Kartal gibi konuştu / 28 Mart
--------------------------------------------------------------------------------
Ufuk Sarıca: Kulübüm bana bu onurlu görevi layık gördü. Şartları düşünmedim bile, çünkü ben Beşiktaşlıyım...
28.03.2007
'Sürprizler doğal'
Türk Basketbolu'nun yetiştirdiği en büyük yıldızlardan birisi olan ve son 3 sezondur da alt yapı sorumlusu olarak görev yaptığı Beşiktaş Cola Turka'da, Murat Didin'in ayrılmasından sonra head coach olarak takımın başına getirilen Ufuk Sarıca, "Görevimin zor olduğunu biliyorum ama, başarılı olacağım" diye konuştu. Göreve gelişinin çok ani olduğunu söyleyen Sarıca, "Ancak basketbolu bırakıp antrenörlüğe başladığım ilk sezon da aniden kendimi yardımca antrenör olarak bulmuştum. Dolayısıyla basketbolun içindeyseniz, her an her şeye hazır olmalısınız" dedi.
'Geçmişi sildik'
Beşiktaş'ın şu anki durumu düşünüldüğünde göreve gelmesinin bir risk olarak yorumlandığını da ifade eden genç coach, "Ancak risk hayatın bir parçası. Bunu yapmazsanız şansın devamlı yanınızda olması lazım. Ayrıca ben iyi bir Beşiktaşlıyım ve kulübüm beni bu göreve layık gördükten sonra, aksini düşünemezdim. Şimdi yapmamız gereken tek şey, tek yürek olup, kötü günleri ardımızda bırakmak. Oyuncularıma da ilk gün bunu söyledim. Yani geçmiş için mazeret bulmaya kalkarsak herkes on tane sayar. Biz geleceğe bakacağız ve takımı ayağa kaldıracağız" ifadesini kullandı.
'Seyirciye çağrı'
Oyuncularının tek sorununun motivasyon olduğunu vurgulayan Sarıca, "Şu bir gerçek ki, takımda başlar biraz öne eğilmiş. Öncelikle oyuncuların özgüvenlerini yükseğe çekmek için çalışıyorum. Ayrıca savunmayı düzeltmemiz lazım. Set müdafa yaparak oynayan bir ekip haline geleceğiz. Play Off'a kadar takımı istediğim düzeye getirmeye çalışacağım. Ancak çizdiğimiz hedefe giderken, bir yandan da kazanmamız lazım. Çok kritik maçlar oynayacağız. Takımın moralinin yükselmesi için taraftara büyük görev düşüyor. Lütfen bu dönemde yanımızda olsunlar" diyerek sözlerini bitirdi.