Aday ol baskısı !”
--------------------------------------------------------------------------------
Beşiktaş'ta Ocak'ta yapılacak seçim kongresi öncesi başkan Yıldırım Demirören'e ilk rakip eski yönetici Haşmet Bedii Kürüm oldu. Sivas yenilgisi sonrası yönetimin istifaya davet edilmesi camiayı sıkıntıya sokarken, Serdar Bilgili döneminin asbaşkanı Kürüm, adaylık için büyük baskı yapıldığını söyledi. Ocak ayındaki kongrede Demirören'in rakipsiz olacağı söylenirken, uzun süredir çalışmalarını sürdüren ve aday olacağı mesajını aylar öncesinde veren Haşmet Kürüm, VATAN'a özel açıklama yaptı. Demirören'in rahat bir yönetim kurması için sessiz kaldıklarını söyleyen Kürüm, şöyle devam etti: "Bana her dakika baskı var. 'Çık aday ol' diyorlar. 'Beşiktaşlıyız çıkmayalım. Sayın Yıldırım Demirören iyi bir yönetim yapsın' dedik. Artık telefonlarım kilitlendi. Arayanlar 'Nereye kadar böyle devam edecek. Artık buna dur denmenin zamanı geldi' diyor.
'Zarara uğratır!'
Taraftarın, yönetimlere 'istifa' diye bağırması zarar getirir. Artık stattaki büyük çoğunluk 'istifa' diyor. Kan değişikliği lazım. Niyetimi önceden belli etmiştim. Yapılan baskılarla, adaylığım kaçınılmaz oldu. Demirören bu sese kulak vermeli. Aynı Onursal Başkan Süleyman Seba ve Serdar Bilgili gibi. İşin içinden çıkılması için başkan bunu iyi düşünmeli. Şu ana dek resmi olarak çıkmamamızın nedeni, başkanın derneklerin etkisinden kurtulup, iyi bir yönetim oluşturmasıydı. Ama değişen bir şey yok. Kulübün borcu 100 milyon doları buldu. Beşiktaş hem sportif hem de idari anlamda içinden çıkılmaz bir duruma giriyor. Kuracağım ekipte para konuşulmaz bile. Göreve gelirsek, bu yönde bir sıkıntı olmaz. Ayrıca 'Serdar Bilgili yönetiminin devamı' deniyor. Bilgili başkanın döneminde yöneticiydim, hâlâ görüşüyorum. Tavsiye alabilirim ama yeni yüzlerden kurulu bir liste oluşturacağız. Beşiktaş'ta seçime adaysız girilmesi kadar üzücü bir durum olamaz. Beşiktaş asla sahipsiz kalmaz."
'Sessiz kaldık'
Bu arada Kürüm'ün yanında eski yöneticiler Levent Erdoğan, Emin Önal ve Deniz Atalay gibi isimlerin de yer aldığı belirtildi. Kürüm'ün yanında yer alan Emin Önal ise "Demirören yönetimine iyi olduğu sürece destek vereceğiz. Ben ve Haşmet bey, yönetime zarar gelmemesi için hep sessiz kaldık. Ama şu an durumlar kötü. Bu gidişle ortaya çıkılır. İnşallah düzelir. İyi gidişte yönetimin yanındayız. Aksi olamaz" dedi. Eski asbaşkan Levent Erdoğan da "Kulübün durumuna çok üzülüyoruz. Asla yönetime köstek olmadık. Yıldırım başkan iyi niyetli çalışıyor olabilir ama işler iyi gitmiyor. İhtiyaç varsa görev kaçınılmaz. Seçime girilecekse çok kaliteli ve maddi yönden güçlü bir ekip oluşturacağız. Sürpriz isimlerle görüşüyoruz" şeklinde konuştu.