Gönderen Konu: NTV de yayınlanan 90 dakika'da BJK tartışması  (Okunma sayısı 483 defa)

Çevrimdışı nadir_pıero

• Osc Çizik Üye

• 3. SINIF UYE
  • *
  • Puan -101
    • MSN Messenger - nadir_piero10@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Haftanın değerlendirmesi:

Haşmet Babaoğlu: Bu hafta herkesin ortak görüşü Türk futbolu bu hafta tam anlamıyla bitti.

Tamam Çarşamba maçları oynayınca takımlarımız altından kalkamıyor çuvallıyor. Bunu görüyoruz. Ama şimdi hem kötü futbol oynuyoruz hemde rakibi küçümsüyoruz o çok garip işte. Geçmiş zamanda kalır önceki maç unutulur. Senin ligi rakipleri hafife almaya hakkın yok. Herkesin aklı başına geldi işte bu hafta.

__________________________________________________ __________

Milli Takım Kadrosu:

Hıncal Uluç: Ligde 20 puanla yenilgisiz lider Vestel manisa.Rakiplerine fark atmış. Milli takıma Vestel'den birtek futbolcu alamıyorsun. Olacak şey değil. Vestel'de Milli forma giyecek bir tane bile adam yokmu? Fatih terimde galiba büyük takım takıntısı var başka izahı olamaz bunun. Ya da Ersun Yanal takıntısı. Ersen Martin ve Hasan Şaş'ı almıyorsun. TS ve GS'ın en formda oyunları. Milli takım doğru düzgün güçlü bir rakiple oynamadı henüz.
Görünüş hiç parlak değil. Çok önemli maçlar oynayacaz. Milli takımın ve Terim'in sınavı asıl şimdi başlıyor.

__________________________________________________ _________

GS Hakkında:

HB: Ben şeytanın avukatı değilim ama Liverpool son 5 yılın en kötü takımı. Basın ve taraftarlar olarak bir yerde çok yanılıyoruz. GS bu Liverpool ile
başabaş oynar ama GS'nin çözemediği sorunlar var. GS, Liverpool maçında oyuncu değiştirdi sadece. 3-1 olduktan sonra GS taktik değişiklik falan yapmadı maçı almak için. Liverpool oyunu rolantiye aldı. Sabri, H.Şaş'ın olağanüstü oyununu gördük. Gerets taktik değişikliğe hiç gitmiyor. Oyuna giren ve çıkanlar farklı o kadar.

HB: GS iyi oynadığı dakikalarda bile topu kontrol etmiyorki. Top kontrolü yok GS'da. sadece Arda var birazda Sabri. Hasan Şaş çoğu maçta ilk 11 de başlamıyor. Ayhan da öyle. Arda ve Ayhan rakibe bol sayıda top kaptırıyor. Konya maçına çok iyi başladı GS ama en iyi oynadığı zamanlarda bile GS'de top kontrolü yapan kimse yok.

HU: Mehmet Topal aylar sonra Liverpool da çıktı oynadı bu hafta ise tribünde!
Gerets in gençlere tavrı yanlış. Genç oyuncuları Gerets bitirdi. Arda'yı mecburen oynattı şansını iyi değerlendirince Arda'yı oynattı o da mecburen. Geri kalanını ise birer birer yok etti.

__________________________________________________ ____________

FB Hakkında:

HU: FB kötü oynuyor. Kötü savunması var. 2 yabancıyı al birine vur ötekine. Sorumlusu Aziz Yıldırım.

HB: Hani serbest bırakılsaydı yabancı transferi sınırsız olsaydı. Bunu savunan bir takımın bu hali üzerinde çok düşünülmesi gerekir. Savunmada geçen sene oynayanlar oynasaydı fark olurmuydu. Olmazdı.

HU: Bu FB değil, Aziz Yıldırımspor. Balık baştan kokuyor. Gerets in sorumlusu Özhan Canaydın. Aziz'in umurunda değil FB falan o sadece kendini düşünüyor.

Zico alınan oyunculara hiç sahip çıkmıyor zaten. GS, FB'den çok daha iyi oyunculara sahip, trübünde oturanlara rağmen üstelik. FB sıradan yabancılarla dolu sıradan bir takım. Aziz Yıldırım diyorki yabancıları Avrupa için aldık buyur tablo bu işte. Yalancı istifa yapıp geri döndü Bit pazarından alır gibi transfer yaptı.

HU: Futbolda bir teori vardır. Hiçbir teknik direktör iyi bir orta saha oyuncusu ve forvet yaratamaz. Ama iyi bir teknik direktör savunma adamı çıkarabilir.Savunma adamına para harcamak kadar yanlış birşey yok. Beklemeye fırsatın yoktur kale gibi bir adam bulursan alırsın. Popescu, Uche gibi. Ama FB böyle yapmadı. Bunlar sahte transferler Aziz Yıldırıma eleştirileri kesmek amaç sadece.

HB: Çok eleştirilen Daum döneminde baskı uyguluyordu FB. Şimdi ise tam tersi son 20 dak baskı yiyen takım olmaya başladı. FB topu kontrol ediyor ama çok verimsiz şekilde oynuyor. Bursaspor kazandı ama muazzam falan oynamadılar. Bursa bu galibiyetten çok şey kazanmadı, kaybeden FB.

__________________________________________________ ___________

Beşiktaş hakkında:

Fuat Akdağ: BJK'da Koray, Kleberson ve Delgado'nun yokluğunda Erciyes ile karşılaştı ve 1 puanla ayrıldı. Ne görüyorsunuz BJK'da?

HB: Ne görüyorsunuz, ben BJK'ı göremiyorum sorun bu zaten. Yani BJK "takım"ı yok sahada. Beşiktaş takım olamadı. Özelliklede son 20 dakikada oynadığı ile takım olamadığını gösterdi bize. Golde adeta davul zurna çalarak geliyorum dedi zaten. Son 20 dakikayı izledikten sonra golü beklemiyordum diyen kimse çıkmaz. Birinci ligde oynayan bir takım böyle gol yemez, yememeli. İtalya da bir takım böyle gol yese o takımı yiyip bitirirler.

Rakip serbest vuruş kullandığında bir takımda herkes görevinin ne olduğunu bilir. Baraj, adam paylaşımı vs. İbrahim Üzülmez bile olmayacak yerdeydi yenen gol öncesi. 3 kişilik baraj bile yok buyrun gol atın diyorsun rakibe. Lazarov 30 senedir bu tür goller atıyor herkes tanıyor. Rahatça dolaşıyor BJK 18'i içinde.

HB: Baki stopere dönünce toparlandı. Türkiye de futbolcular değişken yerlerde oynayamıyorlar.

HU: 3 sağbekle sahaya çıkıyor BJK hayret ediyorum.

HB: BJK için bir daha söyleyeyim. Delgado, Rico, Nobre alabilirsin, tamam ama onun dışında kalan futbolcuların kimler olacağı, vasatın neresinde oldukları çok önemli.

Messi, Eto, Ronaldinho gibi dünya yıldızlarını aldın diyelim. Ama bunlarla oynayacak geri kalan adamları doğru bulamazsan BJK'ın düştüğü duruma düşersin. Futbol 2-3 kişiyle oynanmıyorki sadece. Takımın tamamı vasat olunca yabancıları Ricardinho'yu falan tartışmak abes kaçıyor artık.

BJK haftalardır deplasman takımı gibi hücum ettiği için Nobre gol atamıyor. Nobreyi alıyorsun deplasman takımı tarzı sistemle oynatıyorsun olmuyor. Ne zaman BJK hücum oynamaya başladı Nobre'de golünü attı işte ilk yarıda.

Ciddi olarak Tigana problemi var BJK'da artık. Teknik direktör futbol yorumcusu değil. Genç futbolcuların yetersizliğini, fandimental yetersizliklerini
söylemek onun vazifesi sorunu değilki, sen yorumcu değilsin teknik adamsın. Böyle açıklamları bu tür programlarda gelip söylersin ancak. BJK'da ciddi bir Tigana sorunu var ileriki haftalarda tartışmaya devam edecez.

HU: BJK maçlarını kaçırmadan izlerdik topluca arkadaşlarla. Reytingi evimde çok fazla oluyordu. 8-10 kişi gelirdi en az. Bu pazar ise kimse gelmedi. Spor gazetelerini okumamak için kendimle mücadele ettim. Görmeye dayanamıyorum ben artık.

NTV - 90 dakika

Çevrimdışı Abdullah

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan -1500
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
NTV de yayınlanan 90 dakika'da BJK tartışması
« Yanıtla #1 : 24 Haziran 2007, 00:51:56 »
bilgi için saol