'Öküz altında buzağı aranmasın' / 28 mart
--------------------------------------------------------------------------------
Demirören, 5 aylık sessizliğini bozdu. Tigana'dan İbrahim Akın'a, yönetimden Del Bosque davasına kadar bir çok konuya açıklık getirdi.
28.03.2007
Star TV'de yayınlanan “Telegol” programının konuğu olan Yıldırım Demirören, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
OTORİTEYİ BOZDURMAYIZ
Kaisar ile oynanan özel maçın 40. dakikasında oyundan alınmasına sinirlenerek, yedek kulübesi yerine soyunma odasına gitmesi nedeniyle süresiz kadro dışı bırakılan İbrahim Akın ile teknik direktör Tigana'nın yaptığı “at yarışı oynamayı seviyor” açıklamasına değinen Demirören, “Tigana ile İbrahim'in yıldızının barışmaması gibi bir durum yok. İbrahim en değerli oyuncularımızdan birisi. Ama otoriteyi bozacak davranışlara asla müsaade etmeyiz. Kendisi isteklerimizi tam olarak yerine getirmediği için PAF takımla idmanlara çıkacak. Hala bizim oyuncumuzdur. Ne zaman performansı istediğimiz duruma gelirse (A) takımla beraber çalışmaya başlayacaktır. At yarışı oynaması konusuna gelince, futbolunu etkilemediği sürece bizim için sorun yok” dedi.
Trabzonspor'un İbrahim Akın'ı transfer etmek istediği iddialarıyla ilgili olarak Demirören, “Herkes İbrahim'i ister. Çünkü yetenekli bir oyuncu. Ancak göndermemiz söz konusu değil” yorumunu yaptı.
“DİSİPLİN KURULU HESAP VERSİN”
Yıldırım Demirören, Bursaspor-Fenerbahçe maçında tribünde yaşanan olaylar sonrası PFDK'nın, Fenerbahçe Kulübü'ne ceza vermemesinin sorulması üzerine, “Sadece gülmek ve komik demekten başka bir şey gelmiyor aklıma. İşte ayrımcılık burada başlıyor. Çifte standarda karşıyız. Ceza gelmesini bekliyordum. Disiplin Kurulu bunun hesabını vermeli. Diğer kulüplerin de, (ceza niye gelmedi?) diye sorması gerekiyor” dedi.
“ULUSOY'UN BEŞİKTAŞ'A YARARI YOK”
Haluk Ulusoy'la akraba olmasının Beşiktaş'a avantaj sağlayıp sağlamadığının sorulması üzerine Demirören, “Akrabalığın Beşiktaş'a hiç bir yararı yok. Haluk Ulusoy 6 sene başkanlık yaptı ama, Beşiktaş bu süre içinde sadece 1 kere şampiyon oldu. Haluk Bey şampiyonu tayin edecek yetkiye sahip değil” diye konuştu.
“ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARANMASIN”
Kayseri Erciyesspor maçı sonrası 6 puan geride olmalarına karşın “Şampiyon olacağız. Bugünün tarihini yazın. Biz buna inandık” şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Demirören, “Takımımıza camia olarak inandığımız için böyle bir açıklama yaptım. Öküz altında buzağı aramanın anlamı yok. Camiadaki inanç 100. yıldakinden bile fazla. Lafımı alıp başka yere çekmesinler. Futbol sahada oynanır. Biz de futbolun sahada oynanacağı gerçeğiyle şampiyon olacağımıza inanıyoruz” ifadesini kullandı.
“TIGANA İLE SEZON SONU KONUŞURUZ”
Beşiktaş Başkanı, siyah-beyazlı taraftarların en çok merak ettiği konulardan biri olan teknik direktör Tigana'nın görevine devam edip etmeyeceği konusuna da açıklık getirdi.
Tigana ile gençlere yatırım yaptığı için anlaştıklarını belirten Demirören, şöyle konuştu;
“Kendisini göndermek gibi bir düşüncemiz yok. Mukavelemiz devam ediyor. Sezon sonunda oturur konuşuruz. Ama tekrar söylüyorum; Tigana ile devam edeceğiz. Bizim bir şikayetimiz yok. Uzun vadede başarılı olacağımıza inandığımız bir hoca.”
G.SARAY MAÇI VE SERGEN KONUSU
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, geçen sezon oynanan Beşiktaş-Galatasdaray maçını kastederek, “Son 6 amaç araştırılsın. Pis kokular alıyorum” açıklamasının sorulması üzerine Yıldırım Demirören, “İddia edildiğ gibi Cordoba, Tümer ve Sergen'i o maç nedeniyle göndermedik. Karşılaşma Nisan ayında oynandı. Ama Cordoba'nın gönderilmesine Şubat ayında karar vermiştik. Sergen ve Tümer'le sözleşme yenilenmemesi de yönetim ve teknik ekibin ortaklaşa aldığı bir karardı. Sergen'e jübile teklif ettik, kabul etmedi. G.Saray'a en iyi topumuzu oynadık ve 90+3'te gol yedik. Adil bir maçtı” dedi.
DEL BOSQUE DAVASI
Demirören, devam eden Del Bosque davasıyla ilgili fazla konuşmak istemediğini belirterek, “Bosque Beşiktaş Kulübü'ne dava açtı. Biz de kendisine karşı bir dava açtık. Devam eden bir davayla ilgili konuşmak doğru olmaz. Ancak Türk medyasının Beşiktaş'ı haksız gösterme çabasına anlam veremiyorum. CAS avukatının açıklamalara ise karşılık bile vermiyeceğim” dedi.
“RICARDINDO EN İYİ YABANCILARDAN”
“Ricardinho ve Delgago'nun performansını nasıl buluyorsunuz?” sorusuna Demirören, “Bu seneki transferlerden memnunum. Ricardinho, Türkiye'nin en iyi yabancı oyuncularından biri. Delgado da patlama yapacak. Daha 24 yaşında bazen inecek, bazen çıkacak ve Beşiktaş'a yararlı olacak. Bobo'ya da değinmek istiyorum. Bobo 37 maç idman geriden geldi ama şu an çok iyi oynuyor” yanıtını verdi.
DOSTLUK ÇAĞRISI
Başkan Demirören, üç büyük kulübün arasında sorun olmadığını savunarak, “Biz birbirimizi sevmek zorunda değiliz ama kamuoyuna sevgi mesajları vermek zorundayız. Devlet büyüklerimize sesleniyorum: 'Bizleri bir araya getirin ve dostluk mesajları verelim.' Birbirimize sadece sahada rakibiz. Aziz Yıldırım'la da bir problemim yok” diye konuştu.
“MUHAMMED'İ 6 AYDIR KAYBETMİŞTİK”
İdemirören, spanyol devi Barcelona'ya transferi askıya alınan Muhammed Demirci ile ilgili ilginç açıklamalar yaptı.
Minik oyuncunun 6 aydır kendini kaybettiğini ifade eden Demirören, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Barcelona yetkilileriyle birebir görüşmedim. 5 milyon euro değer biçtiğimiz de doğru değil. Sadece medya karşısına çıkmamasını istedim. Zaten 6 aydır Muhammed'i kaybetmiştik. Muhammed artık arkadaşlarına, (bana su getir) demeye başlamıştı. Barcelona gitmesini isterdim. Gitsin, kendine bir şeyler katsın, gelsin. Ama şu anda Beşiktaş'ta.”
“ÖNÜ AÇIK TEK KULÜBÜZ”
Demirören, “Kulübe verdiğiniz 30 milyon doları geri alacak mısınız?” sorusunu, “3 sene daha başkanım. Tekrar aday olduğumda karar veririm. Ayrıca mali yönden de iddia edildiği gibi kötü durumda değiliz. Önü açık tek kulübüz. Yabancı futbolculara da maç başı paralarını ödeyemediğimiz yalandır. Sadece 45-50 gün geriden geliyoruz” şeklinde yanıtladı.
Geçtiğimiz günlerde Futbol Şube Sorumlusu Celaltin Kolat ile Gökhan Zan arasına yaşanan tartışmayla ilgili olarak Beşiktaş Başkanı, “Beşiktaşlı futbolcu her yöneticiye selam vermek zorundadır. Bunun dalgınlığı olmaz. Gökhan da hatasını anlamış ve (özür dilerim, moralim bozuk) demiştir” ifadesini kullandı.
Demirören, Celalettin Kolt'un istifa ettiği söylentilerini ise yalanladı.
BJK TV'NİN DURUMU
BJK TV'nin son durumuna de değinen Yıldırım Demirören, “Memnun değiliz. Hem yönetim, hem de başka konularda bazı sorunlar var. Düzelecek ama zaman alacak” dedi.
NE ZAMAN BIRAKACAKSINIZ?
Yıldırım Demirören, “Görevi ne zaman bırakacaksınız ve en büyük hayaliniz ne?” sorularına, “En büyük hedefim Fulya projesi. Yaklaşık 30 yıldır Beşiktaşlı abilerimiz, devlet büyüklerimiz, yönetici arkadaşlarımız bunun mücadelesini veriyor. Biz başlattık inşallah biz bitireceğiz. Bu proje Beşiktaş için çok önemli. 2008 mayıs ayında bitirmeyi hedefliyoruz “ diyerek sözlerini tamamladı.