Gönderen Konu: 'Sizde hiç sabır yok mu'  (Okunma sayısı 362 defa)

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
'Sizde hiç sabır yok mu'
« : 30 Mart 2007, 12:12:50 »
'Sizde hiç sabır yok mu'

--------------------------------------------------------------------------------
Jean Tigana, Türk futbolunu mercek altına aldı: Uzun vadeli başarı için sabır gerekiyor. Süper Lig’de bu kadar hocanın gönderilmesi normal mi?
30.03.2007

Four Four Two’ya konuştu
Beşiktaş’ın başına geçtiğinde umutlar büyüktü. İlk sezonunda Türkiye Kupası’nı kaldıran Jean Tigana, Fransız hoca, belki de ligde istediklerini gerçekleştiremedi. Lider Fenerbahçe’nin 6 puan gerisindeki Beşiktaş’ın tecrübeli hocası, Four Four Two dergisine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tecrübeli hoca; Henry’den Trezeguet’ye, Rezerv lig tartışmalarından Burak Yılmaz ile Serdar Kurtuluş’a, Platini’den Süper Lig’de yaşananlara düşüncelerini açıkladı. Söz Tigana’da...

‘Çok mutluyum çok!’
“Benim antrenörlüğü zevkle yapmamı sağlayan en önemli şey, 17 yaşında tanıştığım Giuly’yi, Trezeguet’yi, Henry’yi, Sagnol’u bugün oynarken seyretmek... İkinci ligdeki Fulham’da şans verdiğim Saha şimdi Manchester United’da oynuyor... Bütün bu gençlerin çıkışında bir katkımın olduğunu bilmek çok büyük bir mutluluk... Benim için başarı; yarın veya öbür gün buradan ayrıldığımda Burak Yılmaz’ın ya da Serdar Kurtuluş’un milli takıma girmiş olması olur mesela...”

‘Bu bir sabır sorunu’
“Pek çok genç oyuncu hakkında elimde raporlar var. Ama gençlere yapılan yatırım, uzun vadeli bir yatırımdır, kulüp politikasıdır... Genç oyuncularla yola çıkmak demek, 2-3 sene gerektiren bir çalışma anlamına geliyor. Acaba Türkiye’de gençleri 2-3 sene bekleyebilecek sabır var mı? Buna hazır kulüp var mı? Bu sezon Süper Lig’de bu kadar teknik direktörün değişmiş olması normal mi? Bu bir sabır sorunudur. Fransa’da yetişmiş 18 yaşında bir futbolcuyla, Türkiye’deki 18 yaşındaki bir oyuncu arasında inanılmaz fark var.”

‘Platini’yi aradım’
“Türk futbolunu ilerletmek için ‘rezerv lig’i kurmak gerek. PAF yaşını doldurduğu için A takımla idmana çıkan ama maçlarda forma giyemeyen oyuncular var. Hiç şans bulamayan futbolcularla, takımdakiler üzerinde nasıl bir rekabet yaratacaksınız? Oyuncularım gelişme gösteriyor ancak maç eksiği nedeniyle oynatamıyorum, örneğin İbrahim Kaş... UEFA seçimlerinden bir gün önce Platini’ye mesaj atıp, seçilmezse gerçek dostlarının kim olacağını göreceğini ve benim de orada olacağımı söyledim.”

Çevrimdışı Abdullah

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan -1500
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
'Sizde hiç sabır yok mu'
« Yanıtla #1 : 26 Haziran 2007, 19:32:15 »
bilgi için çok tesekkur ederim kardesim.