Savaş War!
İşte, Erman Toroğlu’nun, Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana’yı hedef alan sözleri.
15.03.2007
Türkiye’de teknik direktörlüğünden çok yaşadığı olaylarla gündeme geldi Jean Tigana... Beşiktaş’ın UEFA Kupası’ndaki kaderinin çizileceği Club Brugge maçı öncesinde basın mensuplarının karşısına avukatıyla çıkan Fransız çalıştırıcı, “Açıklamalarımı kulübün internet sitesine koymadılar” diyerek kulübü de suçlamıştı. Aradan çok değil, üç ay geçti... Beşiktaş 6 aylık bir aradan sonra deplasmanda maç kazanmış ve şampiyonluk yolunda önemli bir adım atmıştı. Ancak Tigana takımını konuşmayıp, TV yorumcusu Erman Toroğlu’nu hedef alan bir deklarasyon yayınlamıştı. İşte Toroğlu’nun televizyondaki olay yaratan açıklamaları...
Erman Toroğlu ne demişti?
“Sevgili Şansal, kulübü yönetenler yöneticiler... Teknik direktör işçi, futbolcular işçi... Teknik direktöre teslim olup, sonunda başın ağrırsa rahatsız olursun. Tabii teknik direktör bir şeyler yapacak. Fakat ben bir şeyi merak ediyorum. Mesela Delgado ve Ricardinho transferlerinde, Delgado hangi menacer veya menacerler vasıtasıyla geldi. Ben bunu biraz geriye gidip bakacağım. Merak ettim çünkü. Bir şeyler daha söyleyeceğim ilerleyen günlerde. Ricardinho’yu kulüp aldı ancak Beşiktaş’ta inatla Delgado deniyor, Ricardinho taca çıkıyor. Yanlış yani... Mutlaka kör gözün parmağına sokma, sen geçmişte yaptıklarını Beşiktaş’ta yaparım diyorsan, o Beşiktaş yönetiminin aczi olur. Dikkatle izliyorum, Delgado golü atıyor, yedek kulübesine gidip herkesi pas geçiyor ve Tigana’yla öpüşüyor. Demek ki istihbaratlar doğru, doğru yolda gidiliyor... Bir futbolcu, hocasını öper. Öper de hocam, futbolcuya da teknik adamlar karışamazlar, teknik adamların kendi menacerleri veya eski çalıştığı menacerler devreye girip oyuncu alamazlar. Eğer bunlar eskiden ortaklarsa, o iş daha enteresan bir şekle gelir. Herkesin günahı boynuna. Bu yüzden kulüp yönetimleri akıllı olacaklar, dikkatli olacaklar. Ricardinho’yu yok sayamazsın. Sayamazsın da arka tarafı var bu işin. Ben daha ileride daha başka şeyler söyleyeceğim. Şu anda pek girmek istemiyorum.”
‘Aman hocam!’
Şansal Büyüka, “Ricardinho’yu yönetim getirdi, Delgado’yu Tigana getirdi olayı var bir de” deyince, Toroğlu, “Hayır. Benim söylediğim daha farklı şeyler” ifadesini kullandı. Hemen devreye giren Büyüka, “Ben senin söylediğini anladım. Orada kalmanda fayda var” dedi.
Jean Tigana ne demişti?
“Bildiğiniz gibi geçen 26 Kasım tarihli Lig TV’nin Maraton programında Sayın Erman Toroğlu hakkımda bir takım beyanlarda bulundu. Bu kişi yüzbinlerce seyirciye bu beyanlara dayanak olan belgelerin elinde olduğunu ve yakın bir zamanda bunları göstereceğini söyledi. Bu olayın üzerinden 3 ay geçmesine rağmen Sayın Erman Toroğlu, siz seyircilerine henüz herhangi bir şey gösteremedi. Bu şahıs hakkımda mesnetsiz ve saçma sapan isnatlarda bulundu, hakaret etti ama dayanaklarını gösteremedi. Seyircilere sözünü yerine getiremedi. Neden acaba? Ben biliyorum neden! Çünkü doğruyu söylemiyor. Türk camiasının da nedenini bilmeye hakkı var. Bu sebeple Sayın Erman Toroğlu’yu o bahsettiği belgelerini masanın üstüne koymaya davet ediyorum. Şayet bunu yapamıyorsa, o zaman aynı seyircileri önünde özür dilemeye davet ediyorum. Bu davetimi her maçtan sonra tekrar edeceğim. Taa ki Sayın Erman Toroğlu çıkıp hepimizin önünde özür dileyene kadar.”
Ve sonuç...
Jean Tigana, Erman Toroğlu aleyhine dava açılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ancak Başsavcılık, Toroğlu’nun gazeteci değil, Ankara’da esnaf olduğu tespiti ile dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilme kararını aldı. Yapılan incelemeler sonunda Fransız hocanın başvurusu yersiz bulunup, dosya hakkında takipsizlik kararı verildi.