Gönderen Konu: Ersen Martin'den iddialı açıklama  (Okunma sayısı 445 defa)

Çevrimdışı YuRY

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 1606
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Ersen Martin'den iddialı açıklama
« : 18 Ekim 2006, 14:29:16 »
Ersen Martin, Trabzon'a Fatih Tekke'nin yerini doldurmaya gelmediğini, çünkü Fatih ile kendi özelliklerinin farklı olduğunu söyledi.

Martin, Ziya Doğan ile aralarında baba-oğul ilişkisi bulunduğunu belirtti. Sezon başladıktan sonra Musa Büyük ile birlikte Ankaraspor'dan Trabzonspor'a galen Ersen Martin, takımın başarılı sonuçlar almasında büyük rol oynuyor. Martin, Bordo-mavili formayla ligde 6 gole imza atmış durumda. Futbola Almanya'da başladığını ve aile olarak futbolla ilgilerinin olduğunu ifade eden Ersen Martin, Türkiye'ye ilk olarak 1998 yılında denenmek için geldiğini söyledi. Fatih Terim'in kendisine beğenmesine rağmen menajerlerinin Galatasaray'a gitmesini istemediğinin altını çizen golcü oyuncu, "Daha sonra Beşiktaş'a gittim. Oradaki süreç istediğim gibi olmadı. Ondan sonra Siirtspor'a gittim. Kariyerimi burada geliştirdiğimi düşünüyorum. Ardından çeşitli takımlarda forma giyip, sonunda Türkiye'nin dört büyük takımından biri olan Trabzonspor'a geldim." dedi. Kendisinin Rusya'nın Zenit Kulübü'ne giden Fatih Tekke'nin yerini doldurma gibi bir uğraş içerisinde olmadığını belirten Ersen, "Şunu öncelikle söylemek isterimki, Fatih Tekke ile aynı takımda oynamayı çok isterdim. Fatih'in gidişini ben imza atarken öğrenmiştim. Onun gibi bir isimle yan yana oynamak isterdim. Ama ben buraya Fatih Tekke'nin yerini doldurmaya gelmedim. Çünkü ikimiz de değişik türde santrafor oyuncularız. Fatih Tekke'nin yerini burada doldurmak zaten mümkün değil. Kendisi inanılmaz goller atmış, nasıl Hakan Şükür'ün yeri Galatasaray'da doldurulamıyorsa Trabzonspor için de Fatih Tekke aynıdır." diye konuştu. Brezilyalı teknik adam Sebastiao Lazaroni döneminde teknik heyetle futbolcu arasında iletişim eksikliği bulunduğunu vurgulayan golcü futbolcu, "Herkes Beşiktaş maçında oynanan futbol karşısında şaşırdı. Türk futbolcusu duygusaldır. Onu parayla yada başka yöntemle oynatamazsınız. Türk futbolcusunu motive edecek ve gerçek gücünü ortaya çıkartacaksınız. Ziya hoca oyuncuları çok iyi motive ediyor. Sahada hiçbir şey yapmazsak bile mücadele etmemizi istiyor." ifadelerini kullandı. Ziya Doğan ile aralarında baba-oğul gibi ilişki bulunduğunu dile getiren Ersen, şöyle konuştu: "Yıllarca Ziya Doğan'ın çalıştırdığı takımların karşısında oynadım. Ziya Hoca beni çok iyi tanıyor. Bazı yönlerde sert, istediğini yaptıran, bazen de çok esprili bir kişiliğe sahip. Bu özellikleriyle oyuncularının onu çok sevmesini sağlıyor. Sahada elimizden geleni yapmamızı istiyor ve bu da benim felsefemle uyuşuyor. Çünkü kaybetmeyi hiç sevmeyen bir oyuncuyum. Sahada sürekli mücadele ediyor ve savaşıyorum. Ziya Hoca ile de özelliklerimiz burada kesişiyor." Büyük takımda oynamanın milli takım için bir avantaj olduğunu kaydeden Ersen Martin, "Milli takım için umudunu yitirmedim. Bu şekilde devam edersem Fatih Hoca'nın beni yeniden milli takıma çağıracağına inanıyorum. Önceden oynadığım takımlarda da çok iyi performans sergiledim ama, basın beni fazla gündeme getirmedi. Trabzonspor'da oynamak bu konuda bana ayrıcalık getirdi. Kalabalık seyirci önünde de daha iyi oynuyorum. Beşiktaş'ta oynadığımda 18 yaşındaydım ve bazı şeyleri tam kavrayamamıştım. Şimdi ilk kez büyük bir takımda forma giyiyorum diyebilirim. Şimdi kendimi bazı şeyler için daha fazla hazır hissediyorum. Her maç gol atacağım diye bir kural yok ama Türkiye'de forvetler attıkları gollerle ölçülüyor. Ben, yaptığım başka işlere de bakılmasını istiyorum." diye sözlerini tamamladı.

Çevrimdışı Abdullah

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan -1500
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
Ersen Martin'den iddialı açıklama
« Yanıtla #1 : 27 Haziran 2007, 14:00:43 »
HABER İÇİN TEŞEKKUR EDERİM KARDEŞ