Beşiktaş teknik direktörü Jean Tigana, Galatasaray zaferinin ardından çarpıcı açıklamalar yaptı. Fransız teknik adam, "Sahaya çıkan her futbolcum kahramandı" ifadesini kullandı.
Tigana,
Karşılaşmayı 'motivasyon' farkıyla kazandıklarını ifade eden Fransız çalıştırıcı, "Maçın kahramanı kimdi?" sorusuna, "Bugün sahaya çıkan 18 futbolcum da kahramandı" cevabını verdi. Sahada üst düzey bir futbol oynandığını, bunun da kendisini çok şaşırttığını belirten Tigana, şöyle konuştu:
"Çok enteresan bir maç oldu. Her iki takımın da bu kadar üst seviyede futbol oynaması beni şaşırttı. Bu maç gelecek sezon ligdeki şampiyonluk yarışının daha zor geçeceğinin bir işaretidir. Bugün bizi farklı kılan şey motivasyondu. Daha önceki hazırlık maçlarında iyi motive olamadığımız için iyi futbol sergileyemedik. Yeni sezonda her maçta bu motivasyonla çıkmamız lazım. Ekibim ve ben bunun için çalışıyoruz."
Orta sahaya iki transfer daha yapılmasının şart olduğunu söyleyen Tigana, bu görüşünün nedenini şöyle açıkladı: "Önümüzde uzun bir maraton var. Ligde, Türkiye Kupası'nda ve UEFA Kupası'nda zorlu maçlar oynayacağız. Herhangi bir sakatlık durumunda zor durumda kalmamak için orta sahaya transfer yapılmasını istiyorum. Fenerbahçe ve Galatasaray ile savaşabilmek için kadromuzu güçlendirmekten başka çaremiz yok."