Mert Nobre'yi, Tigana’nın ‘Aklı kırmızı kartta kaldı’ şeklindeki görüşü nedeniyle Terim tarafından Milli Takıma çağrılmadığı öğrenildi
30.08.2006
Teknik adam paslaşması
Fatih Terim’in, Frankfurt’ta oynanan Süper Kupa finalinde, “Onu Milli Takım’da da kullanırız, hem de size kontenjan açılır” diyerek vatandaşlığa geçmesini istediği Marcio Nobre, Malta maçında Fenerbahçeli Mehmet Aurelio gibi Ay-Yıldızlı formayı giymeyi bekliyordu. Ama olmadı... Bunun nedeni de sonunda ortaya çıktı. Fatih Terim kadroyu açıklamadan önce sürekli görüşme halinde olduğu Siyah-Beyazlı ekibin teknik patronu Jean Tigana’dan bu oyuncunun son durumunu sordu. Fransız hocanın verdiği yanıt da, Milli Takım hocasının bu tercihini belirledi.
‘Çağrılmayı bekliyordum’
Tigana’nın Nobre hakkında söyledikleri aynen şöyle oldu: “Gördüğü kart sonrası takımdan ayrı kalmasını kafasında büyük sorun etti. Maç eksiği de var, tam hazır değil.” Bu görüş üzerine Terim, Nobre’yi son anda Malta kadrosundan çıkardı. Golcü futbolcu, “Kendi isteğim ile Brezilya Milli Takımı’nda oynamak istemediğimi bildirdim. Hem de herkesin, Dünya Kupası’ndan sonra kadronun ve teknik heyetin değişeceğini konuştuğu bir dönemde böyle karar verdim. Doğal olarak Malta maçında Ay-Yıldızlı formayı giymeyi bekliyordum” dedi.
‘Aurelio’ya gıpta ettim’
Nobre, şöyle devam etti: “Ancak kırmızı kart yüzünden tercih edilmediğimi öğrendim. Buna saygı duymaktan başka yapacak bir şey yok. Artık bana düşen, bundan ders alıp önce Beşiktaş’ta göstereceğim performansın ardından bir sonraki milli maçta oynamaktır. Ayrıca Mehmet Aurelio ile de konuştum, bana Türk Milli Takımı ortamından uzun uzun bahsetti. Anlattıkları karşısında çok heyecanlandım, kendisine gıpta ettim. Bir aile ortamından farksızmış. O ailenin bir bireyi olacağım günü büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum.”