Bordo-mavililerin hocasının eski teknik direktör Lazaroni’yi kastederek “Özkara bana ‘Takım yattı’ dedi” sözlerine Hüsnü Özkara’dan yanıt: “Böyle bir söz kullanmadım.”
TRABZONSPOR’DA teknik direktör Ziya Doğan’ın, önceki gün yaptığı “Lazaroni’nin yardımcısı Hüsnü Özkara bana, Almanya kampında yattıklarını söyledi” açıklaması, bordo-mavili kulüpte yeni bir polemik yarattı. Hüsnü Özkara’nın “Ben ’Takım Almanya’da yattı’ demedim” cevabıyla Doğan’ı suçlaması, bir anda ortamı gerdi. Ziya Doğan, önceki gün takımın kondisyon sorunundan ve testlerde çıkan değerlerin düşüklüğünden yakınmış ve takımın iyi çalıştırılmadığını ima etmişti
‘KAYNAĞIM ESKİ HOCA’ ZİYA Doğan, bu açıklamasına dayanak olarak da, Sebastiao Lazaroni’nin yardımcılığını yapan Trabzonlu teknik direktör Hüsnü Özkara’yı göstermiş ve “Hüsnü hoca ile yaptığımız toplantıda ona takımın Almanya’da iyi çalışmadığını gözlemlediğimi söyledim. O da bana çok net ‘yattık’ dedi” ifadesini kullanmıştı. Doğan’ın bu sözleri bordo mavili camiada yeni bir polemik başlatırken, başarılı teknik adama cevap gecikmedi
‘O KENDİ YORUMU!’ TRABZON’DA Ziya Doğan’ın sözleriyle gündeme oturan Hüsnü Özkara ise Doğan’ın sözlerine sert tepki vermekte gecikmedi. Özkara “Beşiktaş maçı öncesi görevden ayrılınca yeni gelen Ziya Doğan ve ekibine takımı tanımadıkları için düzenlenen bir toplantıda bilgi aktardım. Doğan’a, kendi teknik direktörlük kriterlerim içinde takımın iyi çalışmadığını ve Lazaroni’ye bu konuda yaptığım uyarıların da dikkate alınmadığını söyledim. Ama kesinlikle ’Takım Almanya’da yattı’ gibi bir ifade kullanmadım. Ziya Doğan’ın kendi yorumu ve düşüncesidir. Sezon başında yaşanan ve sonuçlara da yansıyan sıkıntının kaynağı da buydu. Yanlışları tespit etmeme ve bunları ilgili kişilere söylememe rağmen ısrarla hiçbir değişiklik olmadı. Lazaroni ile bu tür konularda anlaşamadığım için istifaya niyetlendim. Ama her defasında, yönetim sabretmemi telkin etti. Ben de kararımdan vazgeçtim” diye konuştu.