize müdahale etmeye başlar. Sonuçta kontrol edilen, müdahale edilen bir ekonomi haline dönüşürüz ki, bunun çıkmaz bir ekonomi olduğu dünyada artık ispatlanmış" dedi.

Merkez Bankası kredibilite kazandı

MERKEZ Bankası’nın enflasyon hedeflerini revize etmesiyle ilgili tartışmalara da değinen Ömer Aras, Merkez Bankası’nın son derece doğru bir karar aldığını savundu. Aras, "Bence bu kredibilite kaybı değil, kredilibite kazancı. Bunu yapmasaydı bir müddet sonra artık hedeflere ilişkin inanç kaybedilmiş olacaktı" dedi. Aras, bundan sonra izlenecek para politikalarının da önemli olduğuna dikkat çekerek, Merkez Bankası’nın faiz artırımlarına devam edeceğini, gecelik faizlerde yüzde 1’lik artışın kesin gibi gözüktüğünü dile getirdi.