BJK Divan Kurulumuz’un 2008 yılı 1. Olağan Toplantısı, Ceylan InterContınental Otel'de yapıldı.
Toplantıya Bakanımız Yıldırım Demirören’in yanı sıra Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Divan Başkanlık Kurulu Üyelerimiz, Denetleme Kurulu Üyelerimiz ve Divan Kurulu Üyelerimiz katıldı. Kulübümüz’ün 60 ve üzeri yıllık üyelerine plaketlerini Başkanımız Yıldırım Demirören verdi.
Gündemin arzıyla başlayan toplantıda daha sonra Divan Kurulu Başkanımız Yalçın Karadeniz, açılış konuşmasını yaptı. Daha sonra kürsüye çıkan Başkanımız Yıldırım Demirören, yaptığı konuşmada Turkcell Süper Ligi’nin son haftasında oynanan Vestel Manisaspor maçında yaşanan olayların kendisini üzdüğünü söyledi. Demirören, Beşiktaş’ta yönetimlerin seçimle gelip seçimle gideceğini belirterek, “Beşiktaş, 1978'lerdeki gibi her yenilgiden sonra Genel Kurul'a gitmez. Son maçta yaşanan olaylar benim içimde bir acıdır. Camiamız başkanını destekler, seçim günü başkanını seçer, sonra da sonuna kadar destekler” diye konuştu. BJK İnönü Stadı'nın yıkılıp yeniden yapılması ile ilgili gerekli izinleri beklediklerini anlatan Demirören, şunları kaydetti:
''Üst kademedekilerin bana söyledikleri, stadın yapımını engelleyenlerin Beşiktaşlı olduklarıdır. Bu beni üzdü. Bu, Yıldırım Demirören'in projesi değil, Beşiktaş'ın projesidir. Bu proje Beşiktaş'ın istikbalidir ve her Beşiktaşlı bu projeye sahip çıkmalıdır.''
Başkanımız Yıldırım Demirören, Beşiktaş'ın hedefinin her zaman için şampiyonluk olduğunu ve artık sportif başarıya ihtiyacı bulunduğunu anlattı. Demirören, ''Teknik kadromuz, menajerimiz, yönetimimiz, taraftarımız hata yapmış olabilir. Hepimizin yapması gereken, bu hatalardan ders almaktır'' dedi. “Başarı da olduğu gibi başarısızlık da hepimizindir” diyen Başkanımız Yıldırım Demirören, “Beşiktaş kamuoyunda hep 3. takım ve kötü olarak gösterilmeye çalışılan bir camia. Buradan çıkacak olumlu mesaj camiamızı toparlayacaktır” şeklinde konuştu.
Yönetim Kurulu çalışmalarının açıklanması için söz alan Genel Sekreterimiz Kenan Öner, geçtiğimiz sezon hakem hatalarından çok puan kaybedildiğini ifade ederek, “Artık bunları konuşmak bizi bir yere getirmez ama hakemlerin bu yaz vicdanlarının rahat olacağını düşünmüyorum. Seneye aynı hatalar olursa bu kadar müsamahakâr olmayacağız'' diye konuştu.
Şu anda transfer çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Öner, ''SPK'ya bağlı olduğumuz için, ‘Şu futbolcuyla anlaştık’ diyemiyoruz. 7-8 futbolcunun ismini vererek görüştüğümüzü bildirdik. Bunlardan 2-3 tanesiyle çok olumlu bir noktaya geldik'' diyerek sözlerini tamamladı.
2008 yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı, raporların müzakeresi ve dileklerle sona erdi.