Oğlum çoşturdu
Eşi Julyana ile oğlu Bruno’nun kendisi için büyük moral ve motivasyon kaynağı olduğunu söyleyen Beşiktaş’ın Brezilyalı futbolcusu, "Bugüne kadar yedek kulübesinde oturmama ben de bir anlam veremedim. Şans bulunca kendimi gösteriyorum" dedi.
BEŞİKTAŞ taraftarlarının sevgilisi olan Brezilya Milli Takımı'nın sol kanat oyuncusu Ricardinho, UEFA Kupası'nda Club Brugge önünde attığı golün sevincini eşi ve oğlu ile paylaştı. Annesi Julyana ile BJK İnönü Stadı'nın çıkış tüneline gelen oğlu Bruno, babasını görünce sevgi ile sarılırken gözlerindeki pırıltı ve sevgi dolu bakışlar Ricardinho'nun mutluluğunu daha da arttırdı. Ricardinho, "Benim yaşam kaynağım ailem ve oğlum. Oğlum ilk defa maça geldi ve beni coşturdu. Her maç öncesi onun öpücüğünü ve dualarını alırım. Sezon başından bu yana kulübede oturmama bir anlam veremedim. Şans bulunca da tekniğimi ve yapacaklarımı ispatlıyorum" dedi.
Rakiplerden üstünüz
Türkiye Süper Ligi'nin en genç ve iyi takımlarından biri olduklarını ileri süren Ricardinho, İngilizce konuşan menajer Ali Gültiken'in kendilerine çok yardımcı olduğunu belirtirken sözlerini şöyle sürdürdü: "Süper Lig'de şanssız puanlar kaybettik. Lider F.Bahçe'den daha üstün oynuyoruz. Ben futbol yaşamım boyunca önemli derbiler yaşadım. Büyük maçların adamıyım. UEFA Kupası'ndaki rakiplerimizden teknik ve fizik olarak çok üstün yanlarımız var. Taraftarlarımızın yüzünü hem Avrupa hem de Türkiye'de güldüreceğiz."
Tercih Tigana'nın
Tigana ile hiçbir sorunu olmadığını kaydeden Ricardinho şöyle devam etti: "Teknik direktör takımın patronudur. Kulübede oturmamın tercihi Tigana'dır. Görev verdiğinde formanın hakkını en iyi şekilde vermek için savaşıyorum. Futbol yaşamımda kimse ile sorunum olmamıştır. Aksine sevgi dolu ve birleştirici özelliklerim vardır. Tigana'nın kararına her zaman saygı gösteriyorum. Otur derse otururum. Fakat takımın sistemine de herkes uymak zorunda. Görevimi fazlasıyla yapmak istiyorum. Yapıyorum da."
(İsmail Er-Hürriyet)