‘Sorun çok ama önemli değil!’
--------------------------------------------------------------------------------
Büyük bir kadro sıkıntısı yaşayan Trabzon’un hocası Ziya Doğan, camiaya FANATİK aracılığıyla umut saçtı.
29.03.2007
‘İdeal defansın 4’te 3’ü yok, başka eksikler de var. 11 kişiyle idman yaptığımız bile oldu ama mazeretlerin arkasına sığınmayız. Hazır olsunlar diye, yedeklerle hep aslardan fazla ilgilendim. Şimdi fırsat doğacak. Kalan süreci yine aslanlar gibi tamamlayacağız.’
‘Dertler bitmek bilmiyor’
Trabzonspor’da sezon başından bu yana ciddi sakatlıklar yaşayıp uzun süreler takımdan ayrı kalan oyuncuların sayısı, neredeyse sağlamların önüne geçti. Ancak son dönemde her şey o kadar üst üste geldi ki, kadro sıkıntısı kâbus gibi çöktü, kaldı. Bu da şüphesiz en çok Ziya Doğan’ın işini zorlaştırdı. Bordo-Mavili takımın kaderini etkileyecek kritik süreç öncesinde FANATİK’e konuşan ve tüm problemlere rağmen Trabzonspor camiasına umut saçan Karadeniz ekibinin hocası Ziya Doğan, kimi zaman samimi itiraflar yaptı, zaman zaman çok iddialı yorumlarda bulundu. İşte Doğan’ın gündem ile ilgili çarpıcı açıklamaları:
11 kişiyle antrenman...
“Eksikler azımsanmayacak düzeyde. Stepanov da yetişemezse Erciyes’e karşı ideal savunmanın 4’te 3’ünden yoksun mücadele edeceğiz. 11 kişiyle idman yaptığımız, Celaleddin gibi hafif ağrıları olanları ‘aman onu da kaybetmeyelim’ diye dinlendirdiğimiz zamanlar bile oluyor. Başka sakat, cezalı ve sınırda isimlerimiz de var. Mesela Ayman, yarı final ilk maçında yok. Bu kart yorumları tartışılır ama konuşmak istemiyorum. Çünkü mazeret ürettiğimiz düşünülüyor. Doğrudur, biz bu alternatifli kadroyu bu tip sıkıntılar için kurduk. Fakat cezaları bir kenara bıraksak bile büyük bir talihsizlik yaşadığımız ortada...”
‘Daha mücadeleci kılıyor’
“Her şeye rağmen kesinlikle umutsuz ya da karamsar bir durumda değiliz. Dediğim gibi şans bekleyen oyuncularımız vardı, şimdi onlara önemli fırsatlar doğuyor. Ben yedek oyuncularla aslardan daha fazla ilgilenen ve onların sürekli hazır olmasını sağlamaya çalışan bir teknik adamım. Kalan haftalarda sorunlarımıza rağmen yine aslanlar gibi, Trabzonspor’a yakışır şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Kadromda olan tüm futbolculara güveniyorum. Yani bu kötü gelişmeler lig ve kupa hedeflerimizi ortadan kaldırmıyor. Aksine, bizi daha inatçı, daha mücadeleci kılıyor. Taraftarımız da desteğini eksik etmemeli...”
‘Ankaragücü hesapta yoktu’
“Doğruyu söylemek gerekirse Ankaragücü yenilgisi bizim için hiç hesapta olmayan bir kayıptı. Galatasaray karşılaşmasına kadar ikinci yarının lideriydik iyi oynadık. Ardından kısa süreli bir durgunluk sürecine girdik. Ancak hatalarından ders alabilen bir ekibiz. Önümüze bakmalı, ligdeki 9 maçı ve kupayı düşünmeliyiz. Bazı yerlerde yazılan ve aldığımız iddia edilen oyuncular gündemimizde yok. Elbette başarılı bir gelecek için bazı plan ve programlar yapıyoruz, çeşitli stratejiler geliştiriyoruz ama somut adımlar atmadık. Her zaman olduğu gibi yine büyük bir gizlilik içinde yürüteceğiz çalışmalarımızı.”