3 saatlik sorgu
"Oynanan futboldan kimse keyif almıyor. Başarısızlığa tahammülümüz kalmadı. Takıma bir an önce çekidüzen ver.""Kan değişikliği Beşiktaş’a yaramaz. Görevi bırakmanı istemiyoruz. Eğer ayrılmayı düşünüyorsan, hemen masaya otururuz."
BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, son haftalarda alınan başarısız sonuçlar nedeniyle teknik direktör Jean Tigana’dan hesap sordu. Turkcell Süper Ligi’ndeki son iki maçında Sakaryaspor ve Antalyaspor’la berabere kalan, UEFA Kupası’nda Tottenham’ın ardından Dinamo Bükreş’e de yenilen siyah beyazlı takımdaki düşüşün nedenlerini araştıran başkan Demirören, önceki gün Ümreniye’deki Nevzat Demir Tesisleri’ne giderek teknik direktör Jean Tigana ile bir toplantı yaptı ve Fransız hocayı 3 saat süreyle sorguladı.
Fransız hocaya takımın son haftalardaki düşüşünün nedenlerini soran ve geniş çaplı bir rapor isteyen Demirören, "Başarısızlığa tahammülümüz kalmadı. Takımı bir an önce toparla" dedi.
Sorumluluklarımız var
Yıldırım Demirören, şunları söyledi: "Yönetim olarak sadece günü kurtarmak için değil, geleceği düşünerek projeler hazırladık. Transferleri de bu şekilde yaptık. Avrupa’da kafa yapımıza uygun olduğunuz ve gençlere önem verdiğiniz için sizi seçtik.
Ancak, geçen sezondan bu yana bir türlü istikrarı yakalayamadık. Takım sahada mücadele ediyor ama alınan sonuçlar bizi ve taraftarı mutlu etmiyor. Yönetim olarak, kongre üyelerimize ve taraftarlarımıza karşı önemli sorumluluklarımız var.
Beşiktaş’ın hedefleri bitmez. Sportif alandaki başarıları sabırla bekliyoruz. Her maçtan sonra taraftarın ’Tigana istifa’ diye bağırmalarından biz de rahatsız oluyoruz. Senin görevi bırakmanı istemiyoruz. Kan değişikliği Beşiktaş’a yarar sağlamaz. Geleceğin takımını kurmak için yola çıktık. Yönetim olarak sonuna kadar arkandayız."
Sorunu bizimle paylaş
Takımdaki tüm oyunculara inandıklarını vurgulayan Demirören, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sezon başında teknik heyet tarafından belirlenen ve istenilen tüm oyuncuları kadromuza kattık. Bundan sonra yeşil sahalarda sergilenecek futboldan keyif almamız gerek. Herhangi bir sorunun varsa, bizimle paylaş. Size yapılan protestolar bizi de etkiliyor. Bugüne kadar yaptıklarımızın karşılığını almak istiyoruz. Çünkü çok emek sarfettik. İpleri koparmak çok kolay ama onarmak çok zor. Bizim seni göndermeye niyetimiz yok. Gitmek istiyorsan hemen masaya oturalım."