Beşiktaş’ın eski ’süper solağı’ Sergen Yalçın’dan şok sözler: “Arjantinli iyi bir futbolcu ama Avrupa yerine Türkiye’ye gelmesi ilginç. İleride katkı sağlayacak ama şu anda 10 numara olarak yeterli değil.R
Beşiktaş ile bağlarını sezon başında kopartıp Etimesgut Şekerspor’a giden Sergen Yalçın, TV 8’de yayınlanan Sedat Yazıcıoğlu’nun sunduğu Sağduyu programında ilginç açıklamalarda bulundu. İşte Sergen’den inciler: “Delgado yetenekli bir oyuncu. Ama Arjantinli ve ayakları da bu kadar iyi olduğu söylenen bir oyuncunun, 24-25 yaşında Türkiye’ye gelmesi enterasan. Avrupa’da daha büyük takımlarda olnaması lazımdı. Bu kadar yetenekli denilen bir oyuncunun, Avrupa’da bir ismi olduğunu veya bağımlılık yaptığına inanmıyorum. Sakatlıklar nedeniyle tam performans da gösteremiyor. İleride Beşiktaş’a faydalı olacaktır. Ama şu anda bir 10 numara olarak yeterli değil. Tartışmasız en iyi anlaştığım hoca Lucescu idi. Güzel bir ikili ilişkimiz vardı. Komplekssiz bir insandı ve anlayışlıydı. Bunu tüm oyuncular onaylayacaktır.
‘SÖZLERİ ÇOK ZORUMA GİTTİ’
Ayrılmadan Murat Aksu’nun ‘Ya jübileni yap ya da yollarımızı ayıralım’ demesi zoruma gitti tabii. O kadar yıl Beşiktaş’a hizmet ettim. İstesem G.Saray’da kalırdım. Beşiktaş’ın 100. yılıydı. Sakatlandım ve kendimi Beşiktaş için riske attım. Yaptığım fedakârlıkların karşılığı böyle olmamalıydı. Beşikta’ta oynamakla Beşiktaşlı olmak farklı bir şey. Beşiktaş son dönemde bana sahip çıkmadı. Tayfur geçen sezon hiç top oynamadı. Kaptan diye 1 yıl takımda kaldı. Ama ben takıma ağabeylik yapacak, futbolu bırakacak pozisyonda değilim ki. Hâlâ oynayacak durumdayım. Oynayamayacak durumda olsam, futbolu bırakırdım. Futbolu bırakmam için arkadan çok iyi futbolcuların gelmesi lazımdı.
‘TİGANA İÇİN YORUM YOK!’
Tigana için yorum yapmak istiyorum ama şu an için içimde beni engelleyen şeyler var. Son 10 yıldır 4 kilo fazlayla oynadım. Tigana günü kurtarmak için böyle bir yorum yapmıştır. Zamanı gelince konuşacağım. Ligin gidişine göre F.Bahçe şampiyonluğa en yakın takım. Beşiktaş ve G.Saray sonuna dek yarışını sürükler.”