Gönderen Konu: Özkök'ün sefer tası sırrı  (Okunma sayısı 414 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Özkök'ün sefer tası sırrı
« : 14 Temmuz 2008, 22:26:29 »
Özkök yemeklerini neden Genelkurmay mutfağından yemiyor, evden getirtiyordu?

Genelkurmay Başkanı olduğunda kendisinin seçmediği bir kadroyla çalışmak zorunda kalan Hilmi Özkök'le ilgili o günlerde tuhaf haberler yayılıyordu. Özkök yemeklerini Genelkurmay mutfağından yemiyor, evden getirtiyordu. Ayrıca GATA'da sağlık kontrolüne de gitmiyordu. Acaba zehirlenmekten mi korkuyordu?

Geçtiğimiz hafta sürpriz biçimde Köşk'e çıkan ve üst üste yaptığı açıklamalarla Ergenekon'un neredeyse kilit ismi haline gelen Genelkurmay Eski Başkanı Hilmi Özkök, "zehirlenmekten korktu" iddialarına açıklık getirdi.
Radikal gazetesinden Murat Yetkin'e konuşan Özkök, zehirlenme iddialarını yalanladı ve evden yemek getirdiğini ancak bunun nedeninin farklı olduğunu söyledi. Murat Yetkin, Özkök'ün bu iddialara verdiği yanıtı dünkü köşesine taşıdı.

İşte o bölüm:

"2004 yılında Ankara kulisleri bazı tuhaf haberlerle çalkalanmaya başlamıştı.
Orgeneral Özkök, karargâhta yemek yemiyor, öğle yemeğini ya evden getiriyor, ya da er yemekhanesinden getirtiyordu, kahve, çay içmiyordu. Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne sağlık kontrollerine dahi gitmiyordu. İddialara göre, bunun nedeni canına kastedilecek olmasına karşı önlem almaktı. Özkök’ün dünkü Radikal’de doğruladığı gibi, o dönem yasadışı örgütlerin suikast yapacağına dair ihbarlar, alınan önlemler vardı. Ama iddialar doğruysa bu önlemler, Genelkurmay Başkanının canına kastedebilecek tertiplerin karargâha, karargâhın mutfak ve sağlık birimlerine dek sızabileceği endişesine mi yol açmıştı?
Bu soruları Özkök’e sorabilmenin zaman, zemin ve fırsatının önceki günkü görüşmede doğduğu inancıyla sordum:

-Sayın Özkök, hazır suikast iddialarından konuşuyorken size yıllardır sormak istediğim kendi duyumlarımı da sormak isterim. Bunu sormanın benim açımdan zorluğu var ama, sizin o dönemde bazı endişelerle GATA’daki sağlık kontrollerinize gitmediğiniz, yemeğinizi karargâhta yemeyip evden getirdiğiniz konuşuluyordu.

Özkök sorumu yarıda kesti ve gülerek devam etti:
- Kahveme zehir katılacağından endişe ettiğim, yemeğe zehir katılacağından endişe ettiğim de söyleniyordu değil mi? Yemeklerimi bir süre evden getirdiğim doğru. Bunun nedeni midemin biraz hassas olması, eşimin de benim yediklerime dikkat etmesi. Karargâhtaki yağ biraz ağır olur düşüncesiyle evde hafif gıdalar hazırlıyordu, ben de onları yiyordum. Başka bir şey değil.
Özkök’ün yemekleri evden getirdiği doğruydu. Demek ki hafif yemekleri Genelkurmay mutfağında kendisine özel olarak, hafif yağlarla hazırlatmak istememiş, kuruma böyle bir zahmet vermektense evden, eşinin hazırladığı yemeklerden getirip makamında yemeyi tercih etmişti.

Türkiye gerçekten ilginç günlerden geçti.
Özkök, 2004 Şûrası’nda Yalman ve Eruygur’un emekli olması ardından nispeten rahatladı. O dönemi atlatabilmesinde Büyükanıt’ın ve kendisine Genelkurmay İkinci Başkanı seçtiği Orgeneral İlker Başbuğ’un önemli katkısı olmuştu. Büyükanıt ve Başbuğ, üstleri Özkök’e emir-komuta zinciri içinde bağlı kaldılar ve ona kalkan oldular. İleride daha fazla ayrıntı çıkarsa,bu durum daha iyi anlaşılacak."


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net