Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana ve ikinci başkan Murat Aksu basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sohbet ortamında geçen toplantıda Tigana Çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Fenerbahçe Karşısında İyi Oynamak Zorundayız
Bizim için en önemli maçlardan birisi. Nerede olduğumuzu ve ne olacağımızın göstergesi olacak bir maç. Disiplinli oynayarak bu maçı kazanmak istiyoruz. Kazanmamız durumunda ise çalışmalarımızı daha rahat gerçekleştireceğiz.
Sabretmeyi Öğrenmelisiniz
Ben bu kulüp de ikinci sezon da dördüncü antrenörüm. Eğer kovulursam benden sonra gelecek antrenöre bir iyilik yapmanızı istiyorum. Ona en azından üç yıl sabredin.
Futbolcuya Göre Sistem
Tigana, Serdar kuruluş ve diğer futbolcuları neden farklı mevkilerde oynatıyorsunuz bu inadınızdan vazgeçmeyecekmişsiniz şeklinde bir soruya ''1992 yılından Santini, Capello, Arsen Wenger ile birlikle sabahlara kadar sistem tartışması yaptık ve şu kanıya vardık. Futbolcunun yapısına göre sistem kurulmalı ve futbolcu her yerde oynayabilecek düzeye getirilmeli. Örneğin Atatürk Olimpiyat Stadında yapılan Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool’un kaptanı Gerard maça forvet başladı, orta saha sahaya geçti, sol kanat oynadı ve libero bitirdi. Şuana kadar, Serdar dışında futbolcular istediğimi yapmıyorlar. Kimse kimsenin kademesine girmedi'' dedi.
Bir Türlü İdeal Kadro ile Çalışamadım
Tigana takımın lider futbolcularının sakatlanması nedeni ile bir türlü başarılı olamadıklarınıda belirterek şöyle konuştu: ''Son zamanlarda iyi oynamıyoruz. Özellikle evimizde rahat değiliz. Sezen başındanda beri negatif olaylar gelişti. Takımın lider konumundaki futbolcular Nobre, Delgado’nun sakatlıkları nedeni ile bir türlü istenilen takımı sahaya süremedim. Sakatlıklar cezalılar başarımızın gelmesini engelledi. Örneğin Bobo 50 idman sonra takımla çalışmalara katıldı. Tam verim almaya başladığımız anda tekrar sakatlandı''.
''Fenerbahçe Maçının Sonucu Ne Olursa Olsun Tigana'nın Sonuna Kadar Arkasındayız''
Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Murat Aksu, Fenerbahçe maçının sonucu ne olursa olsun teknik direktör Jean Tigana'nın görevinin başında olacağını söyledi.
Murat Aksu, Fenerbahçe maçında alınacak bir yenilginin ardından gönderileceği yönünde spekülasyonlar yapılan teknik direktör Tigana'ya sahip çıkarak, ''Maçın sonucu ne olursa olsun hocamızın sonuna kadar arkasındayız. Hoca değişikliğinin Beşiktaş'a fayda sağlayacağını düşünmüyoruz'' diye konuştu.
Aksu, devre arasında bazı futbolcuların gönderileceği ve yeni futbolcuların alınacağı haberlerine de değinerek, ''Bugüne dek hocamızla gönderilecek futbolcular veya alınacaklarla ilgili hiçbir görüşmemiz olmadı. Önümüzde 4 lig, 2 de UEFA Kupası maçı var ve bu karşılaşmalara konsantre olmaya çalışıyoruz'' dedi.